Utveckling.

Idag var en segstartad dag. Jag kom i säng ganska sent efter att jag slängt ut min bilnyckel genom fönstret (!!) eftersom grannen (Lena)  behövde låna bilen för att hämta sin tonårsdotter. Det var liksom inget snack om saken när hon ringde och behövde hjälp. Jag har själv varit tonåring och pappa har ordnat hämtningar till höger och vänster många gånger när jag varit strandsatt och jag har själv egna barn som kommer att bli tonåringar och kommer med största sannolikhet ringa mig någon gång mitt i natten och behöva hämtning. Därför är det bra att ha körkort & bil! Och jag ställer gärna upp för människor, om jag bara kan. It brings good karma, om inget annat.

Phini’s sjuksyrra ringde mig idag. Det skickades en remiss till ögonläkare för över tre månader sedan men den vårdgarantin de utlovar hålls således inte eftersom v  ännu inte fått tid. Vi ska avvakta lite till sen ringer sjuksyrran dit. Vi pratade om andra saker också innan vi la på och jag tackade för hennes engagemang.
Jag var även på utvecklingssamtal på Phini’s skola idag. Det gick hur bra som helst och vi gick igenom hans Omdöme som de får redan i första klass (snacka om tidig prestationsångest) och sen satte vi upp nya mål eftersom han klarat de mål vi satte upp tillsammans i höstas. Än finns där hopp för min grabb, minsann! Det enda målet som kanske inte var helt uppnått var bubblan där det stod ”Använd ett välvårdat språk” varpå jag vände mig till min son & sa ”Du vet, hemma är det okay att du säger ’det var skitgott’ men inte i skolan”. För det får man ju inte. Phini svär inte alltför mycket, han använder svordomar för att understryka/poängtera något han vill ha sagt. Enstaka ”Håll käften” när han blir förbannad. Men nu är inte jag som alla andra heller ju.

På väg hem med killen undrade han (eller ja, han SA snarare) om/att han ville sova hos mormor & morfar inatt och ”slippa” Laaiti lite. För min del är ju det alltid okej så det bestämdes efter att mormor sagt ja. Laaiti följde med mig hem, och kvällen var lugn, bortsett från en extremt gnällig och ledsen bebis, som hon varit några kvällar på raken nu. Jag tippar på antingen en utvecklingsfas som är jobbig för henne (att hon håller på att utveckla en färdighet) eller kanske att några bissingar är på väg. Svårt att veta vad det kan vara, hon har ju lite kommunikationsvårigheter. Men jag provmedicinerade henne med en Piggelin som tillfälligtvis gjorde susen och sen fick hon ett varmt skumbad och lite massage, TLC och pyjamas sen några timmars nattning.

Min granne och vän Malin kom över ikväll och ville låna internet. Hon hade med sig sin laptop och sina körkortsböcker och pluggade teori ett tag. Jag målade naglarna och vi pratade inte så mycket med varandra men det gör mig ingenting. Vuxet sällskap trivs jag med, ja sällskap överlag faktiskt. Även om vi inte pratar så känner man vibbarna av en annan mänsklig närvaro. Hon ska ju snart köra upp och skriva teorin så hon får plugga lite. Innan hon gick tyckte jag att hon kunde lämna sin laptop här, för hon ska ju ändå jobba i morgon ju.. och behöver inte den, kanske… så jag kan ju få låna den! Hon hade inga problem med det så nu sitter jag med hennes laptop och måste erkänna att jag saknar dator. Ganska mycket. Proejektet med det är på G.

Well, thats min torsdag!

Du gillar kanske också...

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com