ante omnis mea familia

Vi har hittat huset vi vill ha!

Vi har nu varit runt i halva Skåne känns det som, och gått på visningar. Att hitta ett hus med våra kriterier tycktes inte sammanfalla med det utbud som finns tillgängligt.

Vi tittade på ett hus i Perstorp som var lovande och ett tag trodde jag att vi faktiskt skulle flytta dit. Jag kollade upp skolor, förhörde mig och gjorde all efterforskning. Men sen hittade jag något ännu bättre någon annanstans. Förvånande nog ett hus med många av de kriterier på vår ”aldrig-i-livet” – lista som vi faktiskt helt fastnade för. Det var långt ifrån avskilt som vi vill ha, tvärtom låg det ganska centrum i sin by, ett gatuhus. Ingen nämnvärd trädgård utan bara sten på en innergård. Ett stort hus med 6 sovrum, gigantiskt kök och vardagsrum. Ett gammalt renoverat hus. Men det var någonting med det huset som gjorde att vi blev lite förälskade. Det hade det där ”je ne sais quoi”. Vi har inte skrivit på papper ännu, men det är fortfarande inte avskrivet. Vi har halva foten inne där (huset ligger ca 20-25 min härifrån) men… sen såg jag DET huset.

Huset. Huset som vi bara visste direkt att vi ville ha. Vi var och tittade på det igår.

Huset ligger ungefär 45-50 min ifrån Staffanstorp i en hamnstad. Inte för långt borta för att Magnus ska kunna köra till jobb i Staffanstorp och då lämna av tonåringen som går sista terminen i 9an i Staffanstorp och även dottern som förmodligen ska börja ny skola i en by på vägen (ja det har hänt mycket där).

Det är en nyrenoverad 30-tals villa på ca 260 m² (idag bor vi i radhus på ca 120 m²) . Kök med köksö, matsal/vardagsrum med vedkamin. Tv-rum, toa, skafferi och städskrubb och en stor entré med automatisk belysning på bottenplan/våning 1. Från köket kommer man ut till en ganska lagom stor veranda.

Våning 2 håller sovrum. 4 sovrum. Två utav dem har inbyggda sängar. En walk-by/in klädkammare med belysta garderober (tänds automatiskt när man öppnar). Snyggt renoverat badrum med både badkar och dusch och massa bra inbyggda skåp. Ett stort allrum med balkong, och även ett litet förrådsutrymme.

Våning 3 är en egen liten lägenhet. Ett litet kök med allt man behöver, liten matplats, förråd/klädkammare. Sovrum, allrum och toalett med dusch. Vackra synliga bjälkar. Perfekt för en tonåring.

Sen får man inte glömma den gigantiska tvättstugan i källaren med tvättmaskin. I källaren hittar man även en bastu/relax avdelning med dusch. Ah och förråd även här nere. Planlösning under stämmer någorlunda.

Trädgården är omkring 1250 m². En mysig veranda till köket som sagt. Dubbelgarage och cykelställ. Man kör in på grusgården framför garage genom stora metallgrindar som sitter på en mur. Fram till huset är grusgången belyst på marken. Det finns en vacker spaljébåge där murgröna börjar klättra bredvid gången. Där bakom finns några svarta fina pallar där man planterat lite olika grönsaker osv.

Bakom ett högt men kort staket på andra sidan gången finns en bred solstol i trä byggd och man ser eluttag nånstans där. En liten plats enkom för att sola. Annars är det massa grönt med fint gräs, buskar, blommor, träd. Kan bara föreställa mig prakten på sommaren. Huset är dessutom larmat. Och fiberanslutet till sönernas stora förtjusning.

Det tar 15 minuter att gå till stranden från huset. Närmaste förskola och skola tar mellan 10-15 minuter att gå. Till centrum tar det 20 minuter att gå. Allt är nära. Mathem levererar. City Gross med.

Ett, för oss, drömhus. Vi är helt sålda. Nu råkar det vara så att det inte bara är vi som är intresserade. Men vi får hoppas att det är vi som får det. Jag vill verkligen detta!! Det vore det ultimata, mest perfekta, för mig och min familj. Så håll tummarna, be en bön om du är kristen, åkalla dina guidinnor om du är wicca. Men framför allt, visualisera oss i vårt nya hus. Jag har inte velat ha något så mycket som jag vill ha detta huset!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Vi har hittat huset vi vill ha!”

%d bloggare gillar detta: