ante omnis mea familia

Varje vaken stund

Jag kan inte minnas att jag nånsin dagd4ömt och längtat till något så mycket som jag gör nu.

Tills vi flyttar. Det kommer bli så fantastiskt. Vi har kört dit på helgerna och fixat med stängsel. Det är inte tänkt att det måste vara snyggt nu, bara se till att barnen inte springer ut på vägen. Att göra det snyggt ned ex häck får bli ett senare projekt.

Jag har så många planer och idéer för allt jag vill göra i huset. Även om det helt generellt är ett fräscht hus så finns det småfix.

Tvättstugan är beläget i källaren som inte är vidgjort. Det är ojämt cement på väggar och golv. Så Jag vill inreda det så det blir en ”riktig” tvättstuga. Jag vill ha tvättho, blandare, bänk, hyllor osv. Efter lite googlande för en som inget kan har jag lärt mig att källargolv måste andas. Man kan inte lägga vilket golv som helst. Klinker går bra att lägga, för det andas genom fogarna, har jag förstått. Annars blir urvalet relativt sparsamt. Nån av er som har tvättstuga i källare och vill dela med er av bild och info? Maila mig på info@missmaddis.com

Toaletten på ovanvåningen måste också fixas. Idag är det våtrumstapet och golv. Brunt dessutom. Så billigast möjliga uppfräschning är jag ute efter. Har ni förslag? Badrummet är litet (178×158 tror jag) men vi ska försöka få plats med ett badkar.

Trappan vill jag måla. Köksluckor vill jag måla. Dra ut garderober som är inbyggda i matsalen (jag stör mig på att det är 2 olika garderober som inte ens är lika, bredvid varandra).

Men mest av allt är det trädgården som ockuperar mina tankar nästan dygnet runt. Det var, för några år sen, ett obefintligt intresse. Jag började intressera mig för nått år sen när jag framgångsrikt började odla meloner, tomater, gurka, paprika, majs osv. Tomten vi får är nästan 1400 m². Helt okej storlek. Idag är det bara en grön gräsmatta och ingenting annat. Jag drömmer om en något vildvuxen trädgård med massa grönt, ganska högt och tätt, med gångar och stigar, liten lekplats för barnen, odlingsområde för mig, nån veranda/altan nånstans. Så ja, det blir ett projekt som kommer ta flera år att växa till sig.

Jag tycker det är kul att lära mig massa nytt så jag läser på allt jag kommer över om hur man bäst odlar, planterar, tar sticklingar, pollinerar, beskär osv. Och jag tjuvar sticklingar från träd, buskar och växter jag ser när jag är ute, som jag tycker är fina. Det kanske inte är okej, förresten? Får man göra så? Nej jag går inte in i folks trädgårdar.

Har ni tips eller förslag på trädgården? Vill ni visa bilder på er trädgård?

Snart nog är det dags att flytta. Jag borde börja packa. Men måste köpa flyttlådor först. Mina flyttlådor jag hade lånade jag ut till en kompis som hade sönder dem, fick jag veta när jag bad om de åter sist jag flyttade. Trist läge.

Nåja.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Varje vaken stund”

%d bloggare gillar detta: