Vampyrerna jag bor med

Det var lika bra att börja med detsamma när jag ändå var igång i morse. Jag bokade en tid i tvättstugan till på fredag eftersom jag plötsligt fick för mycket tvätt igen när jag renbäddade min säng med dubbeltäcke och dubbellakan ovanpå den redan överfyllda tvättkorgen. Det är något magiskt det där hur den kan gå från tom till överfull inom så kort tid.
<KENOX S630 / Samsung S630>Jag satte mig att betala räkningar igen och odnade med lite pappersarbete igen. Känns som en oändlig historia det här, om och om igen och det blir fan inte roligare.
Jag  tog en tur ner i byn med mamma och handlade lite. Köpte nya muggar och ett nytt doftkrus, i form av en riktigt cool döskalle. Vi gick in om ICA och köpte ingridienser till min kycklingcurry gryta jag planerade till middag.

Min lillkusin Lizette kom över och vi satt och pratade en stund innan hon följde med och hämtade pojkarna på dagis och vi gick hem och mös tillsammans.

<KENOX S630 / Samsung S630> Men dagens höjdpunkt, mina vänner, var dagens avmaskningskur. Nästa gång jag ska avmaska någon hoppas jag att det är en aggressiv pitbull med beteenderubbning istället för mina söner. Jag började med mutor, Glass, Godis, Mac & cheese, VADSOMHELST – bara de drack de fjuttiga 10 millilitrarna var av den tjocka mörkröda vätskan.

Glassen lockade inte efter de smakat lite av det. Det spelade inte mycket roll hur mycket de ville ha glass för det var det inte värt, verkade det som. <KENOX S630 / Samsung S630>”Mamma det ser ut som BLOD!!” sa pojkarna. ”Ja, det har du rätt i.. och det är ju bara vampyrer som dricker blod, då är ni vampyrer, vad häftigt” försökte jag uppmuntra dem.
Phini tittade på mig med en hand under sin haka.

”Mamma, vänta lite.. jag ska bara tänka.. om det är gott eller äckligt”. Jag väntade under  tiden han tänkte. ”Mamma.. det är äckligt. Om jag ska dricka det där måste jag ha en puss och en kram. Jag måste ha kärlek” säger ungen och putar med läpparna. <KENOX S630 / Samsung S630>Han fick en puss, en kram och kärlek (jag sa ’jag älskar dig’) och sen svepte han skiten rakt upp och ner under tiden han bedövade smaken genom att täppa till näsan med fingrarna. Bra jobbat.
Laaiti skulle vara lika duktig. Han tog en munfull, höllt kvar det i munnen och jag kan bara föreställa mig hur smaken växte i munnen på honom för inom kort hade han spottat ut allt på mattan i köket. AH! Det där röda skitet sätter sig., <KENOX S630 / Samsung S630>Det visste jag redan efter att tanten på apoteket berättat det, plus efter erfarenhet sedan sist de avmaskades för någon vecka sen. Fan fan fan.

Mental note to self:
* Köp ny köksmatta.
* Adoptera bort minstingen.
* Köp hund istället.

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Jasas skriver:

  Inte illa (alls) av Phini att ta det – fick själv en illamående känsla när jag läste hur det såg ut till att växa inne i Laaiti’s mun, UH!

  Och du – shoppa ny köksmatta *hah*

 2. Pezze skriver:

  ööhhh.. *uhh*
  ska man avmaska människor?!?!
  det får mig o tänka på djur som man ska avmaska, inte människor?!?!?!
  har jag missat ngt!!! *uhh*
  men färgen ser inget vidare ut.. *puke*
  huaa men modigt av din äldste sonen o svepa i allt du gav honom :P

 3. Annelie skriver:

  avmaska? *uhh*

 4. Tina skriver:

  ja det ska man, framförallt om dom fått mask själv eller om någon i närheten fått.. tex på dagis…masken sprids via luften så man behöver inte äta döda djur för att få det. kan också smittas via katter, katterna får det inte själva men kan smitta oss människor. (säkert inte bara katter, säkert alla pälsdjur) övrigt kan vi få det via dåligt sköljd sallad, klia rumpan sen in i munnen.. via toa stolar osv…

  jag vet, jag fick det i sommras..tror det var från katterna men vet inte.

  ha det
  /Tina

 5. Emma skriver:

  Uuh nu hänger jag inte riktigt med, vad sjutton har du gett ungarna? Har dom springmask eller? O_o

 6. Therese Anerland skriver:

  Visste inte att det går att avmaska människor också. *vetej*
  Vet ju att det gör man ju på djur eftersom jag har både hund och katt.
  Men det ser ju verkligen as äckligt ut. *puke*

 7. Miss Attitude skriver:

  va? jag visste heller inte att man avmaskade människor! Shit ska man göra sånt oxå, undra om jag verkligen ska ha barn?! *blush*

 8. Madde skriver:

  Avmaskning är sådär kul..Dottern min avslöjade en dag att hon hade såna små sööööta maskar när hon var på toa..

 9. lotta skriver:

  Isha jag förstår dom. Det där smakar bajs… Hade oxå spottat ut skiten.. *devil*

 10. Emma skriver:

  Hihihihi du kunde inte tänkt på att ta bort mattan FÖRST om det nu fanns risk för att de skulle spotta ut det? Men Phini var ju himla duktig!!

 11. TuffLoysan skriver:

  Lika fundersam som flera andra av kommentatorerna. Avmaskning? Visste att människor kunde få mask, men just ordet avmaskning hör för mig ihop med djur. Och sen att det helt plötsligt kom så där, att du ska avmaska dina söner.. i vanligt fall trodde jag det först skulle komma ett litet inlägg om att dom har mask. Kändes därför som man missat något stort. Duktig pojke iaf =) Synd den andra inte var riktigt lika modig =)

 12. Anna skriver:

  Ja det såg ju inte så där jätte gott ut så jag förstår att han spottade ut skiten.. :)

 13. faster anka skriver:

  jo så är det barn kan få springmask o även föräldrarna det är shitjobbigt o kliar så in i norden.
  Tyvärr talar inte alltid föräldrarna om på dagis att de har det. Medicinen smakar shit *whap* Det kan mkt hända att du får ta det själv Maddis.Då blir det en dunderkur.
  Ha en go maskvecka hir hir ;)Kram ANKAN

 1. 22 januari, 2009

  […] Ni kanske minns sist när Laaiti skulle få denna tjockflytande röda goja att dricka och hur han spottade ut allt i en fors över hela köksgolvet och mattan (aom jag för övrigt kastat och ersatt med en ny […]

Lämna en kommentar!