ante omnis mea familia

Utanför min räckvidd

Lördagmorgon. Någon gång under natten vaknade jag av att Laaiti kom in i rummet och sa nått om att han ville bara säga nått – han kunde inte sova så bra. Så jag lyfte på täcket och sa “Vet du vad, Laaiti.. mamma kan inte heller sova så bra så kom här” och han la sig bredvid mig och jag la armen omkring min son. Jag vet inte varför det kändes som om jag behövde just det.
Lördagmorgon. Jag slapp i alla fall stiga upp halv sju som jag brukar men gick upp tjugo i åtta istället. Jag vaknade och kunde inte somna om. Jag kände mig relativt pigg även om jag har ont i hela kroppen. Jag kan inte skylla det på graviditeten, det vore löjligt. Igår hade jag ont i mina ben hela dagen, det kändes som träningsvärk fast att jag inte  gjort nått som kan ha gett mig ömma muskler. Jag har ont i käken, precis under örat och de känns som om käken gått ur led och jag kan inte bita ihop helt. Ja jag vet, massa gnäll såhär en lördagmorgon.. men vem annars kan jag gnälla till om inte bloggen, för Martin är världssämst på både empati och sympati.

Och ja han får ta mycket skit från mig, men ja.. det kanske är mer än bara graviditetshormoner. Just nu är jag i en jobbig sits och period i mitt liv och jag känner mig stundtals rådvill. Jag har orosmoment och stress och jag har problem jag inte kan lösa. Oftast skapar man sina egna problem och kan därmed lösa de själva men nu står jag inför något jag inte gjort på länge – problem som inte jag själv skapat och vars lösning är utanför min räckvidd. Det gör mig orolig och stressad och illa till mods och jag mår som oftast dåligt över det – särskilt som jag har varken makt eller kontroll över en situation och har inget att förlita mig på.  Jävla skit..

Jag ser fram emot ikväll då vi planerat att se fotbollen (Sverige VS Danmark) här hemma hos oss. För min del kan fotboll kvitta men Martin och jag blev ju tillsammans sist de spelade mot varandra, Sverige förlorade då och Danmark regerade. Precis som samma kväll när Martin förkunnade att han ansåg oss vara tillsammans. Dansken regerade den kvällen. Vi får se vem som tar över ikväll. Personligen hoppas jag att vi piskar de röd/vita alldeles gula & blåa.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Utanför min räckvidd”