Tredje gången gillt? (mitt tredje äktenskap)

Evig KärlekOm jag nu mot förmodan skulle få ett tuppjuck och gifta mig igen, för en tredje gång, så tänker jag slå på stort den gången, för tro mig – det blir fantamig den sista. Och ni vet vad de säger – tredje gången gillt..?
Gifter jag mig igen så skulle jag föredra om det blir med mannen som följer mig till mitt sista andetag för jag orkar inte betala fler skilsmässor.

Mina tidigare bröllop var nästan löjliga.
Tillåt mig en kort briefing.

Bröllop #1 med mannen jag inte älskade, då jag tog det jag kunde få och ville hålla fast vid det.
Vi gifte oss hemma i vårt vardagsrum. De enda inbjudna var våra respektiva föräldrar, min makes bästa vän i egenskap av musiker och min makes syster till präst och hennes fru, likaså präst. Det var en intressant upplevelse. Jag bar en beige gigantisk tunika och jeans som jag vill minnas min pappa fick hjälpa mig hitta då det var svårt att hitta jeans när man bar storlek 56. Musikern sjöng ”Time in a bottle” till sin aukustiska och visst kunde det varit romantiskt och alldeles underbart, om inte.. kärleken var som bortblåst. Jag lurade honom och jag lurade mig själv, det var dömt att misslyckas. Det var inte jag. Jag totalvägrade att byta bort mitt efternamn som jag själv tagit från farmor (Ekenstéen) så han tog mitt.

Bröllop #2 med mannen jag älskade men tog utav fysisk anledning då jag ville ha samma namn som min son.
När vår son föddes envisades hans pappa med att vårt barn skulle bära hans efternamn, det var hans stolthet. Han envisades även med att vår son skulle omskäras då det var tradition i deras släkt. Jag motsatte mig omskärelse men kompromissade med att han kunde få hans efternamn. Så blev det. Efter ett tag bestämde jag mig för att jag ville ha samma namn som mitt barn, för att understryka familjeenhet, att han är mitt barn. För att slippa den kostnad skatteverket tar vid namnbyte bestämde vi oss för att gifta oss. Jag ringde till kommunen och bokade tid för vigsel i rådhuset på det nybyggda kommunhuset och datumet jag valde var den 1 april. Dömde jag det omedvetet själv?
Vi gick ner, make #2 höll vår son i famnen när vi sa våra ”Ja” och jag fick hans efternamn och gav upp mitt släktnamn. Jag var nu en Hirschberg. Bröllopet var inte ett dugg romantiskt. Det var stelt och känslokallt. Vi firade inget, vi berättade inte för någon.

Jag är inte särskilt kristen, in fact, jag är inte kristen alls så ett kyrkligt bröllop är uteslutet. När/Om jag gifter mig för en tredje gång ska det ske på MITT sätt, som JAG vill ha det, annars får det va så. Och om jag valt rätt man så kommer han tycka detsamma som mig.

fw5082.jpgJag vill gifta mig i naturen, helst i en vacker skog. Jag vill gifta mig på natten, i månens ljus. Jag vill inte bära en sedvanlig oskuldsfull vit klänning, min ska vara svart – svart som natten  med inslag av violett och/eller blodröd satin. Våra löften till varandra ska vara ljuv lyrik vi skrivit åt varandra och de ska viskas i midnatts timme. Våra vänner ska stå överallt omkring oss med levande ljus och kärlek i sina hjärtan. Vår vigselförättare ska binda oss. Våra ringar ska vara egendesignade – ingen ska någonsin ha skådat dess like. Mitt nästa bröllop ska inte kåras utav något nytt, gammalt, blått eller lånat utan istället av moder naturs egna egenskaper som luft, vatten, eld och jord. Musiken som ska spelas ska vara lugn harmonisk med egna instrument – inga steroanläggningar eller dylikt, bara aukustisk musik, ljuvt i bakgrunden. Gärna flöjter, in fact, gärna keltisk musik.

Det är lite av mina drömmar i alla fall.. alla är vi olika.
Och som toppen på kakan/tårtan, kanske några av dessa är mer min stil?

funny_wedding_cake_top.jpg alt_weddingtopper.jpg 1006-7142-funny-cake-topper.jpg

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Tale skriver:

  That sounds like a lovely wedding. Suitable for an elf ;-) And you deserve a good third one because I’m not so impressed with the two first! You would need a man though….

  Are you planning on keeping your x’s surname?

  I really like those figures, but for a romantic wedding like you have ”planed”, you MUST find something a little more romantic!

 2. Anna skriver:

  Shit det låter ju helt underbart det bröllopet du skulle ha i skogen.. Man vart nästan lite suger på de.. :) Jag tyckte att den första bilden på brudparet va bäst.. Den med han i koppel.. *haha*

 3. Lillefot skriver:

  Den med kopplet var bäst :D blev du nöjd med översättningen av Johannas presentation förresten?

 4. missmaddis skriver:

  Tale:
  Nej. Jag planerar att byta tillbaka till mitt slkäktnamn & likaså byta namn på barnen med.

  Lillefot:
  Ja, tack så mycket, och till er information har jag fått tag i den jag skulle och är numera ett steg närmare!

 5. GirlGoesMom skriver:

  Jag vill gifta mig på en klippa med varma vindar blåsande i min kritvita slöja och klänning i linne. Havet och fåglarna skall vara vår enda musik. Bara närmsta familje skall få äran att se oss lova evig trohet. När vi går enade därifrån vill jag ha en aukustisk version av From This Moment, med Shania Twain…

 6. Nelin skriver:

  Jag gillar verkligen din ide av ett perfekt bröllop. Att gifta sig i naturen är nånting jag alltid har sagt att jag vill, en kyrka känns så fel på så många sätt. Overall så gillar jag en egen touch på det, ska man gifta sig så ska man göra det på ett sätt som reflekterar det liv man har.

 7. Petra skriver:

  Låter helt sagolikt! Gifte mig i rådhuset men vi ska förnya våra löften en vacker dag o då ska det bli mer som vi egentligen ville ha det ifrån början.. :-)

 8. MansonDust skriver:

  Hahaha, vilka härliga tårtdekorationer. :D

 9. Maria skriver:

  Ojojoj, ett sådant bröllop hade jag också pallat ha.

 10. Pernilla skriver:

  Låter underbart och romantiskt, får nästan lust att gifta om mig;) med min man såklart! Fast jag är nöjd med vårat bröllop, litet och enkelt. Fast åker vi till Las Vegas nångång, gifter vi oss igen med Elvis som vittne;D

 11. Ninna skriver:

  Låter vettigt, jag är inte heller kristen och vägrade gifta mig i kyrkan och som tur var höll min man med mig, jag sa även att jag vägdrade ha helvit klänning på mig, den skulle vara röd, så jag hittade en klänning från England som är vinröd/violett med lite inslag av vitt :-)

 12. Jessica skriver:

  Vad tråkigt det känns att läsa om dina tidigare giftemål… Hoppas du får vad du förtjänar en dag, dvs ett stort härligt brölopp.

 13. Bina skriver:

  Ah så härligt bröllop du kommer få Maddi, för gifta dig igen kommer du säkerligen göra, du uppfyller ju alla dina drömmar nu :-)! Jag har också en dröm om att gifta mig ute i naturen och oxå det till keltisk musik…

 14. MaddeMad skriver:

  Ja…. och jag kommer att vara en av dina tärnor :)

 15. Louise skriver:

  Söta brudpar till tårtan! :)

 16. Millan skriver:

  Ville bara nämna att flera av dina drömmar levde jag på mitt bröllop!
  :-)

  Mörklila 2-delad klänning, svarta stövletter, utomhus på en halvö, med medeltida klädd säckpipeblåsare som spelar Amazing Grace vid ”ingången”.
  Ringen designade min Älskade.
  *ler vid minnet*
  Det är snart 4 år sedan nu….

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.