Vi gjorde IKEA!

Godkväll, trogna skara läsare!
Hos oss råder en relativt hälsosam dos av flyttstress och kaos. Lådor har blivit packade, adressändringen är fixad med tillhörande eftersändning och skåpbilen bokad. Magnus har en kollega/vän som hjälper till att bära och vi har en granne några hus bort som erbjöd sig att hjälpa till. Tur det för att det behövs. Det verkar tyvärr inte vara så många som kan hjälpa till. Några andra vänner skulle kolla sina scheman och jag hoppas de kan – ju fler desto snabbare.
Vår längtan är ENORM!

Magnus och jag körde till IKEA i helgen. Vi skulle köpa fler flyttlådor och provligga sängarna vi valt ut på nätet. Vi hade redan gjort en inköpslista i IKEA appen som vi hade med oss. Så vi gick runt där i lugn och ro och det var så mysigt! Vi kom fram till sängavdelningen och blev tillfrågade om vi behövde hjälp av en expedit så jag ställde några frågor och fick provligga olika alternativ. Hon berättade att sängar blir mjukare med tiden så vi kanske inte skulle välja den mjukaste de har (vilket vi hade eftersom vi vill ha en väldigt mjuk säng) utan en medelmjuk. Så den fick vi prova med den bäddmadrassen vi valt ut (tryckavlastande memoryskum) och det var himmelriket. De madrasserna kostade förvisso 800:- extra styck men det kunde det lätt vara värt. Så jag frågade om vi kunde lägga en beställning hos henne och få det levererat på ett visst datum. Hon började knappa in i datorn och jag undrade om hon kunde lägga in andra grejor också.. Som sagt, vi hade en hel inköpslista. En stund senare var ordern utskriven och i handen. Vi kollade runt lite till, fikade och gick sen till kassan och betalade nästan 15000 kronor och åkte hem tomhänta. Vi glömde helt bort flyttlådorna haha.
Aldrig någonsin har vi varit så nöjda med att betala en sådan stor summa och åka hem tomhänta! Vi kommer få det så fint! I vår beställning ligger bland annat vår sängstomme med förvaring plus tillhörande huvudgavel med förvaring, 2 bottnar (90×200), en 180 bäddmadrass, en byrå, säng + bäddmadrass, ben, huvudgavel, skrivbord till Phini, loftsäng med skrivbord/arbetsskiva, hurts till Laaiti, vars 2 kuddar och 1 täcke till killarna.

Man kan tro att det är allt vi behöver men det finns fler grejor vi måste fixa. Vi vill måla om/tapetsera också så det ska köpas allt som behövs till det. Min pappa är ju målare så arbetskraften blir billig! Tur det, för denna historien är allt annat än billig. Nya hyran ligger på runt 11.500 kronor, sen el på det.
Jag fick ju en retroaktiv utbetalning från Försäkringskassan sist, min försenade föräldrapenning som möjliggjorde att jag kunde bidra med 10.000 till IKEA, Magnus la lika mycket. Men det lät bli svårt att slå det..

Min vän Nina har bidragit med en stor bokhylla som ska agera en form av rumsavdelare i flickornas rum hade vi tänkt.

Förutom allt det så är merparten av familjen sjuk. Det hostas, snörvlas och slemmas. Vi är förkylda. men det är väl överkomligt.

Och för att uppdatera om övrig hälsa kan jag meddela att min läkare äntligen skickat iväg remissen till Smärtkliniken som jag bad om för nått år sedan. Hon har även skrivit ut en antidepressiv medicin som heter Cymbalta som har visat sig ha god verkan vid värk som jag ska prova. Vi hoppas på framgång. Det är tröttsamt att leva med värk dygnet runt.

Hah! Och vet ni vad!
Stod bland hårfärgen på City Gross för några dagar sen. Innan jag visste ordet av hade jag plockat på mig en håravfärgning och en blek. Två håravfärgningar senare och två blek så har jag nu gult och orange hår. Jag hade ingen plan alls! Jag vet inte om jag ska ha ljust hår, rött, brunt eller vad.. Däremot ska jag till frissan på lördag och klippa av allt! Ja, det i nacken i alla fall. Förvånade? Nä, inte jag heller… Haha.

IMG_3200.JPG
Fotograf: Kaeli. Med filter.
Kan lika bra slänga upp nån bild när jag ändå håller på!

IMG_1104.JPG
Lillkillen börjar bli stor!

IMG_3185.JPG

IMG_3188.JPG

IMG_3196.JPG

Alltså, det håret Kaeli! Mammas stolthet. Tänk att jag kan massakera och brutalmörda mitt eget hår men hennes behandlar jag som om det vore värt sin längd i guld.

Och kvällens inlägg avslutar jag med ett tack till Magnus ex som lämnade en kommentar i bloggen. Av nån anledning blev jag inte förvånad, det är inte första gången en pojkväns ex kommenterar min blogg haha.
Magnus har ju berättat allt för mig om sitt tidigare liv så jag blev inte förvånad att läsa vilket svin han faktiskt varit – och det gör mig väl glad att jag kan få återberätta om vilken underbar människa han är idag. Hon ville förbli anonym men Magnus visste givetvis vem det var. Det känns som om vi talar om två helt olika människor – jag har inte sett den sidan hon beskriver och hon har kanske aldrig sett denna sidan jag ser varje dag då han dyrkar mig och familjen.
Men tack för kommentaren!

Och med det sagt – Godnatt!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. På tal om hår… kom på nu (…NU!!! haha..) att vafan hade inte du dreads nyss? Vad förvirrad jag känner mig.

  2. Eller nej flätor menar jag väl. Eller vafan?! Ja du ser… Kan du typ ställa hjärnan rätt på mig? ;)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com