Tokiga lappar i lappland

Klockan ringde 05.15 i morse. Om jag inte har helt fel för mig så är det olaglig och om det inte är det ännu så tänker jag se till att det blir det. I alla fall hemma hos mig. Emma hämtade mig och körde mig till flyget och det är jag henne tacksam för. Jo, jag kom i tid! Biljetten som var bokad för mig var en extra bra biljett med plats längst fram i planet, kontinental frukost och en röd lapp med ”PRIORITY” på mitt bagage och det kom ut först på bandet. Jag tänkte fantamig dra nytta av dessa 2000 pix jag måste lägga ner så jag åt min lyxiga flygplansfrukost TVÅ GÅNGER! En på varje flyg! Haha! Fuck the system. Jag känner mig ond rakt igenom!

Min lärling hämtade mig på flygplatsen i Östersund (man ska dra nytta av praktikanten, hör ni!!) och jag trodde det  var osant när jag såg marken som är helt isbeglagt. Istället för kängor borde alla dessa norrmän här i norrland ha skriskor. Sanslöst med denna isen överallt. Och jag kan inte fatta att 90% av de unga tjejerna jag stött på idag har haft leggings eller tights på sig med SHORTS! Vad i helv..? Det känns som om jag hamnat i ett helt annat land. Har de missat snön helt?

Vi åkte direkt till studion sen var det igång. Här är inte alldeles för mycket att göra men jag får stå ut. Önskar att det vore fler bokningar.

Jag stängde vid halv fem idag och gick ut i Östersund och ner till den enda (vad jag känner till dvs) leksaksaffären. Spindelmannen var mitt mål. Vadsomhelst. Phini fyller år på måndag. Jag är hemma natten mellan söndag och måndag och har bett mamma natta killarna hos mig för att jag vill gärna vara den första att pussa ungen grattis och ge honom en morgonpresent. Jag hittade Spindelmannen leksak. Den såg lite cool ut och jag vet att han inte har en sån. Jag köpte spindelmannensevetter och spindelmannenpapperstallrikar för att det kan vara kul att ha när vi äter tårta på måndag med mormor och morfar. Sen får det räcka. Jag vet det är snålt med presenter men hans kalas kommer kosta mer än 2500 kronor om alla inbjudna barn kommer. Nån måtta får det vara och jag tjänar in mina ”bra-morsa-poäng” på det kalaset.Inte för att HAN förstår det men ändå.. Jag driver in de pengarna när han får fast inkomst och skickar en räkning.

När Emma och jag satt i bilen hem igår kväll hörde jag mig själv på radion. Fy fan vad jag låter, vilken röst jag har. Och idag hade vi radion igång i bakgrunden och tydligen vann TYSKUNGEN. Grattis till honom! Så förnyande fräscht det känns  när gamla gubbar vinner blogg-sm! Jag ser hellre tyskungen på tronen än blondinbella, så är det!

Grattis TYSKUNGEN! Och 10p för ditt val med priset du vann – all heder åt dig, du förtjänar att vinna.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. TuffLoysan skriver:

  Dom som går så lättklädd här i Norrland på vintern är inte annat än omogna. Antar att det är lekstugan du syftar på som enda leksaksaffär, å det stämmer. Sen har vi juh Barnens Hus också, men det är lite utanför stan.

 2. Jessica skriver:

  Jisses, gick hon upp så tidigt idag med för att skjutsa. Hon är verkligen en levande ängel har du kollat om hon är verklig???

 3. Natasha skriver:

  Litet tips:
  På Toys’r’us har de ett stort paket med spindelmannen ”lego” för en hundralapp.
  Märket heter Megablocks men är samma som lego fast oftast med lite häftigare saker tycker jag.Min son samlade på alla ”Pirates” därifrån och det är ju lite fler teman än vad lego har.Det här med spindelmannen var ett stort paket med hus och grejer…
  Provar att skicka med en länk så du kan se vad jag menar…
  http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000M8G2Z2/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=

 4. Lorelai skriver:

  Rätt nere över att missa dig den är gången. :(
  Men njut av ledigheten som du faktist får nu, även om den är minimal.

 5. Therese Anerland skriver:

  Usch låter jävligt kallt med bara leggings och shorts i vinter? O_o
  Emma är en riktig ängel.
  Är ju inte det minsta avis på att du fick gå upp så tidigt, vet vad jag gjorde då i alla fall.. Krama kudden *tihi*

 6. faster anka skriver:

  Jaha det där känner man igen ,när jag var 16 var jag i Norrland med kompisar och var ute i nylonstrumpor och kortkort kjol.På den tiden var man lite” DUM I HÖVET (: höll på att förfrysa mina ben har problem med kyla idag ,så ta på er alla ni som är på denna sidan .
  En kram till din kompis…. nästa gång blir det din tur att ställa upp på her *blomma*
  ” Om man nästan aldrig får en karamell,så är en ask full med sockerpullor en himlens härlighet” citat av Astrid Lindgren.KRAM DuckAnne.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com