Vattkoppor 17


”Psychopaat, psychopaat, psychopaaaaaaat” ljöd min mobil för mindre än 5 minuter sen.
Phini’s fröken ringde. ”Du ehh.. Phini har fått vattkoppor.” säger hon.
”VA?!? Är du säker på det? Han hade ingenting i morse”
”Ja, det tar vi inte fel på, det kan bara komma sådär. Det är inte mycket, han har på kinden och  i örat.” svarar fröken som sett dessa prickar en jävla massa fler gånger än vad jag har.

Var har han fått det ifrån? Han var ju hemma från dagis i fredags, hela helgen och igår med. Laaiti har inga prickar. Jag har inga prickar. Hur fan funkar detta med vattkoppor?!


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 tankar om “Vattkoppor

 • Sandra

  som jag uppfattat det kan det vara 14 dagar sen han blev smittad och det bryter ut nu. Hoppas han får det lindrigt och risken e stor att laaiti med får det snart.

 • Karolina

  Usch då, det där är jobbigt. Men tack och lov så får man det bara en gång i livet, så trösta honom med det. Jag fick det inte förrän jag var 12… och då var det en stor kropp att pricka sig på! Det var hemskt! :)

 • Emma

  Sätt han i ett ganska varmt bad så blommar vattkopporna ut och förkortar tiden. Om han kliar allt för mycket så ring vårdcentralen så kan dom ge sömnmedel, det fick jag då jag var yngre och skulle sova. På så sätt slipper man oftast klådan och minskar risken för ärr.

 • Therese Anerland

  Vattkoppor smittar och få en det så får den andra också det.
  Det finns jätte bra sätt att lindra klådan. Badda med kallt vatten eller
  kylbalsam och även alsollösning kan användas för att dämpa.
  Vissa allergi tabletter som säljs på apoteket har en klådstillande effekt och dom kan göra en lite trött. Det kan vara bra om man inte kan sova pga klådan.
  Hoppas att detta hjälper lite i alla fall.

 • Ninna

  men har inte en av pojkarna haft vattkoppor innan?
  Det kan ta upp till 2v innan vattkopporna verkligen bryter ut så det kan ju va ett tag sen han blev smittad.
  min tös låg med feber i över 1v innan hennes bröt ut. Dom säger ju att man inte får vattkoppoer mer än 1 gång i sitt liv, stämmer kanske på dom flesta men inte på min dotter, hon fick det konstaterat första gången och 5 mån sen hade hon det igen..tydligen kan barn som inte haft vattkoppor rejält råka ut för en omgång till om dom har riktig otur…’
  Jag använde mig av barnpuder som jag tog över alla prickarna, torkar ut bra + att det kyler ner o lindrar kliandet, + att min tös fick utksrivet flytande tavegyl mot klådan.

 • Tinkis

  Enligt mig så är det lika bra att han har fått det för att man får det bara en gång och sen kan man inte få det igen, det kan ju vara väldigt farligt när man blir äldre. Men kul är det nog ändå inte.

 • Jessica

  Okej, de e bra att han får det som liten, men han lär smitta lillebror med osse blir de två barn hemma som ej får gå på dagis

 • Ellen

  Mina barn hade det nyss med och hela förskolan har haft det. Vattkoppor är luftburen smitta och smittar omgående. Inkubationstiden innan barnet blir sjukt är 10-14 dagar. Barnet är smittfritt ca 7 dagar efter utbrott eller när alla koppor brustit och blivit helt torra sår på. man smittar alltså inte när kopporna är sår. Nu får du vänta in brorsan med då ;-)

 • Tale

  Oh, I wish I lived closer! Then you would have gotten 3 little girls over sooner than you could say chicken-pox. I really want my girls to get them. They will get them sooner or later any way of course, but I’d liked it to be sooner. Younger they are, easier they seem to get a way with it. And it would have been nice to get them now when I’m home any way. But I guess my luck will be that they get them in september – one week each. That would be nice. Just back at work after 1 1/2 year and three weeks home with sick children! :-P
  But I hope they wont be to rough on him!

 • herolinda

  Min töss har fåt vattkopar men ingen feber..hon e lika glad som vanligt o leker .
  men vi får se hur de går med lille bror på 8 månader ..han kommer någ inte undan.fast det e någ lika bra. átt få de gjort… de kommer väll bara en gång? *natti*