Överföringar & transaktioner

Jag har haft samma bankkonto sen jag var 14 år. Kan ni tänka er det. Med lite snabb matematik har jag alltså haft det kontot i 17 år och jävlar vad jag känner mig gammal helt plötsligt haha.
I 17 år har jag haft samma bankkonto men aldrig brytt mig om att lära mig mitt kontonummer. Kan ni era, utantill? Jag har inte ens mitt uppskrivet nånstans, har ni det? Jag har bara ett konto och har aldrig känt att jag behöver fler. Jag vet vänner som har olika konton för olika saker men det har jag aldrig behövt.  Med andra ord har jag noll koll. Jag kan förvisso logga in på internetbanken och bara kika där när jag behöver de uppgifterna och det är så det har fungerat för mig.
De senaste dagarna har jag suttit med transaktioner och överföringar från olika håll och kanter och det slog mig att jag hade nog dragit fördel av att kunna det utantill. Jag hade problem med en överföring från paypal och pengarna skickades tillbaka och idag gjorde jag ett försök till att föra över mina pengar och det kändes mer lyckat denna gången men jag ropar hej först  när pengarna finns på kontot.
Nån annan som har erfarenhet av paypal VS bankkonto?

Pojkarna var i alla fall schyssta i morse. Jag hade inte riktigt somnat i natt när en liten pojke tassade in i mitt rum och kröp ner i sängen bredvid mig. I morse vaknade jag av att ännu en liten pojke kröp ner på min andra sida. Det var ju lite mysigt men trångt. De gick upp tidigare än mig och satte sig i sin soffa på sitt rum och tittade på TV. Phini var inte sugen på att äta upp sin macka för att han har en lös tand. En till, bredvid den andra han tappade. Stolta unge! Denna gången finns det åtminstone lite mynt i vår sparbytta som inte kommer stjälas av lowlives!
Phini pratade om bebisen halva morgonen och verkar genuint intresserad och tycks längta till hennes ankomst. Han berättade för mig att jag måste vara naken och visa snippan när  bebisen ska födas. No shit, sherlock.. haha. Tack för infon.
Min mamma är stolt hon med, som fortsätter att skryta om flickebarnet jag bär och äran att få närvara när hon föds. Stolta mormor.

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Jessica skriver:

  Söta ungar :)
  Kan mitt kontonummer i huvudet…har också haft samma sen jag var 16.

 2. dizzy skriver:

  kan inte mitt! e dåligt på komma ihåg siffor!

  snäll han e och påminner digg om du ska visa snippan och vara naken i falll du hade glömt*ler*

  dag för en större säng i nästa skede?? kommer snart tre st extra som vill sova i din säng, hihi *hej*

 3. patruska skriver:

  VA MÅSTE MAN VISA SNIPPAN??? *tihi*

 4. Wousch skriver:

  *love* haha go unge *love*
  Har 2 konton, kan bägge nr. utantill. Ett är sparkonto som inte är anknutet till kort, har det för att lägga undan extrapengar då och då och som kan användas om det skulle bli kris. *note*

 5. Marie skriver:

  Kan mitt kontonummer som ett rinnande vatten och har haft samma sen, jag vet inte när faktiskt… har nog haft samma i typ 20-25 år.

  Köper och säljer en hel del både på eBay och Tradera, och har gjort så i många år, och använder mig gärna av Paypal i syfte att ta emot och skicka pengar. Det fungerar jättebra och är hur smidigt som helst. Överföringar till bankkonto har aldrig varit något problem för mig, så funderar du på något är det bara att höra av sig…

 6. Tina skriver:

  Har för många konton… Rensa kanske? …

  Låter som om du haft en härlig morgon, jag njuter så då min lilleman kommer och kryper ner! ( ehhh, man får gå och hämta honom i sin säng om han inte skall väcka hela huset…..)
  Men det är mysigt då man vaknar igen – långt senare!! , och kan kramas lite innan det är dags att gripa tag i dagen!

  Mamma med? Låter toppen! Min mamma var också med då jag fick tvillinggrabbarna.
  (Pappan också, men vi ville vara tre ( en i vågrätt läge ?.. – jag) och så två till om det skulle hända något.
  Mormorar ROCKS!

  Själv kommer jag bara att bli farmor – om jag blir nåt…. Får se hur det går med det…

 7. Emma skriver:

  Jag har fyra konton, två av numren kan jag utantill. De andra är mina ”semesterkonton”. Töntigt, jag vet, men jag är såå bra på att göra av med pengar och har jag ett specifikt mål är det åtminstone lite lättare…
  Jag har inte mitt lönekonto kopplat till bankkortet utan för över pengar via nätet eller telefon när det är shoppingtime istället.

  Anledningen till det är ju att skulle jag tappa bort kortet, eller någon skulle stjäla det, så är där inte en jävla massa cash jag inte klarar mig utan, utan istället bara en tusing eller så – och skulle jag shoppa så kan jag ju ändå undvara den, eller hur?

  Sparar mig lite noja, framförallt i lönedagarna.

  *harrt*

 8. Linda skriver:

  *growl*
  Jävla idiot som stjäl sparpengar. Måtte han brinna i helvetet för att stjäla från barn! Fan vad jag gick igång på det där alltså… Jävla nolla.

 9. MansonDust skriver:

  Jorå, jag kan mitt. :) Har två konton, varav ena är gemensamt med sambon. Där har vi allt som inte är kopplat till ett kort, känns tryggast så. :) Så för vi bara över till våra egna konton när vi behöver det, titt som tätt.

 10. Bara jag skriver:

  2 konton kan dom båda utantill.. Kan dock inte mina barns hela födelsedata.. haha dom fyra sista e såååå jobbigt

 11. Tina skriver:

  jag kan mitt för när man ringer internet banken måste man knappa in det… det var så jag lärde mig mitt..

  ahh mormor vid din sida där lille tjejen kommer ut. spännande. hoppas du är snäll och inte skriker på mormor när du får som mest ont, ta ut det på sköterskorna för dom får i alla fall betalt för det hehe..

  /Tina

 12. Tina skriver:

  jag menar telefonbanken förstås :D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com