ante omnis mea familia

Utredningar.

Idag ringde vice rektorn mig. Egentligen fattar jag inte direkt vad hon ville. Men hon sa nått i stil med att skolan får aldrig reda på vad som egentligen händer från nånstans, de vill ha insyn i vårt liv och de ville såklart bara hjälpa oss.
Jag sa till henne att det kvittar om jag gör tio eller femton anmälningar på mig själv, hon kommer inte få mer insyn i vårt liv för det. Vill hon veta nåt så får hon ringa mig.
Sen hette det att de VILL inte ha insyn i vårt liv bla bla bla.
Jag blev sjukt irriterad på henne. Hon verkar inte förstå allt jag gjort/gör. Hon verkar inte ha nån koll. Hon visste inte ens att bägge pojkarna haft resursteamets pedagog som samtalskontakt i några år.
Sen började hon prata om att man måste vara öppen. Med mig. Öppenhet. Kom igen – ingen är mer öppen än mig.
Hon skulle iaf prata med psykologen igen för nånstans lyckades jag få henne att förstå att det är DET jag vill – just nu.
Jag förklarade för henne att mitt förtroende för skolan är lika med noll och förklarade varför.

Sen var det möte på BUP och hundraelva frågor. Allt – varenda detalj om Laaiti – så långt bak som MIN barndom. Det är fanimig grundligt…
Efter våra samtal och de skattningsformulär jag och skolan fyllt i innan så bestämde hon att de aka utreda honom för både ADHD och autism. Hon undrade om jag hade tänkt i de banorna innan. ADHD ja. Såklart. Men autism nej. Jag sa till henne att när jag hör autism så tänker jag på Rainman (filmen) och det är ju INTE Laaiti. Men så är det ju inte.
Han har drag av både och verkar det som. Ibland gör man bägge utredningar samtidigt. Ibland får man ta ADHD först och kanske medicinera för att hyperaktiviteten kan störa autism utredningen. I Laaiti’s fall känns det tvunget. Så jag fick med mig en hel bunte papper som både jag och skola ska fylla i. Ytterligare hundraelva frågor.

Ännu ett steg närmare. Så hur känns detta då? Det känns bra. Jävligt bra.
Underskatta inte en mammas magkänsla. Därav att jag sökt ännu en utredning.. Jag tror inte jag har helt fel.

55.64590213.202565

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Utredningar.”