Växtvärk i själen

När jag var liten minns jag att jag fick ofta ont i mina ben, särskilt vaderna. Riktigt jävla ont. Min pappa brukade ta någon salva i sina händer och gnugga händerna mot varandra tills händerna var jättevarma och massera min vader åt mig. Han kallade det växtvärk. Jag tryckte det var knäppt men pappa sa att när man växer fort kan man få ont i benen. Ändå blev jag bara 1.59 – vad fan fick jag ont för? Men så är det, jag växte och fick ont.

4968622.jpgNu undrar jag om man kan få växtvärk i själen? För mig låter det logiskt. Jag tror att jag har växtvärk i min själ. Mitt senaste år har varit väldigt utvecklande – jag har hunnit med enormt mycket och har vuxit som människa på så många olika sätt och jag har förändrats fort och några gånger om det senaste året. Jag tror jag har växtvärk i min själ. Jag känner helt plötsligt, som från ingenstans – av en tomhet inom mig. Jag vet inte vad det är men det värker lite inom mig.

När det är en fysisk smärta är det lättare att veta hur man ska behandla den. Pappa masserade mina vader när de värkte och det hjälpte. När jag fick huvudvärk när jag var liten la pappa en iskall handduk över pannan på mig. Det hjälpte. Men nu då – när själen och hjärtat värker, vad gör man då? Vilken del ska masseras, vilken del ska baddas med kyla?

Och särskilt när man inte ens vet vad som är fel..?

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. GirlGoesMom skriver:

  Vår… Våren ger tomhet. Ljus är botemedlet.

 2. Mia skriver:

  Du e en stark person och medmänniska. Jag bliv inerligt berörd av ditt förra inlägg!
  När min själ gör ont så brukar jag stänga in mig i badrummet å tända ljus och göra ett arombad och lyssna på vad mitt inre har att säga…och bara ta hand om mig själv och min själ..

 3. Tale skriver:

  I wonder if ”growingpain” happens because the bones want to grow strong and tall, but the body can’t find room for the extra lenght. And thats why it happens to us that aren’t skyscrapers. Even though I would have to let my eyes fall DOWN a couple of degree to look at you (yes,yes,yes! I’m taller than somebody!), I had growingpains from I was about 3-4. And I still get them, even though I haven’t grown upwards since I was 11! StoreBråk have had them for a year already, and she also have seen the threeyearolds grow above her head. :-(

  But my theory doesn’t fit to well with you having growingpain in your soul. Doesn’t seem to be anything stopping it from growing…

  But of course there is ways to massage your soul! You can fill the tub with warm water and some extra nice oil, put on some nice, calm music, sink down in the water and let all your thoughts fly. Or you can go for a walk some beautiful place, sit down for a while and just look.

  After the massage your soul may need some stretching. You can do that by reading a good book, traveling to some new exiting place or having a long, good discussion with someone (note: not a quarrel or a smalltalk, it must be a real discussion!)

  There are of course several other ways to both massage and stretch your soul. Find one that fits you and your scheme, but do it. I’m sure it will help. Doctors order! ;-)

 4. Louise skriver:

  Jag tror också att man kan få växtverk i själen.. Varför inte? Men ja, det är klart.. Vad ska man gör åt det? Hmm..

 5. MansonDust skriver:

  Hade också jätteont i benen som mindre pga växtvärk. Fy satan vad det gjorde ont.

 6. Anna skriver:

  ja du vad gör man när man har ont i själen? Hoppas du kommer fram till något…

 7. dizzy skriver:

  jag kommer inte ihåg om jag hade växtvärk men kommer ihåg när det gör ont i hjärta och själ prata med dina vänner unna dig något du vill… ta vara på din egen tid,,, tiden läker sina sår säger dem!
  kram

 8. Jessica skriver:

  Jag är klart inne på samma bana. När det går för fort så rör det till sig

 9. Kak skriver:

  Jag tror att bloggande (eller föralldel annan kreativ verksamhet) kan hjälpa litegrann. Ja, det här med att ”skriva av sig”, aningens klyschigt men nog har det väl lite balsameffekt för själen ändå?

 10. Kak skriver:

  Ja, och så vill jag säga att jag tycker väldigt mycket om din blogg också! Den är snygg och trivsam; och framförallt bra skriven med mycket tänkvärda ord! Tack för att du bjuder på det! : )

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com