ante omnis mea familia

Vår tripp till Danmark och Bakken.

Så, vi åkte till Bakken i fredags med kidsen. Det kunde ju börjat bättre än vad det gjorde, i ärlighetens namn. Vår tonåring här hemma var plötsligt obstinat. Han ville absolut inte följa med. Och jag vägrade lämna honom ensam i Sverige när vi åker till Danmark en heldag så jag ”tvingade” honom att följa med. Inte fysiskt – men med övertalning. Han sa att han skulle absolut inte gå till Bakken. Han skulle stanna på tågstationen. Men han följde med. Sen skulle han absolut inte ha åkband för han skulle inte åka karuseller. Men väl där ville han ha ett. Sen åkte han nån karusell och efter nån timme var han glad. Puh.

Vi tog bussen till Lund, tåg till Köpenhamn och sen ett annat tåg till klampenborg där Bakken ligger. Resan dit var ganska lugn men resan hem var jobbig då barnen var trötta och gnälliga. Keeron somnade på tåget hem.

Både Magnus och jag åkte karuseller med barnen. Vi turades om. Jag har inte åkt karuseller på flera år men jag tyckte det var riktigt roligt. Jag hade redan bestämt mig för att ha skoj och släppa allt och det gjorde jag. Jag åkte spökhus med Laaiti och jag skrek högst av alla – jag trodde jag var tuffare än så men nej. Tydligen inte. Jag åkte den kända berg- och dalbanan med Laaiti, Kaeli och Nena och jag var den enda av oss som var säkert på att döden var nära. Vilket Bakkens kameror fångade på bild..

Haha! Vi hade så skoj!! Nena och Laaiti är så enormt tuffa och modiga. De vågade och ville åka allt, och även de värsta av de värsta där både Magnus och jag nästan kissade på oss. Keeron likaså. Han förvånade mig verkligen. Fanns en karusell jag tror de kallar bläckfisken som Keeron ville åka. Den såg riktigt hemsk ut men han envisades. Och eftersom han fick så tog vi upp honom. Jag skrek och höll i mig men Keeron skrattade högt. Sen ville han åka en karusell som jag tro hette ”Den vilde mus”, som en mini berg- och dalbana som går superfort. Magnus ville nog inte han skulle åka. Jag såg någon annan i kön med en unge som var i Keerons ålder och tänkte att det kan inte vara så farligt då. Man satt två och två. Och den var faktiskt riktigt jävlig! Men Keeron älskade den och skrattade. Så tuff, den lille ungen.

Det finns massvis med foton på min Instagram (se här)

Vi käkade hotdogs, churros, mjukglass, sockervadd och drack en himla massa vatten, juice och läsk. Vi spelade i spelhallar – där fastnade vi allihop ett tag och alla vann vi något. Jag vann en gigantisk klubba. Första gången jag nånsin vunnit nått!!

Överlag hade vi riktigt roligt allihop. Det var lyckat, trots gnäll emellanåt osv. Men så mycket bättre än jag trodde. Vi åkte som jag nämnt med min morbror, kusiner och deras familjer men vi gick inte med dem inne på Bakken, vi träffades då och då, åkte nån karusell tillsammans, pratade osv och åkte hem tillsammans igen.

Jag hade så roligt och alla barnen med. Detta är en upplevelse för oss alla som vi kommer minnas.

Vi rekomenderar Bakken. Helt fantastiskt. Och dit vill jag åka igen!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vår tripp till Danmark och Bakken.”