Ur Sydsvenskan


Mamma dödade baby

Text: TT
Publicerad 28 oktober 2010 22.25 Uppdaterad 29 oktober 2010 9.052010-10-28 22:25:05

Miami.

En 22-årig kvinna i Jacksonville, Florida blev avbruten av sin tre månader gamla babypojkes skrik när hon spelade Farmville på Facebook. Kvinnan blev så irriterad över avbrottet att hon skakade babyn till döds.

För domaren förklarade hon att hade skakat pojken, rökt en cigarett och sedan skakat honom igen och att han kan ha träffats i huvudet av någonting när han blev skakad.

Kvinnan har erkänt mord och riskerar upp till livstids fängelse.

 

Källa: Sydsvenskan

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Tamagal skriver:

  Tänk att VEM SOM HELST får skaffa barn…

 2. anniz skriver:

  Men åh!
  Döda ett barn p.g.a ett spel? (okej, det där lät fel, man ska inte döda någon).

  Att sedan skaka, röka, skaka.. då känns det inte som om man är riktig arg längre, då känns det mer planerat!
  Ibland borde man införa körkort för barn!

  • Emma skriver:

   Ibland?

   Jag tycker det borde vara obligatoriskt…

   • anniz skriver:

    Du har ju en poäng, men hur många skulle gå på dessa barnkörkortslektioner, vad skulle hända om man inte gick? Soc tar barnet p.g.a man inte har något körkort?

    • Emma skriver:

     Nja… Jag tänkte väl snarare att man skulle ta körkortet innan man fick barn..
     Många som redan har barn skulle ha nytta av en kurs och det finns en del som tycks sakna det som kallas common sense. Jag för min del kanske kan ses som ”för obekymrad”. Jag tar inte upp Kasper vid minsta pip och jag förutsätter att han säger ifån om det är något som är fel – dock lämnar jag honom inte åt sitt öde eller underlåter att kolla till honom om han sover. Det finns såklart tusen aspekter på frågan men som med mycket annat tycker jag gott det kan krävas någon form av obligatorisk kurs..

     • anniz skriver:

      Jag tror nog att barnkörkort kostar samhället för mycket, och alla kanske inte direkt har råd med att skaffa sådant körkort! Sedan så undrar jag mer eller mindre att HUR ska man veta?

      Låt oss säga om jag bestämmer mig för att göka och blir gravid (oplanerat) hur hinner man då? ;) Och när man väl har ett barn så skulle alla kanske inte direkt orka gå och skaffa vett och etikett. Även om man nu har det där körkortet betyder inte att man är en bra förälder!

      Sedan så finner jag att barn är individuella, bara för att det fungerade att vagga barn A till sömns betyder inte att barn B fungerar likadant, det går knappt, enligt mig, inte att skaffa ett körkort i hur barn fungerar!

      • Emma skriver:

       Nej, du har rätt i att alla barn är olika och att det säkert skulle kosta en hel del. Men om man tittar på vad inlägget handlar om ursprungligen och att det bevisligen finns folk som inte tänker/känner/förstår/bryr sig om vad som händer deras barn i olika situationer så är det kanske det man borde öppna upp samhällets ögon för.

       Det är klart att man inte kan säga att man ska göra på ett visst sätt för ett barnet ska bli tröstat etc – men i detta fallet är det kanske en kurs i vad man INTE bör göra som är aktuell.

       Ge inte ditt barn arsenik – skaka aldrig ditt barn – stoppa inte små saker i munnen på ditt barn. Ja, det är kanske inte så mycket som en allmän kurs som en kurs för de människor som uppenbarligen inte har common sense..

       • anniz skriver:

        Saken är ju den att många vet nog vad man ska och inte ska göra, men vissa gör det ändå – och tyvärr så hjälper nog ingen kurs för det!
        Vill man döda någon så gör man det, vill man skada någon så gör man det. Och då spelar det nog ingen roll om barnet är 3 veckor, 3 månader eller 13 år eller helt sonika 30 år! En kurs hindrar inte mord.

        Jag tror knappast att de människor som skadar sina barn/vusna mår bra innerst inne, alternativt att de behöver hjälp med sin ilska, eller i detta fall, sitt beroende! Jag tror mamman till det här barnet skulle ha förstått vad hon höll på med OM hon nu
        1) Kunde tygla sin ilska
        2) Fick hjälp med sitt beroende!

        Men om nu barnkörkort ska införas; hur ska föräldrarna göra med kommande tänkta barnvakter? Jag själv har inga barn, men har två syskon med 3 vs 2 barn! Jag kan inte ett dugg om barn mer än om vad som är rätt och fel! Ska barnvakterna också gå kurs? För någon kurs i hur man hanterar barn tänker jag inte gå ;-)

       • Emma skriver:

        Nej, men du fattas troligen inte förnuft – alltså inser du själv vad som är lämpligt och inte i barn- (eller vuxen- för den delen) hantering. Jag tror att du har god hand med barn även om du inte har några själv. Vissa har ”det”, andra inte. ;)

 3. Andie skriver:

  Det är fan skrämmande! Och sedan finns det de som verkligen, verkligen önskar sig barn som får kämpa för att bli gravida. Det är fan orättvist.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com