ante omnis mea familia

Växtvärk i själen

När jag var liten minns jag att jag fick ofta ont i mina ben, särskilt vaderna. Riktigt jävla ont. Min pappa brukade ta någon salva i sina händer och gnugga händerna mot varandra tills händerna var jättevarma och massera min vader åt mig. Han kallade det växtvärk. Jag tryckte det var knäppt men pappa sa att när man växer fort kan man få ont i benen. Ändå blev jag bara 1.59 – vad fan fick jag ont för? Men så är det, jag växte och fick ont.

4968622.jpgNu undrar jag om man kan få växtvärk i själen? För mig låter det logiskt. Jag tror att jag har växtvärk i min själ. Mitt senaste år har varit väldigt utvecklande – jag har hunnit med enormt mycket och har vuxit som människa på så många olika sätt och jag har förändrats fort och några gånger om det senaste året. Jag tror jag har växtvärk i min själ. Jag känner helt plötsligt, som från ingenstans – av en tomhet inom mig. Jag vet inte vad det är men det värker lite inom mig.

När det är en fysisk smärta är det lättare att veta hur man ska behandla den. Pappa masserade mina vader när de värkte och det hjälpte. När jag fick huvudvärk när jag var liten la pappa en iskall handduk över pannan på mig. Det hjälpte. Men nu då – när själen och hjärtat värker, vad gör man då? Vilken del ska masseras, vilken del ska baddas med kyla?

Och särskilt när man inte ens vet vad som är fel..?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Växtvärk i själen”

%d bloggare gillar detta: