Vecka 33 idag. Puh.

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 7 jun 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

image Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning. När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Tiden rusar iväg. Det går så fort, så fort. Jag längtar.  
Snart är min dotter här i min famn. Snart kan jag snusa på hennes nyfödda hjässa och supa in hennes ljuvliga doft. Snart kan jag pussa hennes panna och viska ord av kärlek, om hur längtad hon är, och hur välkommen hon är i vår familj. Hur hennes mamma och bröder älskar henne och pratat om henne och drömt om henne och hur hon fulländar vår familj. Vi älskar dig, bäbis. Tänk att mamma känner dig redan. Jag vet när du brukar vara vaken, jag vet när du brukar somna. jag vet att du alltid sparkas hårt när mamma äter glass och jag vet att du är kittlig under foten. Jag känner dig. Inom mig. I min kropp och i mitt hjärta. Och jag älskar dig.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. mimmi skriver:

    Så fint du skrivit om dina känslor för Kaeli. *love*

    En förälders kärlek för sina barn är det finaste som finns. Hoppas att cirkusen lugnar ner sig snart för dig så att du får lugn och ro. Önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt!

    *hart*

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.