ante omnis mea familia

Vad var egentligen planen?

Älskade allsmäktiga moder natur, vad har du planerat för mig? Vilket syfte gav du mig? Kommer jag nånsin att få veta? Alla dessa strider, alla dessa kamper som jag tar mig igenom. Jag fick inget facit, inte ens en ledtråd om hur jag ska gå tillväga för att leva mitt liv. Inga förvarningar i heller. Men en sak vet jag – ur varje strid stiger en vinnare och det ska alltid vara jag. Och jag ska se till att jag drar med mig en lärdom efter varje gång jag slagits ner och växa mig starkare och starkare.
Det enda jag vill, älskade du, är att leva lyckligt. Att älska och att bli älskad. Att tas om hand och ta omhand. Att bli respekterad såsom jag respekterar andra. Det är väl inte för mycket begärt? Vissa av oss människor får dessa ting serverat och tar det för givet, andra får kämpa för det och ni ska veta hur jag uppskattat alla stunder av kärlek jag fått i mitt liv.

Och hur arg jag än må vara på somliga människor kan jag inget annat än att tänka lite för mig själv, samma rader som jag hörde Lauryn Hill sjunga.. “Forgive them father, for they know not what they do..” Vissa människor gör inte korkade och dumma saker för att vara elaka. Vissa gör det för att de är rädda. Rädda för konflikter och gräl, rädda för att mista något eller någon de håller kär. Men oavsett anledning.. Vissa saker går bara inte. Vissa människor är svåra att vara arga på också och det är dem som får mitt innersta medlidande, för att de inte har lärt sig och aldrig kommer kunna lära sig heller. Hade min situation varit annorlunda hade jag kanske tagit mig an det annorlunda men som det ser ut nu, måste jag prioritera. Jag har varken tid eller möjlighet att ta mig an vissa projekt för att min tid nu fokuserar jag på att läka mina egna sår, ta hand om mina söner och barnet som växer i mig. Sköta mitt jobb och i bästa mån mitt hem. Det är mitt ansvar.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vad var egentligen planen?”