Vem är vem?!

För inte så länge sedan påpekade Lotta att jag skriver om henne alldeles för lite och så föddes idén om att belysa mina närmsta vänner… Ni läser ofta om dem men vem är vem egentligen..?! 
So without further adue – utan inbördes ordning..

blomma

Lotta
lotta Lotta och jag träffades över internet för några år sedan. Jag var då gift med Dickhead som tatuerade och hon skulel komma hit med sin brorsa som skulle gaddas. Innan dess hade vi haft bra kontakt över internet och jag minns första gången vi träffades. Det var enormt avsalappnat från första början, det var som att träffa en vän man alltid känt. Vi kom äckligt bra överens och höll kontakten. När jag då var gift med Dickhead var det mest över kaffe vi träffades. När jag seprarerade från honom blev någonting galet. Jag trodde och tyckte att hon la sig i och kom med oönskade råd och vår vänskap avslutades hastigt. En annan tjej jag då var vän med gjorde inte saken bättre utan rörde om ordentligt i gryran så att säga. När den vänskapen var avslutad fick jag kontakt med Lotta igen och mest tack vare vår gemensamma vän Kim som hade förstått att allting egentligen var ett missförstånd. Så Lotta och jag träffades igen men denna gången blev vår vänskap annorlunda än första gången. Jag hade förändrats. Jag var nu singel, gladare och mådde bättre efter att jag hade avslutat relationer som var dåliga för mig. Så Lotta och jag fattade varandras händer och drog ut tillsammans och festade. Jag hade där funnit en likasinnad. Hon är ärlig, rakfram och hon är sig själv, like it or not. Precis som jag fast inte lika vulgär haha. Hon är tjejen jag kan berätta ALLT för utan att hon dömer mig, utan att jag behöver vara rädd att mista henne. Hon ställer upp för mig till hundratio procent och för att använda hennes egna ord: Jag skulle låta henne leda mig om jag vore blind. Jag älskar dig, Lotta – tack för att du finns i mitt liv.

Madeleine/Madde
madde Madeleine (aka MaddeMad) bor några hus ifrån mig. Hon är en av de som alltid hälsat glatt när man gått förbi varandra på området även innan jag ens visste vem hon var. Lottas son gick på samma dagis som Madde jobbade på och de två hade pratat om tatueringar och då hade Lotta nämnt en tatuerare i Staffanstorp, just där Madde bor. Så Madde hörde av sig till oss för att hennes väninna P ville tatuera sig. Så de kom hit en kväll. Det blev tatuering av och Madde fick våra nummer och inte långt därefter hörde hon av sig och undrade om vi hade lust att komma bort till gården hon bor på och låta alla barnen leka tillsammans. Oftast tackade vi nej till de inbjudningarna då mitt nuvarande ex inte var pigg på sådana saker. När sen mitt ex och jag gick skilda vägar och han helt plötsligt bodde ihop med P var jag förstörd. Jag började då få kontakt med Madde igen som erbjöd mig en axel att gråta på när jag som mest behövde det. Jag sa till Madde att jag visste redan att jag förlorat honom, att han skulle bli tillsammans med P. Madde, som känt P i väldigt många år lugnade mig och sa att det inte skulle hända. Men jag hade rätt. Jag kände det i hela kroppen och de blev tillsammans två veckor efter att han lämnat mig och pojkarna. Jag var förstörd och Madde fanns där varenda sekund för mig. Hon torkade mina tårar, lagade mat åt mig, bäddade ner mig i mjuk varm säng. När jag mådde som sämst lagade hon mat åt mig en sen kväll, tappade upp ett hett bad åt mig med levande ljus och lugn musik och tog hand om mig som om jag vore ett litet barn. Varenda dag fanns hon där. Sena kvällar i tårar och flera månader av sorg. Hon fanns där hela tiden för mig och den tiden är magisk för mig då hon gav mig ljusglimtar och hopp. Hon lyssnade och hon förstod saker som jag nästan knappt ville erkänna för någon. Vi kom varandra enormt nära och jag älskar henne som om hon vore en blodssyster. Jag kan aldrig återgälda hennes enorma godhet – för god är hon, i varenda liten fiber i hennes kropp. Och jag älskar dig Madde, mer än du anar. Jag kan inte tacka nog för att du är du och för att jag är lyckligt lottad att ha dig i mitt liv.

Charlotte (Tnott/Falått)
falått Och Falått är vad Phini och Laaiti kallar henne då de inte kunde uttala hennes namn. Först var det Tnott, sen blev det Falått. I alla fall.. Charlottes ex Björn kontaktade mitt ex Dickhead när vi var tillsammans med våra ex. Vad invecklat det låter. Han hade hört en del om mitt ex och ville träffa honom och prata med honom. Björn känner jag till sedan många år tillbaka och spenmderade mina tonår med att hata honom sanslöst så jag var itne förtjust i tanken att ha honom hemma hos mig men så blev det i alla fall. Han kom upp några gånger på kaffe och jag "gav honom en andra chans" och tyckte nästan till och med att han var lite kul. Vid nått tillfälle följde jag med hem till dem och då träffade jag Charlotte. Hon är inte lik mig för fem ören. Hon är mer tillbakadragen och mer tyst men vi kom överens med detsamma. Efter det så brukade hon följa med Björn hem till oss och vi drack ofta kaffe tillsammans och blev goda vänner. Och åter igen när Dickhead lämnade mig och hela min värld rasade så fanns Charlotte här för mig. Jag har inte fingrar att räkna alla de kvällar hon kom hem till mig och höll mig sällskap för att jag inte klarade av ensamheten. Jag grät på hennes axel och hon fanns där och tröstade mig. Hon hörde av sig varje dag för att kolla hur det var med mig och kommer alltid med små presenter till mig och "våra pojkar". Vi har festat ihop, gråtit ihop och skrattat tillsammans. Och vid mitt lägsta tillfälle vid nyårsafton 06/07 så var Charlotte en av de tjejer som bröt sig in i min lägenhet av oro och det utav kärlek. Och tack till Lotta igen som kontaktade Charlotte den natten. Charlotte har alltid funnits vid min sida och visar hur mycket hon bryr sig om både mig och pojkarna. Vore jag lesbisk hade hon varit min fru. Tack för att du finns i mitt liv, Falått. Jag älskar dig, frugan.

Jenny
jenny Jenny är nog den vän jag umgås med som jag har haft i mitt liv längst av de alla. Vi går way back. Vänner har oftast varit förbrukningsvaror i mitt liv men inte Jenny. Jenny är nog mer lik Charlotte än vad hon är lik mig. Hon är mer blyg, mer tystlåten och tillbakadragen och det särskilt när vi var yngre. Vi har nog alltid varit kontraster.  Vi lärde klänna varandra när vi var 14, 15 år gamla i högstadiet. Jag kan bara minnas att vi varit osams en enda gång under alla dessa åren och då på grund av någon annan. Jenny var vän med en annan tjej som var ganska dominant och Jenny som sagt var väldigt undergiven. Jag retade mig på hur hunsad hon blev av sin vän och sa ifrån och gjorde mig därmed osams med de bägge två. Jag ville hellre se Jenny med lite mer skinn  på näsan än så och det har hon fått under årens lopp. Hon har följt mig under alla år och funnits vid min sida under alla korkade beslut och dumma saker jag gjort och sagt. Men hon fanns där hela tiden. Hon är nog den som har lättast att "ta mig" för den jag är. Jenny vet hur jag är och behöver inte ta åt sig. Hon vet (hoppas jag) var hon står i mitt liv och hur mycket jag älskar henne. Jenny är också en sådan perfekt vän (som jag lyckligtvis är bra på att välja) som ställer upp i vått och torrt om man behöver någonting. Hon har gått från en tystlåten tjej som gömde sig i bakgrunden till tjejen som numera står bredvid mig på högtalarna när vi är ute och festar.  Jag antar att man blir sån när man umgås med mig. Hon har lättare för att säga vad HON tycker numera och bryr sig inte lika mycket om vad andra tycker. Hon fanns där vid mitt första äktenskap, första skilsmässa. Andra äktenskapet, graviditeter och barn och skilsmässa igen. Även om det  var några års uppbrott mellan oss och inte för att vi var osams utan för att jag levde i ett instängt liv med mitt ex, så fanns hon där ändå och när kontakten återupptogs var det inget konstigt med det. Jenny är inte den vännen som kräver att jag ska höra av mig. Hon vet att jag mer eller mindre kommer och går som jag vill och det är helt okay, för hon vet att jag älskar henne. Hon visar sin uppskattning och kärlek och precis som Charlotte så kommer hon då & då med presenter till mig och "våra pojkar". Jenny, du har en speciell plats i mitt hjärta – du är mer värd än du någonsin kommer ana och förtjänar så mycket mer än vad du ger dig själv cred för. Jag älskar dig sanslöst. Du vet det.

Dizzy (Therese)
dizzy Jo Dizzy heter egentligen Therese. Men det kommer jag aldrig ihåg. Dizzy var stammis på puben dit jag och mina vänner brukade gå för en sådär tio år sedan. Man såg henne alltid där och alltid med ett leende på läpparna. Hon har lätt för att skratta och lätt för att skämta och hon är den typ av vän som verkligen lyfter upp mig. Allting blir genast positivt och roligt när man umgås med Dizzy. Jag kan inte minnas att vi umgicks då för tio år sedan men när man bor i en liten by som vi gör så känner man till varandra och varandras kompisar och har lite gemensamma vänner med. Hennes son skolades in på samma avdelning som min yngste går på och så började vi prata för inte så länge sedan. Det gick fort att knyta an till  henne och innan jag visste ordet av var hon en god vän som infiltrerat mitt hjärta. Hennes sambo är av samma virke med lätt för skratt och när han skrattar så ljuder det runt om och man kan inget annat än att joina. Dizzy är för mig en ny vänskap som jag nu vårdar ömt som en blomstrande blomma som jag helst vill bevara. Älskar dig också, Dizzy, glöm inte det.

Kim
Kim Om jag inte minns helt fel så är Kim ännu en internet-to-irl vän. Och om jag inte är helt ute och cyklar så var det bodymods som drog oss samman då jag och mitt ex brukade arrangera bodymods-homeparties. Kim är också väldigt lik mig med en något bitsk tunga, rakfram och ärlig och med de egenskaperna så garanteras man oftast automatiskt en plats hos mig. Kim är enormt hjälpsam och vill gärna ställa upp så mycket hon kan. Hon vill gärna medla och ställa allt till rätta om hon kan. Hon presenterar folk för varandra om hon kan se någonting gynnas utav det. Om hon undrar någonting om mig så är hon snabb med att höra av sig direkt till mig och fråga helt burdust raktut och det uppskattar jag som fan. Som mamma till tre barn har hon ungefär lika mycket möjlighet och tid att träffas, umgås och socialisera som jag har men finessen är den att vi beöver inte säga så mycket om det. Vi hörs av när vi hörs av och vi är nöjda med det. Hon är gift med en minst lika omtänksam make som ställer upp till hundratio procent. Han är inte den typ av kille som sätter sig och glor på sporten så att kärringarna kan sippa kaffe – sist jag var där diskade han..! Kim och jag vet var vi har varandra och jag vet att jag kan förlita mig på henne, skulle det behövas. Kim, du vet att jag äölskar dig, ifrågasätt aldrig det. Och trots att du inte kan säga "puss" till mig i telefon vet jag att du älskar mig med!

Karin
karin Åter igen – mitt ex. Karin ville tatuera sig och hamnade hemme hos oss efter rekommendation av en vän som var kund hos mitt ex. Karin är absolut inte lik mig på något sätt alls överhuvudtaget. Hon är mer lik Jenny men inte lika ’mycket’ som Jenny numera är. Karin är väldigt blyg, väldigt tillbakadragen och utan en aning om sitt eget värde och sin egen underbara skönhet och jag kan inte på något sätt få henne att inse sitt eget värde. Hon är alldeles ljuvlig. Hon är vacker på både utsidan och insidan och ett enormt hjärta av platina. Hon älskar mina två pojkar och de i sin tur älskar Karin. Vi hade inte lika bra kontakt under tiden som jag var sambo med Dickhead men efter min separation blev allting genast mycket bättre. Hon har på väldigt kort till lärt känna mig och anpassat sig makabert bra. Hon fnittrar så underbart på ett flickigt fint och rart sätt åt mina konstiga påfund. När jag träffade Karin såg hennes liv väldigt annorlunda ut. Till min kännedom gjorde hon inget annat än att jobba och vara hemma och en kvinna med sådan potential som henne tyckte jag kan komma ut mer. Så jag bjöd henne på fest, sminkade upp henne och presenterade henne för mina vänner Miss Malibu och Mrs Kahlúa. De gick bra ihop från första början. Sen presenterade jag henne för Jenny, Charlotte och alla mina andra vänner och det klickade där med. Jenny och Karin blev goda vänner med detsamma och helt plötsligt umgicks de med varandra och det mer än vad de umgås med mig! Hah! Men å andra sidan har de mer gemensamt med varandra än vad de har med mig så det är en win/win situation så det var en perfekt ihop-parning. Jag önskar så mycket för dig Karin. Så mycket.. jag önskar att du kunde se vad jag ser när jag tittar på dig. Din skönhet, hur vacker du är. Hur kärleksfull och omtänksam du är. Hur hjälpsam, rar och gudasänd. Du är så mycket mer än vad du tillåter dig. Lighten up.. du förtjänar att LEVA. Jag älskar dig makalöst!

Cindy
cindy Trots att Cindy och jag inte umgås privat så betyder hon enormt mycket för mig. Vi BORDE umgås privat, jag VILL umgås med henne. Cindy är som de flesta av er redan vet, min chef & kollega. Vi jobbar på samma företag i Malmö. Hon sköter mest om butiken och jag har min plats i studion precis bakom henne. Vi jobbade tillsammans (om än enormt lite) för nästan 5 år sedan och numera alltid sedan januari ’07. Hon är ung men väldigt vis och mogen och jag glömmer oftast bort ålderskillnaden mellan oss. Hon förgyller mina dagar och hon är en av anledningarna till att jag fullkomligt ÄLSKAR mitt jobb. Hon är nog den mest kärleksfulla jag känner och har inga problem ed att visa det iheller. Kan det finnas något bättre än att komma till jobb och få en lång varm kram av sin chef och en liten puss. Oftast får jag höra hur saknad jag varit och Cindy kommer med uppskattning, hon med. Jag vet att jag aldrig kommer hitta en bättre arbetsplats någon annanstans. Så länge jag får jobba med Cindy så skiter jag fullständigt i vad vi skulle göra, faktiskt. Hon är enormt inspirerande och motiverad och jag blir bättre av att jobba ihop med henne. Allt jag gör på jobb gör jag bättre bara för att hon är där och motiverar mig, uppskattar mig och uppmuntrar mig. Hon har full förståelse för min situation och försöker anpassa det mesta för mig.  Och ni vet sådana dagar vi alla har då man känner sig lite nere och helst vill lägga sig ner och avlida? Sådana dagar är de dagar då jag gör bäst i att gå till jobbet för att Cindy ger mig så mycket. Hon är chefen som ringer och hör hur det är med mina barn om de är sjuka, och som varje dag säger "bra jobbat!!" trots att jag kanske haft en medeldag i studion. Cindy är mer än guld värd och henne älskar jag som fan!

blomma

Där har ni några nyckelpersoner i mitt liv. Bara för att jag inte lagt upp någon bild eller text om mamma, pappa eller pojkarna betyder inte det att jag inte älskar dem. Och om du är en av mina vänner som jag inte nämnt betyder inte det att jag inte älskar dig eller uppskattar dig men fuck.. jag orkar inte skriva mer…

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Therese Anerland skriver:

  Det är alltid bra att ha vänner som finns där oavsett vad det än gäller. *kjerlek*

 2. Ann-Sophie skriver:

  Jag satt och läste detta med ett stort leende på läpparna! Vilka härliga vänner du har :)

 3. Martina skriver:

  Härliga vänner!
  Kom och tänka på två ”samband” mellan dig och dina vänner.

  A. Flera träffades genom ditt ex, något att tacka honom för! :)
  B. Dina vänner är som dig eller raka motsatsen! :)

 4. Karin N skriver:

  Jag har nog aldrig sagt det till dig ansikte mot ansikte, men jag lovar att göra det nästa gång vi träffas. ÄLSKAR DIG *hart* :*

 5. Anna skriver:

  Åhh det är så underbart när man har vänner sm dina.. sånna som finns där vad som än händer.. :) *kjerlek*

 6. Lotta skriver:

  Love yaaaaaaaa *hart*

 7. Marie skriver:

  åååh, nu sitter jag här med tårar i ögonen, finfint :)

 8. Dizzy skriver:

  Du har helt underbara vänner. Bara så du vet älskar jag dig med och du jag blir glad när jag är med dig. Vi vänner För alltid.:-*

 9. Karin skriver:

  Man kan inte bli annat än lite avis på att du har så många som står dig så nära, som du kan gråta med, skratta med och prata om allt med. Du är lyckligt lottad men det verkar som du vet det.

 10. Kim skriver:

  Jävla tur att jag inte träffade dig genom ditt ex *yay* Det va ju dina händer jag va ute efter *blomma* Du e stjärnan i mitt liv.. Vi får fixa till en bild på oss båda senare.. *kjerlek* Å jag får väl börja med puss i telefonen oxå, då du har en förmåga att sno en när vi träffas *devil* Älskar dig.. Puss kram *love*

 11. Emma skriver:

  De flesta har jag ju både träffat och snackat massa med men Dizzy, Lotta och Kim har jag nog inte träffat… Du får presentera mig. :D

 12. Hanna skriver:

  Läste allt (som alltid), puh. Ni är ju levande exempel på att man inte alltid behöver vara exakt lika för att vara vänner. Och hur kul är det då förresten – att vara identiska alltså.

  Jag är väldigt social av mig och framåt, så tyvärr har jag oftast fått vänner ”efter” mig som ”levt” på min socialitet och fått vänner genom mig osv. Detta har gjort att jag mått dåligt eftersom jag aldrig känt mig riktigt fri. Men det har jag ändrat på nu (får jag skriva ”på äldre da’r fast att jag bara är 24 år gammal?) men det har jag iaf! NU har jag bara folk som gör mig gott i mitt liv och som faktiskt bryr sig om mig FÖR DEN JAG ÄR. DET är underbart!

 13. Jessica skriver:

  Gud vad gulligt :) …. Skönt att du har så fina vänner, får jag låna en?? (:

 14. Jossan skriver:

  Haha, vad bra att jag läste denna, jag har alltid trott att Charlotte var Lotta. Så klok man kunde bli av ett inlägg då *ler*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.