ante omnis mea familia

Uppstartsdagar & bilbesiktning

Det vore synd att påstå att jag har överöst er med diverse inlägg på bloggen. I sedvanlig ordning har bloggen hamnat i skuggan av mitt liv. Inte medvetet eller planerat, det hr bara blivit så. Jag har fullt upp med att försöka leva. Ta hand om familjen och hemmet efter bästa förmåga och nånstans däremellan försöka ta hand om mig själv och leva med mig själv.

Just nu är jag mitt uppe i vad som kallas för uppstart på smärtrehab inför mina 5 veckors intensivrehabilitering i juni/juli. Vi är en grupp på 10 personer som ska lyssna på sjukgymnast, läkare, psykolog, arbetsterapeut. Vi ska lära oss mer om kronisk, långvarig smärta och hur vi ska hantera den – hur vi ska kunna leva med den.
Jag blev glatt överraskad att se ett familjärt ansikte i gruppen – en av mina tidigare grannar Frida, går i gruppen. Det känns tryggt att ha med sig en kompis.

Var på bilbesiktning i tisdags och fick underkänt. Det är tydligen en fjäder/spiral som måste bytas ovanför höger framhjul. Magnus köpte dessutom ett nytt batteri igår, 2000 spänn. Det har varit en väldigt dyr bil att fixa till med nya hjullager, bussning, bromsskivor och nu detta också. Suck.. Men vad gör man inte, vi behöver 7-sits. Och vi råkar gilla biljäveln ändå.

Lilltjejen Eljena blev opererad i fredags. De plockade halsmandlar och en del polyper. Numera sover hon så tyst att vi får kolla om hon lever – vi är så vana vid hennes utomjordiska snarkningar. Hennes röst har faktiskt också blivit ljusare! Magnus var med henne och han tyckte det var väldigt jobbigt att hålla hennes lilla hand när hon sövdes. På söndagen hämtades hon av sin mamma, vi mötte upp mamman och lämnade av. Hennes mamma har flyttat LÅNGT härifrån. Jobbigt med avståndet för alla parter.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Jag har min intensivrehab, Magnus ska vara föräldraledig. Phini ska gå 2 veckor sommarskola och vi ska till Småland nån gång också. Det blir vår sommar.

Vad har ni för sommarlovsplaner?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Uppstartsdagar & bilbesiktning”