ante omnis mea familia

Vem väckte häxan?

2019

Nytt år. Detta året fyller jag 40. Det står mig klart att jag befinner mig nånstans i mitten av mitt liv. Jag behöver en förändring. En livsomvälvande sådan.

Mitt första steg var att avskärma mig och betacka mig skadliga relationer och negativa energier. Jag började med mina föräldrar och det gjorde skillnad. Några enstaka andra människor fick gå. De senaste 2 åren har jag successivt bränt broar utan ett uns av ånger utan snarare lättnad. Jag har insett så mycket om vissa människor när jag tagit mig tid att verkligen känna efter vad jag genuint känner om och inför dem. Magnus är den jag bollar med.

Mitt andra steg var att begränsa min tid och engagemang i sociala medier. Inte heller där känner jag ånger. Tvärtom. Det är en oväntad lättnad.

Mitt tredje steg – Andlighet

Igår renade jag vårt hem från negativa energier. Jag köpte mer vit salvia häromdagen och då även myskgräs . Till det köpte jag en underbar rökelsehållare.

Salvia, som många av er vet, rensar bort negativ energi. Myskgräs (mer känt som sweetgrass) laddar med positiv energi. De brukar användas efter varandra.

Salvia kan vara ganska dyrt. Särskilt om man som jag behöver rensa lite oftare. Så jag fick den briljanta idén att jag ska odla egen. Så jag har spenderat en del tid med att googla och läsa på – exakt vilken salvia man behöver (det finns olika sorter) och vart man kan köpa frön och hur man bäst gror. Hittade en bra hemsida med fröer. Jag köpte på mig en del örter, kryddor och medicinala växter och läser allt jag kommer över så jag lär mig en alternativ läkekonst som helar kropp och själ. En bra början, har jag kommit fram till, är Ayurveda. Mer om det vid senare tillfälle.

Förutom mitt projekt att odla kryddor och växter så har jag även beställt massa nya rökelser både i pinnar och koner. Eteriska oljor har jag köpt fler utav och även en luftfuktare för eteriska oljor.

Innan jag blev mamma var allt detta en stor del av mitt liv. Men som många av er mammor känner igen så lägger man ofta sig själv åt sidan (oftast omedvetet) och fokusera bara på sitt barn och dennes vilja och behov. Och även om man skulle vilja bibehålla sina intressen så är det inte alltid man orkar. Så nu känner jag att det är long overdue för mig. Jag måste börja inifrån och jobba ut. Återuppta gamla intressen som alltid varit en stor del av mig men som jg glömt bort och förlorat. Men nu ska häxan i mig återuppstå.

Oljor, rökelser, kristaller, tarotkort och ayurveda.

Magnus är min klippa som står bredvid mig och kör mitt race med mig. Han är så enormt öppen, genuint intresserad och nyfiken. Det mesta av det som jag läser återberättar jag för honom och alla dunderkurer och teer som jag brygger dricker han med mig. Senast ikväll drack vi Guldmjölk tillsammans (kommer länk inom kort med recept och info). Jag blev förvånad hur gott det faktiskt var och när man läser om gurkmejans magiska hälsoeffekter så undrar man hur det inte kan vara mer känt och varför det inte används istället för läkemedel. Gurkmeja ska jag och Magnus få i oss dagligen har vi bestämt.

Gurkmeja

* minskar inflammationen på cellulär nivå.
* stärker och förbättrar matsmältningen.
* stödjer hälsosam leverfunktion och detox.
* är renande för blodet.
* ger skydd mot arteroskleros.
* ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism.
* ökar insulinkänsligheten och reglerar blodsockernivån.
* skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
* blockerar bildningen av AGE-komplex, Advanced Glycation end-producs, vilka skadar vävnader såsom diabetisk retinopati, blindhet, grå starr, Parkinson och Alzheimer.
* Det sänker det inflammations-relaterade kolesterolet LDL med 43 procent, men ökar det goda HDL kolesterolet med 50 procent.
* förhindrar kostinducerad fettlever.
* förhindrar övervikt genom att minska blodflödet till fettceller.
* Gurkmeja innehåller curcumin som motverkar och reverserar (läker) bland annat cancer, artrit och Alzheimerz. Laboratorieförsök har visat hejda tillväxten av bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer. I studier togs upp till åtta gram curcumin dagligen till cancerpatienter utan att få några negativa sidoeffekter.
* Japanska forskare visade nyligen i en studie en klar symtomförbättring hos Alzheimerpatienter med två kapslar tillskott under ett års tid. Två grava fall kunde till och med känna igen familjemedlemmarna i slutet av studien.

Källa: Sanna Ehdin Anandala

Jag finner det skenheligt att människor kan förneka denna/dessa ädla och urgamla läror och läkekonst och våga säga att man ”inte tror” på sånt. Jag tappar hakan lite varje gång jag får höra det – för att folk använder sig av det ofta utan att tänka på det. ”Är du hård i magen? Ät katrinplommon.” – då passar det, då funkar det? ”Är du trött? Drick kaffe” – Ni vet att det är en BÖNA? Från växtriket..? ”Svår att somna? Prova kamomillthé”.

Men det finns så mycket mer. Att kamomillthé är inflammationshämmande och bakteriedödande har jag vetat i många år. Jag brukar/brukade gnugga mina barns ögon med svalt kamomillthé när de har/hade ögoninflammation. Funkade kanon! Att man ska tugga kryddnejlika när man har tandvärk, att man kan lägga en klyfta vitlök i örat vid öroninflammation. Allt sånt funkar. Minst lika bra – ja bättre, än kemiska läkemedel. Bättre för kroppen. Precis så som moder natur bestämde det. Hon gav oss alla verktyg vi nånsin kan behöva i naturen, när hon skapade oss.

Så det är min plan att förkovra mig i. Jag ska lära mig allt jag kan!

Om ni har tips om länkar, böcker osv som. Ni tror kan vara av intresse så dela med er.

Nu är det dags att sova!

Namaste! ??❤️

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Vem väckte häxan?”

%d bloggare gillar detta: