Vi har hostat ikapp hela natten

Jag satt i min säng i gårkväll med mina 3 röda mappar från MVC. Phini’s, Laaiti’s och Kaeli’s och jämförde lite. De verkar mer eller mindre exakta. Mina vikt uppgångar och SF mått i denna veckan var nästan identiska. Det som skiljer sig är järnvärdet från graviditet till graviditet. Man ser hur jag lärt mig min läxa denna gången och varit extremt duktig. So far, dessa 29 veckor, har jag gått upp sammanlagt ca 7 kilo. Det kan jag stå ut med.
Min mage (SF måttet) ligger på 27.
Blodtryck 118/63 och bebisens hjärta slog 136.
Så jag förmodar att det var bra. Sen skickades det iväg en odling för att kolla upp mina sammandragningar. Igen.
Klockan var lite innan 23 när jag satt och tittade igenom mapparna när Phini kom instapplandes i mitt rum och kurade självklart ner i min säng. Jag vet inte om han gick i sömnen men skulle nästan tippa på det. Han slängde sig på rygg i mitten av sängen, nästan där jag satt, och slängde upp benen på mig och runt mig och snarkade vidare. Jag kunde inte mer än att le och klappa honom på hans rultiga mage.

Några timmar senare vaknade jag av hosta. Jag fick gå upp och dricka lite och försöka somna om. Sen kom Laaiti och hostade och vi spenderade timmar med att hosta ikapp. Laaiti var ynklig och trodde han höll på att dö. “Mamma, jag kommer SPYYYYYY!!”
Jag sa till honom att gå in på toaletten i så fall. “Mamma du måste följa med, jag måste ha SÄLLSKAP!” säger Laaiti. Vi gick upp en sväng tillsammans, jag gav honom lite host medicin så att han kanske kan få lite sömn. Klockan var runt 4.30 och jag satte mig i köket en stund och drack lite. Jag trodde Laaiti lagt sig igen, men jag hade fel. När jag skulle gå och lägga mig igen såg jag bägge pojkarna i soffan i vardagsrummet med TV:n påslagen.  “Nej nej nej nej, det är fortfarande NATT! Klockan är halv fem, in och lägg er och sov lite till!” fick jag säga till dem. De lydde utan problem och sen gick vi och la oss. Jag somnade om, och vaknade en gång i kvarten och när klockan slog 6.30 och det var en kvart kvar tills min klocka ringde, sa jag till Laaiti att de fick lov att gå upp nu om de ville. Om han sovit alls sen halv fem, vet jag inte.

Så jag ringde dagis i morse och sa att Laaiti stannar hemma idag. Den hostan var inget roligt och en vanligtvis överenergisk pojke som inte fått sova ordentligt kan bli outhärdlig, tror jag. Vi får se.
Efter att vi lämnat Phini på skolan gick vi till ICA och köpte honung, mjölk, rooiboos och halskarameller. Snart nog är vi friska igen! Och tänk, att vi klarat hela denna hemska vintern utan så mycket som en nysning.. men när vintern väl håller på att lägga sig – då blir vi sjuka.

image Och tänk vad min son är frågvis och framåtriktad. Bakom ICA är det en byggarbetsplats. Laaiti såg en arbetare och hojtade lojt och högt “VAD GÖR NI!?” och som svar fick han ett “Vi bygger hus!” och han nöjde sig med det. Han skuttade över alla A-brunnar som han förstått ger otur om man går på dem (ja jag är väldigt skrockfull och mina söner tar tydligen efter mig) och på väg hem från ICA gick vi förbi en annan byggarbetsplats med staket och skyltar på.  Och jag förkalrade att skylten han frågade om, betyder att man får inte gå in där om man inte jobbar där. Så när vi gick förbi några arbetare ropar Laaiti högt och frågvist “Varför får man inte gå in där?!” Och männen svarade som det är “För att där finns många farliga saker man kan skada sig på”. De tittade på mig undrande och jag fattar inte varför. Barn är barn. “Tja, han lyssnar inte på sin mamma” svarade jag deras undrande blickar och de log lite och vi gick vidare.

Han är inte blyg, min lillkille. Och sant som det är sagt:
Frågar man inte får man inget veta.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. FannY skriver:

    hejhopp! Hoppas du kan svara på min fråga!

    Hur är de att perca sig i höften, eller vad man nu säger. Gör det ont? Hur kommer det se ut? Är det något speciellt med det? :) tack så mycket om du kan svara :D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com