Vem kan mystiska Tess vara? 

Jag trodde vi var på det klara och hade avslutat det dramat. Men uppenbarligen så kan min pappa inte riktigt lägga locket på. Till mina inlägg rörande hela historien kring mina föräldrar och min text om varför jag valde att bryta med dem så fick jag en del kommentarer som jag brukar få. Människor som bara lämnar avtryck att de läst, lämnar sympati och/eller förståelse. Ibland får jag kommentarer från människor som delger sin egen tolkning av min text och hur de har uppfattat en situation. Kommentarer i bloggen generellt sett skiljer sig ganska mycket. 

Och vanligtvis brukar inte folk läsa kommentarer så mycket, som jag upplevt det. Huruvida min far har för vana att göra just det kan jag inte svara på. Om det inte är inlägg som rör honom på något sätt förstår jag nu. Då vill han veta vad andra säger – förstår jag nu. 

Det var kluvna känslor om förvåning/icke-förvåning när jag fick meddelande av en vän (Tess) som skrev att hon hade fått ett meddelande av min pappa på Messenger. 

Han hade då helt sonika skrivit ”Tror du inte jag läser Maddes blogg” och sen kopierat en kommentar skrivit av Tess. Men han hade såklart gissat på fel Tess. För den han skrev till var inte författaren till kommentaren han sökte. Så han skrev till en annan Tess i min vännerlista som också som ovan nämnde Tess också bor i samma by. För om det inte var hon så måste det vara den andra Tess tror min far. Kan absolut inte vara någon annan tror han eftersom han har fått för sig att den som skrivit kommentaren måste känna dem eller varit hemma hos dem någon gång. 

För mig bekräftar han tesen i kommentaren när han påstår det. Han tolkar kommentaren som skriven av någon som känner dem och när han gör det så säger det mig att han då säger att det fanns en del rätt i kommentaren. Vad jag själv tror eller tycker om saken låter jag vara osagt. 

Såhär såg det ut när Tess nummer 1 fick meddelande

Så den andra Tess han nämnde till Tess 1 misstänker ju jag direkt att hon också kommer få ett meddelande. Och mycket riktigt. 

Och kommentaren ifråga är ju som sagt inte skriven av någon av de två Tess som min far kontaktade. Den är inte skriven av någon som känner någon utav oss överhuvudtaget – den är skriven av en bloggläsare som följt mitt liv ganska länge och har tolkat situationen själv utifrån vad hon har läst. Men det var någonting med denna kommentaren som fick min pappa att reagera och vilja hitta den som skrev. Och jag förstår inte varför han vill det. Vad vill han uppnå? Vad hade han tänkt säga till den Tess? 

Kommentaren i fråga som rörde om i gubbens gryta, helt i sin helhet som följer. 

Så ser det ut. Det känns som om jag fortfarande inte fått mitt avslut. I synnerhet inte med min mor som envisades med den ökända ”silent treatment” – hon ignorerade helt sonika alla mina försök till kommunikation. Och även då jag sa till henne att DET kommer vara undergången för vår relation så valde hon tystnaden. Så jag fick inget avslut. Jag vet fortfarande inte vad hon tyckte eller tänkte eller ville. Men hon valde min far och återupptog kontakten med sin son istället.  Ja, samma kille som begravt de bägge tidigare och förgripit sig på mig. Men inte ens den lilla respekten till sin dotter som bad om kommunikation. Så jag fick inget avslut av henne. 

Jag trodde däremot att jag hade fått ett avslut från min far. Det är mer raka rör i kontakten med honom såvida det sker på hans villkor. Inte alltför sällan kan han avsluta en konversation med ”Nu har jag sagt mitt, nu ska vi aldrig mer ha kontakt”. Tills nästa gång han skriver. Alltid på hans villkor. Men någonstans känner jag ändå att vi gemensamt känner att vi inte vill ha kontakt med varandra. Rörande överens och det ämnar jag efterleva. Då mår jag bättre. Jag kommer inte kontakta dem och jag kommer inte svara på några som helst försök till kontakt.  

 Men uppenbarligen har han inte lagt locket på eftersom han nu försökte hitta Tess. Hur mycket det egentligen har med mig att göra vet jag inte men jag förmodar ingenting. Han är väldigt grälsjuk överlag. Men han borde tagga ner. Han borde förstå att han har inget att vinna på detta. 

Frågor han bör ställa sig är; Vad hade han tänkt säga till henne? Och VARFÖR vill han säga det?? Hade förändrat någonting alls? Är det produktivt att leta upp Tess? 

Ja jag vet vilken Tess det var som skrev. Det är ingen de känner eller ens vet vem det är. Get over it. Låt folk tycka och tro vad de vill oavsett om de har rätt eller fel. 

Och jag tänker inte göra en större grej än detta av det heller. Men ja det är pinsamt. Jag skäms lite att vara avkomma från sådana äpplen. Men att han gör såhär (skriver till Tessor) bara bevisar exakt vad jag försökt förklara om honom och får folk att se att jag har ju rätt. Han visste mycket väl att jag skulle nämna detta i bloggen.  Han har säkert väntat på detta inlägget. Och varför skulle jag inte? Ni har fått ta del av hela denna delen av mitt liv så varför inte HELA historien? Om han vill att jag ska sluta skriva om dem så rekomenderar jag att de slutar på något sätt att ha del i mitt liv. Min blogg – mitt liv och de som finns i mitt liv. 
Så med det sagt; kommentera gärna! ??

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Denice skriver:

  Men herregud vilket psyko?? Där är ju något fel i huvudet som sitter och smyger bland kommentarerna för att hitta folk att trakassera?! Usch vilken gubbe.
  0  0
 2. Sarah skriver:

  Finner inga ord…
  0  0
 3. Jonna skriver:

  Märks han inte har något jobb i alla fall, på tok för mycket fritid! Så glad jag inte heter Tess och blir anklagad, även om jag gladeligen stått för det jag skrev om han prickat rätt ?
  0  0
 4. Ebba skriver:

  Han borde fundera över om han inte har vettigare saker att syssla med… men ger onekligen ett visst grälsjukt intryck att börja försöka kontakta folk pga en kommentar i en blogg. Sorgligt!
  0  0
 5. Lena skriver:

  Vad ska man säga egentligen?
  Suck att han bara orkar typ

 6. Jessica Andersson skriver:

  Vågar man kommentera?
  Tycker det hela är så tragiskt. Din pappa kan man väl förvisso kanske erkänna inte känns som en förlust men vad är det med din mamma? Vad har hänt henne som gör att hon känner att hon måste stanna med denna man? Varför tror inte hon att hon kan stå på egna ben?
  Jag förstår hela den biten med bekvämlighet och såvidare men då ska man ju ha ett bra liv ihop och må bra tillsammans. Nu trampar jag lite in på egna teorier i något jag eg inte alls vet om jag har det minsta rätt i men rent spontant känner jag ; vem kan någonsin trivas med det där?
  0  0
  • admin skriver:

   Det dör var huvudet på spiken. Fantastiskt tolkat av en utomstående. Varför tror hon att hon inte kan stå på egna ben? Varför inser hon inte att hon hade haft det bättre utan honom. Hon hade vunnit så mycket på det.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.