ante omnis mea familia

Var är min ZOMBIE gen?

Det är sällan nuförtiden som jag sätter mig vid TV’n. Serier intresserar mig inte, inte heller att glo på film. Jag undrar om det beror på att jag inte har någon fjärrkontroll. Tänk vad en sån liten skitgrej kan göra mycket.
På sin höjd kan jag spendera tid att faktiskt se hela avsnitt av dr. Phil på tv om kvällarna, just sista timmen innan barnen ska nattas, annars blir det inte mycket tv för min del.
Men härom natten när jag skulle borsta tänderna, gjorde jag som jag brukar. Jag går in på toaletten, bytar om och tar på mig min siden kimono, tar min tandborste med min tandkräm på och går in i vardagsrummet för att låsa balkongdörren, släcka lampor och tvn som stått igång i vardagsrummet fast jag inte varit där. Den står i gång för sällskaps skull då ljudet från rummet bredvid är var jag kan tanka min lilla trygghet (det kommer från min barndom).
På tv den natten var ett avsnitt av serien Medium, på kanal 4. Jag tog en snabb titt och fastnade. Jag stod där, halvnaken, mitt i natten med en tandborste i truten och glodde på tv’n. Jag satte mig ner utan att släppa blicken från tv’n och satt där tills det var slut. Vilken bra serie! Helt i min smak!
Jag tilhör den kategori av människor som behöver en kick för att se på tv nu förtiden. Jag ids inte ens att se film. Jag tyker väldigt mycket om att se på film men gör det helst inte ensam. Jag är en väldigt social och sällskaplig person, ungefär som en överfet perserkatt eller en inbiten schäfer. Om inte jag blir kliad bakom öronen så får det va så.
Men sedan det natten var det som om någonting hände. Jag fick för mig att jag borde se mer på tv. Tänk så mycket man egentligen missar – dessa bra serier och filmer.

Igår när jag var på jobb, ringde min mamma. Hon tyckte att barnen kunde få sova över hos henne eftersom jag ändå skulle upp dagen efter (idag) och jobba. Jag tyckte det lät som en bra idé. Jag smsa mina kompisar och förkunnade min barnledighet och tänkte att jag kan ju likväl passa på att hitta på någonting om kvällen men så blev det inte. När jag faktiskt kom hem och satte mig i soffan med nudlar och chips så belv jag sittande där resten av kvällen. Jag tände några ljus, tände en rökelse och mös i soffan med Phini’s blåa fleecefilt. Det har jag inte gjort på hur länge som helst.

Jag gav IDOL en chans men bytade kanal ganska snabbt och undrar vari ligger hysterin med IDOL..? Det är uttagningarna som är roliga som jag kan titta på men enbart i humoristiskt syfte när jag kan skratta och peka finger åt de idioter som gör bort sig medvetet. Men att sitta och glo på folk som bara sjunger..? För enformigt för min smak.
Det gick en B-rulle på tv igår med Sylvester Stallone. Jag vet. Han är apful och en kass skådis men det var  iaf tidsfördriv.

Men jag överväger det där med TV. Jag är nog fan den första i världshistorien som överväger att ÖKA timmar vid TV istället för att minska. Jag är inte normal. Men jag behöver någonting hjärndödande och jag behöver en släng av zombie-genen för jag är nog fan alltid igång för mycket, fysiskt men särskilt psykiskt.

Glöm inte att rösta.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 tankar om “Var är min ZOMBIE gen?”

%d bloggare gillar detta: