Vi fick kontrakt på huset! Men…

Vi är inne i en spiral med en jävla massa osis verkar det som. Det är allt för mycket som går på fel håll i vårt liv. Vi måste nog ta och rensa våra energier lite innan allt går åt helvete. Jag förstår knappt vad som händer och tappar alltmer tron på människors känsla för vad som är rätt och fel. Jag tänker inte gå in på allt här i bloggen.

Vår husjakt. Vi var helt inne på att köpa hus. Jag letade och letade och kände att om man ska köpa ett hus så ska det ha alla ens kriterier på listan. Det ska vara IT. Våt lista är ganska lång…

Och samtidigt av olika anledningar blev jag mer och mer angelägen om att flytta bort härifrån. Jag insåg att det kan ta lång tid innan vårt hus dyker upp så jag vidgade mina vyer och började även se efter hus att hyra. Så som ni vet har vi rest runt och tittar på en massa hus. Kontakter med banker, lånelöfte, massa mail till både säljare, mäklare och även hyresvärdar. En del hus var intressanta, somliga mer än andra. I något fall stötte vi på en hyresvärd som plötsligt, i all planering och överenskommelse, sluta helt enkelt svara och plötsligt la till nya krav från ingenstans. En annan valde att hyra ut till annan sökande till vår stora misär. Men inget slår den senaste hyresvärden.

Denna värden kontaktade mig, efter att han sett vår sökes annons. Efter vi sett huset och sagt vi var intresserade så kom vi överens om hyra, inflyttning osv. Plötsligt sms:ade han och sa att ett annat par var intresserade, och de ville betala 15.000 varmhyra och flytta in tidigare än oss. Vi hade kommit överens om 12.000 kallhyra och att ta våra 3 månaders uppsägning i beaktelse vilket jag svarade. Därefter sms:ade han att vi får bo i huset.

Så, han skrev som ni ser, att vi får bo i huset. Efter det så skickade han ett kontrakt med våra namn på. Jag skrev ut det, kontaktade honom och frågade om vi kunde ses och skriva på kontraktet. Jag väntade nån dag på svar som då uteblev, innan jag skrev igen. Svaret jag fick som följer;

Bara sådär. Från ingenstans. Jag satt som ett frågetecken. Är detta ett dåligt skämt eller har han bara skickat fel? Sistnämnda lät mest sannolikt för inte kunde det väl vara till oss – vi har ju redan fått kontraktet!

Så jag svarade på hans sms, men fick inget svar alls. Fortfarande inte fått svar.

Hur kan man låta det gå så långt innan man säger nej? Varför informerar man inte att det finns andra intressenter? Varför skriva ett kontrakt om man inte ämnar skriva på?! Vad hände med en mans ord, ett muntligt eller ja, skriftligt avtal via sms/mail?

Jag blev/är så fruktansvärt besviken och ledsen. Denna människa har verkligen slösat min tid i flera månader. Jag har förberett mina npf-barn och jobbat mig igenom den ångest som kommande förändringar innebär. Ni med npf-barn vet vad jag menar. Jag har organiserat och förberett flytten. Begärt offerter från både flyttfirmor och städfirmor. Pratat med lärare osv. Kollat upp skolor och förskolor på den andra orten vi skulle flytta till. Vi har ordnat fram depositionen han ville ha på 3 månadshyror (sammanlagt 36k) helt i onödan och inte utan besvär.

Helt i onödan. Slöseri med både tid och energi. Vi är så besvikna – detta huset var perfekt på många sätt. 6 sovrum, 180 m², ca 20-30 min bilfärd härifrån. Jag längtade efter 2 saker främst – dels att komma bort från Staffanstorp och dels att få mer utrymme och slippa dela rum med 2 barn. Keeron och Meelo sover ju hos oss.

Men tji fick vi.

Jag är fortfarande ledsen och arg över detta. Jag har skrivit ett mail till honom som jag inte skickat. Magnus tycker inte jag ska skicka det, och jag förstår att det är meningslöst men jag känner en vilja att få det sagt. Jag är inte känd för att tyst ta emot när jag anser att jag/någon blir fel behandlad och jag har en oerhörd stark känsla för vad som är rätt och fel. Det bär emot att INTE säga nått.

Så nu är det tillbaka till djungeln. FAN! Att hitta bostad för oss är inte så lätt som man kan tro.

Ni får alla hålla utkik och tipsa mig om ni ser eller hör något. Vi vill ha ett hus, villa, gård. Max 1h bil från Staffanstorp. Minst 5 sovrum, gärna fler. Trädgård, avskilt läge. Sistnämnda inser jag är svårt att hitta så det vore ett drömläge vi kan vara utan, skulle det krävas.

Om ni kommer över nått så maila mig på info@missmaddis.com

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Hanna skriver:

    Förstår din besvikelse, men du får försöka se det från andra hållet – vem vill ha en sådan oseriös hyresvärd? Om första kontakten ser ut så, vem vet hur illa det hade kunnat gå sen! Önskar er all lycka i att finna en bostad, det rätta huset dyker säkert upp så småning om. ?

Lämna en kommentar!