ante omnis mea familia

Tokiga lappar i lappland

Klockan ringde 05.15 i morse. Om jag inte har helt fel för mig så är det olaglig och om det inte är det ännu så tänker jag se till att det blir det. I alla fall hemma hos mig. Emma hämtade mig och körde mig till flyget och det är jag henne tacksam för. Jo, jag kom i tid! Biljetten som var bokad för mig var en extra bra biljett med plats längst fram i planet, kontinental frukost och en röd lapp med ”PRIORITY” på mitt bagage och det kom ut först på bandet. Jag tänkte fantamig dra nytta av dessa 2000 pix jag måste lägga ner så jag åt min lyxiga flygplansfrukost TVÅ GÅNGER! En på varje flyg! Haha! Fuck the system. Jag känner mig ond rakt igenom!

Min lärling hämtade mig på flygplatsen i Östersund (man ska dra nytta av praktikanten, hör ni!!) och jag trodde det  var osant när jag såg marken som är helt isbeglagt. Istället för kängor borde alla dessa norrmän här i norrland ha skriskor. Sanslöst med denna isen överallt. Och jag kan inte fatta att 90% av de unga tjejerna jag stött på idag har haft leggings eller tights på sig med SHORTS! Vad i helv..? Det känns som om jag hamnat i ett helt annat land. Har de missat snön helt?

Vi åkte direkt till studion sen var det igång. Här är inte alldeles för mycket att göra men jag får stå ut. Önskar att det vore fler bokningar.

Jag stängde vid halv fem idag och gick ut i Östersund och ner till den enda (vad jag känner till dvs) leksaksaffären. Spindelmannen var mitt mål. Vadsomhelst. Phini fyller år på måndag. Jag är hemma natten mellan söndag och måndag och har bett mamma natta killarna hos mig för att jag vill gärna vara den första att pussa ungen grattis och ge honom en morgonpresent. Jag hittade Spindelmannen leksak. Den såg lite cool ut och jag vet att han inte har en sån. Jag köpte spindelmannensevetter och spindelmannenpapperstallrikar för att det kan vara kul att ha när vi äter tårta på måndag med mormor och morfar. Sen får det räcka. Jag vet det är snålt med presenter men hans kalas kommer kosta mer än 2500 kronor om alla inbjudna barn kommer. Nån måtta får det vara och jag tjänar in mina ”bra-morsa-poäng” på det kalaset.Inte för att HAN förstår det men ändå.. Jag driver in de pengarna när han får fast inkomst och skickar en räkning.

När Emma och jag satt i bilen hem igår kväll hörde jag mig själv på radion. Fy fan vad jag låter, vilken röst jag har. Och idag hade vi radion igång i bakgrunden och tydligen vann TYSKUNGEN. Grattis till honom! Så förnyande fräscht det känns  när gamla gubbar vinner blogg-sm! Jag ser hellre tyskungen på tronen än blondinbella, så är det!

Grattis TYSKUNGEN! Och 10p för ditt val med priset du vann – all heder åt dig, du förtjänar att vinna.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Tokiga lappar i lappland”

%d bloggare gillar detta: