Tro. Jag tror på min tro.

Somliga tror på Gud. Andra följer Allah. Det finns de som tycker att Buddha var en schysst snubbe sen finns det andra som är multifunktionella och har en massa olika gudar att be till. En till varje syfte? Jag har ingen Gud alls. Ingen personifierad Gud. Jag är inte ateist i den bemärkelsen, jag har bara min egen tro. Jag har studerat religion tillräckligt för att veta att där fanns ingenting för mig så under årens lopp har jag skapat min egen tro. Jag tror på månen. Jag tror på stjärnorna. Jag tror på solen och jag tror på jorden jag går på – Jag tror på liv och alla levande former. Jag är min egen Gud och jag tror på mig själv.
Jag tror att allting hänger ihop. For every action there’s a reaction sa en klok man till mig en gång. Och det vet vi alla hur sant det är. För varje handling bär en konsekvens och vi har förmodligen alla fått smaka vår beskärda del. Jag tror att allting påverkar varandra och vi behöver allting som vi tar för givet. Gräset vi går på och luften vi andas. Våra andetag som föder nytt grönt liv.

BergskristallJag är faschinerad av mysticism och har alltid, så länge jag kan minnas haft en förkärlek till kristallers helande krafter och magin i aromterapi. Jag tror på energier och aura. På det sättet skiljer jag mig inte mycket från andra troende, jag kan i viss mån tro på någonting man inte kan se. Men JAG känner det inom mig och det ger MIG någonting. Jag har exempelvis burit några kristaller på mig varje dag i flera år och är av tron att det har hjälpt mig i många situationer och gjort mig starkare. Kanhända att det är min tro på det som hjälpt så i slutändan.. Så ja.

Jag tror på energierna i alla människor och jag tror på kraften i varje människa att man kan förändra och bejaka om man bara öppnar upp sig och tillåter sig. Om man bara blommar upp. Jag kom över tarotkort i ung ålder som jag hade problem att göra av med men som jag nu återupptagit. Kanhända att det är en del av min resa att finna tillbaka till mig själv. Somliga människor finner tröst och styrka i att be till Gud eller Allah, jag finner samma ro och vägledning i att lägga mina kort. Alla människor är olika och vi letar alla samma svar på olika håll. Jag respekterar alla religioner. Måhända att jag inte håller med om allt men jag respekterar andra människors tro.

Men i slutändan tror jag, att alla behöver en tro. Någonting att förlita sig på och att söka förtröstan i. När vi som mest behöver det. Att ha någonting som man alltid kan vända sig till. Oavsett om det är Gud, Allah, Buddha eller prästinnor. Alla behöver något att tro på.

Vad tror du?

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. GirlGoesMom skriver:

  Jag tror på känslor, jag tror på familj och jag tror på att stötta varandra. Men en gud… en kraft? Jag ahr blivit sviken av den guden/kraften för många gånger för att tro att den isf skulle vara god.

 2. Anna skriver:

  Jag tror på något men vet inte riktigt vad.. Jag tror inte på någon gud i alla fall.. :)

 3. Nendriel aka Mats skriver:

  Jag säger precis som GilrGoesMom.Jag är döpt i Svenska kyrkan och jag har gjort många goda gärningar i mitt liv men inte fan har någon gud hjälpt mig när jag haft det svårt så nepp tilll en allmäktig kraft

 4. MansonDust skriver:

  Jag säjer som M. Manson: ”I’m not a slave to a God that doesn’t exist”.

 5. MaddeMad skriver:

  Ja jag håller m dig. Jag tror på något för det ger mig kraft att tro på något. Men Gud…nääääe! För många är Gud en han & som är himlen sk. Varför d???Det jag tror på är energier. För mig är goda energier= godhet, lycka & kärlek, kalla det gud om du vill. Onda energier= olycka, sorg & hat, kalla detta satan om du vill. Jag tror på ödet, deja vu för det är en återkommande känsla man får. En känsla kan man inte ta på men man vet att det finns där. Min son är inte döpt i kyrkan för där anser vi (föräldrarna) att han får själv bestämma. Moder Jord (som sakta håller på att förstöras av oss människor. 1 flygplansstol drar lika mkt oförening som 200 bilar gör på ett helt år gör tillsammans!!! Ändå med den vetskapen så har inget annat hänt.) Något som jag vet stämmer till fullo är KARMA. Det är en bumerangeffekt som ger 10 ggr tillb. Jag har varit m om det mååånga ggr. Sedan tror jag oxåpå positivt tänkande. Problem betyder på Latin= Före lösning. Det stämmer ju. Man ska tänka när man stöter på problem att ”Jaha hur ska jag lösa detta.!” Inte ”om utan ”hur”. Problemet försvinner inte men man blir klarare över problemet OCH lär sig hantera saker lättare. För mig är det så iaf=)

 6. fantasymoon skriver:

  Vad jag tror på..
  I dagarna som är verkar min värld vara mindre än vad den än gång var. Jag ser och hör inte lika väl längre. Dels till mitt eget ansvar, jobbar på det.
  Min tro den är lång och rätt bred. I min tro är de alla gudarna ihopkopplade med varandra och de på ett vis följd av en gemensam punkt. Men jag tror på mer än en slags spridd-gudar-kollektiv.. jag tror på människan och männskligheten. Jag tror stenarnas funktion och kortens funktion. Jag tror på människans förmåga att skapa och sätta magi i det mesta. Jag lever efter en slags karmadirektiv. Ibland lever jag även i flera plan, en del av dem fiktiva och en del av dem delade av fler.

  Mer om detta på msn.. :P

 7. Ninna skriver:

  Jag tror på ödet, allt som händer har alltid en orsak bakom, inte alltid något negativt. Jag tror även att allt dåligt som händer kan bara göra en starkare även om det kanske bryter ner en totalt just då.

 8. Tale skriver:

  I strongly belive that nobody can know for sure, There might be one or more goods, forces or other thing sout there. I don’t know, but I don’t belive there is. I don’t belive in goods, horoscopes, carmas, special forces or magic. I really wish I could belive in magic though, because I love the thought of it!

  I just belive in the nature and that the world is a fantastic place were all things are bound together in some sort of perfect (but rather cruel) harmony.

  But I do also belive there are more things in the world than what we have discoverd yet. Nothing mystical or divine, just natural and unkown to us. It’s not so long ago we didn’t have a clue about bakterias, viruses or DNA, so a simpel thing like the flue was a rather mystical thing.
  I have for instance learned to trust the uneasy feeling some people can give me and keep away from them, as several experiences have thought me that my fear/dislike has been entitled. Even though I can’t explain what kind of signals they are sending out, how or why. I guess in the future it will be as clear to everyone as why we need water.

  I’m sure people can find a lot of strenght, help and comfort in beliving. But I also very strongly belive that religions are the source of at least half of the evil in this world. Mix in the wish for power and greed and you have the rest!

 9. Jessica skriver:

  Jag vill tro på en gud och därför tror jag på det. Annars vet jag inte

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com