"Titta vad vi INTE gjort!"

Phini: Mamma, kom och titta vad vi INTE har gjort!!
Jag: Hrm.. Phini, vad har ni INTE gjort? Visa mig.
Phini: Mamma, vi har INTE klippt med din sax!

Väl inne i mitt sovrum ser jag min sax ligga bredvid mitt måttband. Det var ganska uppenbart vad de HADE gjort..

Jag: Vem har klippt sönder mitt måttband?!
Phini förtjust: Inte vi! Det var monsterna!
Jag: VEEM har klippt?!

Jag vill ju veta vem som ska tillrättavisas. Pojkarna vet det, därav deras tappra försök att skylla på ”monster” – då kan jag inte tillrättavisa dem. Smart kid. Jag tog tag i deras öron (nej inte hårt, bara markerande) och frågade igen, vem som hade klippt. Phini erkände på studs.

Vipps så var tänderna borstade och pojkarna nattade. När ska deras hyss sluta..? När ska de lära sig att ha respekt för saker som inte tillhör dem? Att man inte får lov att ta/röra någonting som inte är deras och i synnerhet inte ta i sönder saker som inte är deras?

Laaiti somnade efter en stund och några ”maaaamma jag vill bara pussas och kramas” men Phini kunde inte komma till ro. Han kallade på mig under tiden jag diskade och torkade av bordet i vardagsrummet och jag gick in till honom och satte mig på sängkanten. Jag förklarade att det var sent, han skulle sova och jag ska städa undan. ”Mamma, jag vill hjälpa dig att städa” säger ungen. Sådana tillfällen måste nästan bejakas..? Jag vet att det var för att han ville vara uppe en stund men jag lät honom komma upp, men inte utan att faktiskt hjälpa mig. Han hjälpte mig vika och lägga undan tvätten, hänga upp den våta tvätten innan han helt plötsligt ville ha en macka. Han satt hos mig i soffan och pratade konstant och jag undrar om han kan ha fått det där efter mig – att han inte kan hålla käften.  Han ifrågasatte allt han såg på TV (Desperate Housewives som jag aldrig annars ser), varför flickan var ledsen, varför pojkarna bråkade etc. Han frågade mig om mitt jobb, om jag gör piercingar med pistol. Han minns ju hur han fick sin egen piercing i örat.
Jag: Ibland. Om någon vill ha hål i örat. Men annars får jag göra hål med en nål.
Phini: Gör det ont?
Jag: Lite.. men det går fort!

Det verkar som om han börjar bli mer och mer nyfiken på var morsan egentligen gör.

Nåja. Jag och Jenny tog en 40 minuters promenad i morse. När jag kom hem tog jag en powertripp med cykeln tills jag häll på att krevera. Tackafan för vinden idag. Det gick bra på jobb idag, bättre än igår och humöret var bättre. Cindy och jag fikade melon och jordgubbar på jobb och varvade med vatten som Cindy lärt mig att man ska dricka mer utav.

Cindy och jag diskuterade lite kalorier vs träning idag. Hon visade på en paket mikromat att den måltiden tydligen innehöll 300 kalorier. Och när hon körde sitt crosstrainer pass så förbränner hon ca 400 kalorier. Så med andra ord så tränar hon nästan bara bort maten hon käkat – ja, en av dagens måltider. Det känns jävligt.. oinspirerande.

Så efter lite googlande kom jag fram till denna sidan – ”Vad förbränner min motion?” som jag tyckte var intressant. Men novis som jag är vågar jag inte lita på det jag läser. Jag kan ingenting om sånt här så jag låter det vara osagt. Men kul, i alla fall..

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Sarah skriver:

  Varför ta i deras öron för att markera?
  Går det inte lika bra att sätta sig ner i deras
  höjd och vänta ut tills de erkänner?
  (och japp, nu hängde jag upp mig på det)

 2. Emma skriver:

  Roligt roligt… Eller, förlåt.. Fy skäms på dina underbara barn. :D
  Jag ska nog kolla upp den där sidan litegrann… Låter intressant!

 3. Sofia skriver:

  Fast meningen är inte att träna bort hela dagens kaloriintag! 400 kcal kan vara jättebra, beroende på hur hon ätit i övrigt den dagen.
  Alla har en basalmetabolism, dvs det antal kalorier det ”kostar” att bara finnas till, och i vårt fall ligger det på runt 1300/dag. Under det ska man gärna inte gå om man inte har extremt mycket övervikt att bli av med. Den summan kan man sen gångra med 1,2-2,0 beroende på hur aktiv man är under dagen. Mer om det kan du läsa här :) http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881
  Lycka till!

 4. Ninna skriver:

  Är det en fas dessa barn går igenom?? För min 2 åriga dotter har med börjat bli totalt omöjlig, river sönder ALLT, vänder upp och ner på hela sitt rum, plockar saker som hon VET hon inte får ha *såklart* skriker, gapar, kastar sig på golvet när hon inte får som hon vill, sparkas, slåss och spottas, är det en dagisgrej????
  Min tös som annars var så snäll innan hon började på dagis *blush*

 5. Dizzy skriver:

  Deras hyss tar nog aldrig slut blir bara mindre. Hi hi jag bruka oxå ta neo i örat men aldrig hårt precis som du. Ibland måste man. Ja man ska träna bort det man ätit. Hi hi roligt värre. Kram min

 6. Anna skriver:

  Va snällt att han ville hjälpa dig att städa.. Det där med bus som dom gör, det är nog för att dom är just två st. Så va jag och min lille syrra också för hade dom bara vart en så hade det nog inte hänt så ofta. Dom peppar nog varandra lite tror jag.. *kjerlek*

 7. Therese Anerland skriver:

  Alla barn speciellt när man var små hittade på bus. Bra du har börjat dricka mer vatten!! *yay*

 8. Lillefot skriver:

  Kanske dags att använda omvänd psykologi? *ninja* typ ”javisst, gör vad ni vill” liknande, då är det inte spännande längre antagligen, fast då får man ju hoppas att det inte går snett. Krångligt förklarat, men du kanske förstår vad jag menar ändå? *blush*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com