ante omnis mea familia

Vad är påsk och hur firar man det?

Inga prickar idag heller. Inga alls. Tack till alla som kommenterade om just vattkoppor och särskilt tack till Madde som var här och höll med mig igår. Jag tycker om sånt, när folk håller med mig.

Jag smsade Madde igår och berättade att Phini troligtvis har vattkoppor och kort därpå undrade hon om hon & hennes son kunde komma över och hälsa på. ”Är hon helt coco” tänkte jag. Jag har nyss berättat att Phini kan ha vattkoppor så vill hon ta hit sin son? Wtf. Sen slog det mig att han redan har haft vattkoppor ändå.

Madde kom hit och dagisfröken som hon är och har således sett vattkoppor flera gånger om sa att det där ser inte ut som vattkoppor. Han hade inte en enda prick någonstans. Både Madde och jag tyckte att dagis överreagerat lite eftersom dessa små prickar blossade upp under lunchen och fröknanrna ringde mig med detsamma, fortfarande under lunchen istället för att avvakta och se. Jag kan i och för sig förstå fröknarna eftersom de nyligen haft vattkoppor och kanske därmed inte vill ta några risker. Men de kanske kunde avvaktat och det höll Madde med om, som är fröken på dagis själv.

Jag lämande Phini hos mormor i morse. Jag visste inte hur dagis skulle ta det om jag lämande honom där, efter att de redan diagnosticerat hans koppor. Det är väl mest Laaiti’s avdelning jag upplevt som kinkiga mot mig några gånger och kan ibland hinta om saker eller pika om saker, och ringa mig för vad jag vill anse vara bagateller. Vissa fröknar, that is. Så för att vara på den säkra sidan så frågade jag min mamma om hon ville ha Phini en dag. När jag lämnade Laaiti mötte jag på Phini’s fröken utanför. Samma fröken som hade ringt mig. Hon frågade hur det var med Phini och jag berättade att han inte har en enda prick och mår hur bra som helst. ”Men varför är han inte här då?!” undrade hon. Precis.. för att jag inte vet hur de hade reagerat och det sa jag till henne. ”Men om han inte har vattkoppor och mår bra så är det klart att han kan komma. Vi hade fel, så är det ibland” sa fröken. Och med ens kunde jag känna av att de faktiskt inte är som visa andra fröknar på dagiset mina barn går på. Hon förklarade om de andra barnen som de hade fått skicka hem för att de hade blossat upp i vattkoppor nyligen och det var väl den slutsatsen de tog när Phini’s… ”utslag” blossade upp likadant. Phini går till dagis i morgon.

Nu är det påsklov för de flesta barn. Och i år infaller påsklovet just samma vecka som det är barnbidrag vilket innebär rusch för oss som arbetar i butik. Vi förväntar oss mycket att göra på jobb.

Pask08 Jag erkänner att jag inte vet mycket om påsken. Jag har inte många minnen av påsk när jag var liten, det enda jkag kommer ihåg var att farmor brukade ge oss ägg som hon hade målat. Jag minns inte ens påskäggen som jag är säker på att jag fick. Mina barndoms minnen är få och tyvärr åkte alla glada, fina minnen med när jag skulle rensa min minnesbank och förkasta min traumatiska barndom. Så nu sitter jag här, med påsken annalkande och känner mig som en novis. Hur firar man påsk? Det enda jag vet är att man ger barn påskägg – förr i tiden fick man godis i det  men i vårt moderna samhälle ska man vara nyttigare och roligare och kan stoppa i leksaker och grejor i äggen.

sexy_witch_costume_cauldronJag har inte firat påsk en enda gång sedan jag flyttade hemifrån när jag var 18. Jag har inte känt behov av det men jag tror att mina barn skulle uppskatta allt vad påskägg, fjädrar och pyssel har att göra. Hur går jag tillväga? När är det påskafton, när är det man målar ägg? Vilket typ av pyssel kan man göra? Vad är det man äter på påsken, är det ägg & sill? Fy fan.

Jag är inte kristen och känner faktiskt inget behov av att fira Jesu död eller uppståndelse. Det enda som lockar mig med just påsken är naturligtvis häxornas resa till Blåkulla, det kan jag mer relatiera till än Jesus. Inte för att jag flyger på kvast eller har en vårta på näsan men ändå. Men wtf, jag kan inte förvandla vatten till vin heller.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 tankar om “Vad är påsk och hur firar man det?”

%d bloggare gillar detta: