VAB

Idag får jag vabba. Laaiti, som har hostat i en veckas tid, började må riktigt dåligt igår. Han hade ont i huvudet och ont i magen sen mådde han ville och ville kräkas. Han fick en Alvedon sen bäddades han ner i min säng och i morse var han inte riktigt kry så jag bestämde mig för att hålla honom hemma och kurera sig. Idag ska vi köpa honung och halskarameller mot hostan och halsen. Så jag får passa på att städa här hemma när jag ändå är hemma.

DAR_gjorde_det_ontHelgen har varit bra. Jag jobbade i lördags och lärlingen på jobb fick träna lite på mig genom att fylla i en av mina tribaler på ryggen och det gjorde stundtals riktigt ont, särskilt ju högre upp han ko  med nålen och i synnerhet uppe vid axeln. Carro var jobb för konsultation och satt och småflinade åt mig och mina ynkliga pip när nålen gjorde som mest ont. Han ska få fylla i den andra senare. Fram tills denna har läkt får pojkarna hjälpa mig att smörja in tatueringen för det kan vara lite svårt att nå. På kvällen var jag barnledig eftersom mina föräldrar hade erbjudit att ha de över natten så att jag kunde få en sovmorgon. Hur ljuvligt är inte det erbjudandet?! Phini lämnade jag hos kompisen Alex för övernattning enligt planer. Jag tog det lugnt den kvällen. Jag tog ett varmt bad, ett litet glas likör och bara strosade. Jag gick hem till Carro och tog en kopp kaffe på kvällen sen gick ag hem och däckade i soffan. När jag vaknade runt 03 gick jag in och la mig i sängen istället och vaknade alldeles för tidigt och tvingade mig själv att somna om och sova lite längre när jag väl hade möjlighet.

Sen på söndagen provkörde jag Fiaten. Eftersom jag har kört automat så länge visste jag att det skulle bli en omställning att köra manuellt. Det var spännande. Fiaten är så mycket lättare att köra om man bortsett från växlarna. Det räcker att man blåser på ratten för att den ska svänga jämfört med min Toyota som man får använda muskler till. Och den är väldigt lätt på gasen och foglig, även det till skillnad från min Toyota. Det är en liten racerbil, kan ni tro. Den har FYRA dörrar och bara det är ett gigantiskt plus för mig och bagageutrymmet är större än min Toyota plus att man kan fälla baksäten så man får mer plats. De två negativa saker med bilen är backspegeln som är av och inte tycks vilja limmas fast igen utan trillar ner. Men jag tror man kan köpa en med sugpropp och ha i. Kollas upp. För jag är så van att slänga en blick i backspegeln. Sen är det ingen CD i den utan kassett och det är kanske inte ett världsproblem. Det är en customfit kassettbandspelare så om man ska ha in en CD spelare får man nog lämna in den på en Fiatstation. Men fan vad jag gillar bilen..

På söndagen tog jag det lugnt och blev bjuden på middag hemma hos mina föräldrar. Skönt att slippa en dag. Lisette ringde mig och berättade att Phini har nog gott inflytande på hennes son Alex och att hon tycker Phini är så lugnt. När Phini var där över natten hade hon hört honom säga till Alex, när lillasystern var störig, att “Slå inte henne, säg till henne istället”. Det gör mig väldigt stolt, som mamma. Han är en sympatisk (och väldigt empatisk) pojke som är snäll mot småbarn. Han tar hand om sin lillasyster exemplariskt och när det väl gäller så skyddar han lillebror också, det har han bevisat. Han har ju även fått väldigt mycket mer skinn på näsan men han är fortfarande mjuk, känslig och alldeles underbar. Så jag är nöjd. Han är fin, min kille.

Näfan, nu får det bli lite röj här hemma innan jag packar in ungen i bilen och handlar lite.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Dumle skriver:

  Förstår att du känner dig stolt. Han verkar för jävla fin Phini!
  (Ja, dina andra små också fina, men på andra sätt)

 2. jeli81 skriver:

  Du har lyckats bra med dina barn, var stolt! Skönt med en egen dag/kväll också!!

 3. larmareli skriver:

  Vilken härlig unge (ungar ;) du har :-)

 4. Annika skriver:

  Ett tips på backspegeln är att köra in på självaste Fiat, min dotter slog huvudet i min backspegel så den trilla ner, först pröva jag att limma det höll inte så jag körde in till Ford (har en fiesta) där fick jag en lapp med nåt medel på som jag skulle gnugga rent med där spegeln skall sitta, sen skulle jag vänta 10 min tills det torkat helt och sätta på limkudden som jag även fick utav dem och därefter sätta på spegeln trycka hårt ca 1 minut och sen var det klart o du kan tro den sitter stenhårt fast. Allt det kosta mig 30 kr och det var för ett år sedan ca =) Så om inte dem på Fiat har samma service kör in på Ford som ligger vid Jetmacken i Lund så garanterar jag att dem hjälper dig och Psst!! jag sa inte ens vad jag hade för märke på bilen =))

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com