Vem får lösenordet?

Äntligen är lördagskvällen kommen och jag har jobbat klart för denna veckan. Det har onekligen varit en LÅNG vecka och det känns så jävla skönt att jag är ledig i morgon. Idag fixade jag lite pappersarbete inne i studion och la därmed lite bränsle i ruljansen. Nu ska jag bara kickstarta detta projektet.

Denna veckan har bjudit på intressanta mail och intressanta telefonsamtal. En del utav det jag fått veta har varit väntat och jag inte det minsta förvånad. Jag fick ge info till en människa som ringde mig och behövde väsentliga detaljer och det delgav jag människan gladeligen. Det som göms i snö…

Angående lösenordet: Det har nyss publicerats två låsta inlägg och jag har gett ut lösenordet till en skara. De som fått lösenordet är de som jag “känner igen”. Mailadresser och alias av de som oftast kommenterat både offentliga inlägg men framför allt de låsta inläggen – ofta och mycket och länge. De som har “engagerat” sig och verkligen följt mig. Och i samband med att dessa inläggen publicerats har jag fått förfrågningar från de som gick bet.
För att man ska få lösenordet behöver man inte göra någonting – man ska ha gjort någonting. Dvs, som jag nämnde ovan – engagerat sig förr. Kommenterat. Kommit med åsikter, tips och råd och stöd. Det behöver inte betyda att man måste hålla med mig alltid (eller hur Tamagal). Men när jag ser att människor antingen BRYR sig eller faktiskt engagerar sig och ger mig lite av sin tid genom att faktiskt ge mig feedback, så ser jag det som en del av förtroendet som ges mig åter. Förstår ni? För om jag ska vara ärlig – förr hade över 200 personer lösenordet men jag har ALDRIG fått 200 kommentarer på ett låst inlägg. Det är jävligt ledsamt att jag lägger mitt hjärta på fat och så många som inte ens kan ge lite feedback.
Många vill mest läsa för läsandes skull. Min blogg ses av några som en roman, som en följetång, som en såpa på dagsteve. Men glöm inte bort att jag är en människa. Jag tycker också om att få höra ERA tankar, ERA förslag och råd och få ert stöd.
Det behöver såklart inte betyda att man ALLTID absolut MÅSTE kommentera varje låsta inlägg. För ibland har man inget att säga, det förstår jag, även om jag till och med uppskattar små “Jag har läst inlägget, men har inget att tillägga” – en liten verifikation på att jag blivit hörd. Men att man engagerar sig lite när jag faktiskt öppnat mig och visat mig så sårbar, är väl det minsta man kan begära. Och det skrev jag i tidigare mail när jag gav ut lösen, att jag uppskattar feedback – men det var alltför många som inte tog det till sig. Tyvärr.

Jag kommer gå igenom gamla låsta inlägg och se vem som är vem, vem som hängt med länge, vem som kommenterat och “visat” sig. De kommer att få lösenordet. Jag kommer ha en närmare kontakt med min nya skara. Även om man inte kan kommentera i bloggen av olika anledningar, kan man fortfarande kontakta mig – antingen genom kontaktfliken ovan eller maila mig på info@missmaddis.com 
Så om du undrar om du kommer få lösenordet, tänk efter – förtjänar du det?

I alla fall..
Kaeli sover hos mormor och morfar i natt. Det var jätte länge sedan hon övernattade hos dem och de tycker garanterat att det är mysigt. Igår sov Laaiti över där. Jag måste medge att det känns tråkigt och nästan FÖR lugnt här hemma utan min lilla tulta som behöver ständig tillsyn. Jag saknar henne..
Men i natt har Phini en övernattningsgäst, klasskamraten Alexander. Jag hämtade honom när jag hade slutat idag och tog med honom hem till killarna.  De har busat och lekt och sett lite på TV och vi fikade lite kvällsmat för en stund sen innan det fick lördagsgodis. De kommer bra överens och Alexander är faktiskt en bra kille. Hans mamma är gravid med fyran och ensam med barnen och har haft (och har fortfarande) en bekymmersam graviditet av olika anledningar och är därför ordinerad rullstol och sängläge så mycket som möjligt. Men ni kan föreställa er hur möjligt det är med en överaktiv 2-åring hemma. Så det är ju givet att övernattningen sker hemma hos oss. Samtidigt som Alex kommer hemifrån lite (det gillar väl alla ungar med syskon hemma) så får Lisette lite avlastning och det kan hon behöva.

Nu ska jag bädda den gigantiska soffan till killarna som tjatar ihjäl mig.

Du gillar kanske också...

17 svar

 1. MansonDust skriver:

  Helt rätt. Så tänkte jag också när folk ville ha lösen till min gravid-blogg. Ett ”Jag har läst” räckte gott & väl, då visste jag att personen läst iaf. :yes:

 2. Emma skriver:

  Två tummar upp till dig som ger lite avlastning i det hela och ger lördagsmys till grabbarna. Och jag är säkert på att tösabiten har det bra hos mormor och morfar, det går inte att förneka :)

 3. Martina skriver:

  KÄnner mig (lite) träffad faktiskt. Visst kommenterar jag ibland men allvarligt…jag sitter alltid och funderar efter dina inlägg och så oftast när jag läst något låst inlägg så varför delger jag dig inte dessa funderingar och tankar oftare?!
  Ska försöka tänka på det framöver.

 4. Annika skriver:

  Fortsätter att läsa, med eller utan lösen. Kommenterar när jag har nåt att säga. Svårt ibland och håller inte alltid med men delger gärna mina tankar o åsikter när jag känner att du kanske behöver eller när man helt enkelt bara måste. Tycker du gör rätt i att endast ha förtroende för några för som du skrev det är ditt liv och det är ju på riktigt.
  Skönt o vara babyfri ibland kan jag tänka ))

 5. Vesslan skriver:

  Tja.. du gör som du vill så är det ju. Som Annika bland annat säger så fortsätter jag läsa, med eller utan lösen och kommenterar när jag känner att jag har något som jag vill kommentera.
  Dock känns det kymigt att kommentera bara för att jag måste.
  Känner att jag är lojal och skulle aldrig bryta de regler du faktiskt satt upp, men sen å andra sidan så hade jag säkert fortfarande haft ett lösenord om det inte vore för att en person förstört för andra.

  Tudeluu!

 6. Tizia skriver:

  Jag har följt dig i flera år och kommer självklart göra det med eller utan lösen också. Älskar din blogg! :)

 7. Anna skriver:

  Jag äger som Tizia har läst din blogg i flera år och kommer fortsätta läsa vare sig man får ett lösenord eller inte. Jag hittade dig för många år sen när jag satt och läste om magsäcksop :) Och har haft möjlighet att läsa som din resa när det gäller de. Sen gillade jag inte att jag inte kunde börja kommentera här när du gjorde om. Alltså jag kunde inte knyta min vanliga mailadress utan fick göra en ny :( men men sånt är livet :)

 8. LadyFoxy skriver:

  Har läst dig länge och ja jag är superkass på att kommentera… oftast avstår jag för att jag inte kan komma på något passande, och det känns så fel att bara skriva ngt litet… kommer absolut fortsätta läsa din blogg och får hoppas att mina ”Gilla” tryckningar på Facebook kan få slängas med i ”vilka kommenterar”-högen =P

 9. Tamagal skriver:

  Nej du Maddi, man behöver inte alltid ha samma åsikt som du… Det är väl lite utav poängen med att blotta sin själ? Att få höra något annat än det som ens tankar cirkulerat runt? Iaf var det så för mig när jag skrev…

  Det är kommentarerna som gör att man flyttat sina tankar till ett publikt forum.

 10. wousch skriver:

  ÄNTLIGEN så har jag skaffat login till din sida :-) jag kommer också att fortsätta läsa din blogg, med eller utan låsta inlägg :-)

 11. titti skriver:

  Varför komentera ett inlägg som handlar om lösenord,när man tycker det är jobbigt? att komentera de andra? är kanske korkad, men fattar ikke.

  Snällt att ha övernattning.
  jag hade inget barn men tyckte det var jobbigt att gå på kryckor och ligga i sängen och glo..

 12. mimmi skriver:

  Du är ingen roman, ingen TV-såpa heller. Du är missmaddis och jag vill läsa om DIG och ditt liv! Sen blir det ju lite som en evighetsbok (ur verkliga livet)och det är det jag gillar. Att följa en vanlig människa i vardagslivet, i sorg och glädje, i vardag och fest! Att det är just dig jag följer och inte någon annans blogg, beror ju på att du är du och att du skriver så bra. Det är lite hur man känner också för folk, och jag känner för dig för att du är så speciell. Så det så! :heart:

 13. Therese.A skriver:

  Jag kommer att fortsätta läsa din blogg oavsett. Det är ju självklart att du ska kunna välja vilka du vill ge lösen till.

 14. Zanna skriver:

  Hade kaeli mysigt hos mormor och morfar?
  Skönt att pojkarna fick mysigt :)
  :-*

 15. Jonna skriver:

  Tycker inte det är mer än rätt Maddi. Om de ska få tillgång till dina inserta och mest intima tankar, då är väl lite tacksamhet och tecken på att man bryr sig om vad där står inte för mycket begärt kan jag tycka.

  Kram på dig Maddi :heart:

 16. Emelie skriver:

  Känner att en smörig kommentar om hur underbar din blogg är och yada är lite överflödig här! Jag vill gärna tro att du har lite koll på mej och vet vad jag tycker och tänker om din blogg :)

  Puss på dej och alla barnen!
  :heart:

 17. larmareli skriver:

  Tack igen för det fortsatta förtroendet ;-)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com