ante omnis mea familia

Ultraljudet idag – Soldat eller sessa?

Ultraljudet gick fenomenalt idag. Det var en omtumlande och underbar känsla och jag är så lycklig att mamma var där med mig. Ni som någonsin varit p ett första riktigt ultraljud vet vad jag menar med ren magi då man få se sitt ofödda barn för första gången  och verkligheten kickar in på riktigt. Ett barn. Livs levande. Som sparkar och hickar och suger på sina små fingrar.. Det blir verkigt då – för alla som befinner sig i rummet.

När vi satt i väntrummet kollade jag på tavlan vilka som jobbade idag. Inte för att jag trodde jag skulle känna någon men bara för att – den var ju där framför mig. Ett av namnet lät faktiskt familjärt. En stund senare kallades jag och mamma och jag gick ut och hälsade på sköterskan som stirrade på mig. “Jag känner igen dig” sa jag med detsamma och hon sa samma sak direkt. Hon undrade om jag har gått på spec tidigare (specialistmödravården). Och det har jag ju. För 4,5 år sedan senast när boetie låg i magen. Och innan dess med, när Phini låg i magen. De var så så små, mina söner och jag åkte till KK varannan dag för flödesmätningar och tillväxt, till spec. Och samma sköterska som jag tyckte bäst om då, mötte mig idag. Vi växlade några ord och ett lugn och en trygghet föll över mig och det var som om det vore igår vi träffades, vi var nästan som gamla vänner. Det kändes extra underbart. Jag berättade att jag fick ju två söner (vilket hon visste eftersom hon besökte mig på avdelningen efter förlossningen för att säga hej och hejdå och titta på barnet hon hållt fenomenal koll på i magen)  och nu gravid med ny man, men ensamstående. Förklarade som hastigast min situation men la inte ner nån större energi, det kändes inte väsentligt. “Jaha, då kommer tredje pojken nu” sa sköterskan. “Det återstår att se, det får ju DU informera mig om” svarade jag. Hon berättade att hon själv har tre söner och hur underbart det är och för min del spelade det faktiskt ingen större roll om det blir en sessa eller soldat.
Ja fick lägga mig ner och mackepären fördes över magen. och där såg vi bebben. Hon tog snabba mått på skallbenet och lår benet för att exakt fastställa graviditetens längd. “Hmm., har pappan ovalt huvudform?” undrade sköterskan för det är ganska uppenbart att jag inte har det. Skallbenet var ju inte runt utan mer ovalt.. inte som ett  O utan mer som ett 0, om ni förstår. Så det kan göra det svårt att exakt fastställa BF (beräknad förlossning). Enligt deras numera datum kommer jag att få bebisen 2010-06-07. Men jag blir itne förvånad om bebisen vill ut dagen innan, den 6/6.. för det vore väl magiskt, ni som känner till historien..?
Men med tanke på skallbenets form och mått som inte matchade lårbenets mått sätter de en marginal på en vecka innan och en vecka före. Så där nånstans fr jag vara beredd på att föda.
Hon surrade lite och visade bebisen och kom fram till nånstans mellan benen “åh navelsträngen ligger mitt mellan benen, jag som är så nyfiken” sa sköterskan. Hon kikade noga, puffade lite på bebisen tills det rörde sig och sen kom ett leende från sköterskan.. “jag vet vad det är….” sa hon. Jag bad henne att berätta för oss. Soldat eller sessa?

Och jag blev faktiskt chockad och förvånad.
”Det är en FLICKA” sa hon.

En flicka.. kan ni tro det. EN FLICKA!!!! Lyckan kom omedelbart och min mamma tjöt till där bredvid mig ”NÄ!? ÄR DET SANT?! EN FLICKA?!” och jag låg där och fick vända bort huvudet för jag fick tårar i ögonen av lycka. Det är sant, ja lipade av lycka.
Jag har två helt magnifika söner, två perfekta och vackra pojkar och nu välsignas vi med en liten flicka. Det är perfekt, det är mer än jag någonsin kunnat önska mig. Och de sekundrarna var så magiska. Så magiska, så perfekta. Hon kikade flera gånger och visade på skärmen men jag fattade nog inte vad som var vad men hon var säker.
En flicka..

UL2
En alien bild här ovan. Man ser henne framifrån med ögonhålorna och näsben och ett finger som hon stoppar in i munnen. Hon gjorde det hela tiden.

UL3 UL1

Min älskade dotter.
Du är älskad och efterlängtad.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

22 tankar om “Ultraljudet idag – Soldat eller sessa?”

%d bloggare gillar detta: