Utredningen är snart över

Sista besöket hos psykologen på BUP med Laaiti igår, för utredningen. Denna gången fick han göra nått test på nån dator och svara på frågor. Det gick bra! Han ville inte att jag skulle lämna rummet (annars brukar föräldrar vänta i väntrummet) så jag höll mig tyst och osynlig i rummet.
Nu är det bara läkarbesöket kvar sen är utredningen klar.
Det gick fortare än vad jag hade väntat mig. Kanske för att jag sa att det var akut och psykologen satte lite prio på oss.
Hon sa till Laaiti igår att han har kommit till rätt ställe och att det var bra att mamma tog dit honom. Till mig sa hon att han har alla tecken som tyder på ADHD. Efter läkarbesöket kommer de att återkoppla och vid ev diagnos kommer de vilja att medicinera eftersom hans hyperaktivitet kommer stå i vägen för hans Autism utredning.
Snart. Snart är vi hemma och jag börjar känna mina andetag bli lugnare. Oavsett diagnos eller ej så har de märkt att killen behöver hjälp och det kommer vi säkert få!

Kaeli har upptäckt att ett helgipsat ben är inget hinder. Hon ville ut igår efter att jag burit runt på henne några dagar. Hon såg kompisen Hannah på gården. Så jag frågade henne ”hur tänker du nu, du kan inte gå ju?”
Kaeli tänkte efter innan hon svarade så självklart ”Jag kan krypa!”
Så ja. Vill hon försöka det så varsågod. Hon gungade med Hannah sen satte jag henne på gräset och undan gick det när hon glatt släpade runt med gipset!
Hon försökte ställa sig några gånger och gå men det gick inte.
Förrän vi var inne och hon gav sig fan på att hon ska gå ändå. Så nu går hon med gipset.
Mental Note To Self: halkskydd på strumporna – check!

Leo börjar mer och mer vänja sig. Han ville såklart inte äta först men med kärlek och tålamod funkar det mesta. Jag matade honom med en hamburgare och det gick bra. Kaeli matade honom med några bitar pan pizza som han åt så försiktigt.
På kvällen blandade jag lite kyckling och ris som blev över i hans foder och han klämde i sig allt. I morse fick han vanligt torrt foder och han började äta men slutade när jag lämnade rummet – eftersom han ogärna lämnar min sida.
Igår började han även busa lite. Han tog initiativ att leka med mig. Så jag tror nog att det är på rätt väg.
Jag har en känsla av att de tidigare ängarna missuppfattat en del av hans signaler. Men jag talar ogärna illa om folk jag inte känner utan att faktiskt veta.
So far so good!
Laaiti sitter sjukt lugnt hos honom och klappar honom, Phini har en enorm respekt och kärlek för honom och Kaeli är tuff haha. När han slickar hennes öra för mycket säger hon ”Nej Leo, pi attan!”
Haha!

Nåja. Sådetså!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Marie i Skåne skriver:

    Låter underbart! Önskar er en härlig dag!! :clover:

  2. Jessica skriver:

    Skönt att dom snabbar på utredningen som borde gjorts för länge sedan.
    Attans tuff tjej du har :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com