Vi välkomnar Majsan till familjen. 


Jag vet inte varför vi har sådan otur med kaffekokare. De brukar räcka 1 år sen dör de. De bara slutar att fungera. Och det är väl typiskt i en familj där det dricks mycket kaffe. Både Magnus och jag dricker mycket kaffe. Det första jag gör när jag vaknar är att gå och sätta igång kaffe. Så när kaffekokaren dog för nån vecka sen blev jag smått irriterad. 

Alla rekommenderade Moccamaster. Det verkligen tjatades om det. Människor hyllade allt med den, inte minst hur gott kaffe de brygger. Jag, som aldrig lagt ut ler än några få hundralappar på kaffekokare tyckte att det var/är vansinnigt dyrt med över tusenlappen för en kaffekokare. Även om man får 5 års garanti på studs och ytterligare 5 år då man registrerar den på nätet. Men om jag då räknar ut vad kaffekokare har kostat mig hittills och hade kostat om jag fortsatte köpa andra i 5-10 år till så är det ekonomiskt smartare att köpa en Moccamaster. Så blev det. 

Men det var inte det svåraste beslutet. För även om majoriteten av Moccamaster ser nästan identiska ut så är det små små skillnader på bryggarna och då även prislappen. Manuell eller automatiskt droppstopp? Några hundra kronor mellanskillnad. Värmejusteringsknapp? Några hundra kronors mellanskillnad. Antikalk-lampa? Några hundra kronors mellanskillnad. Frågan var väl – vad behöver vi? Och jag är inte den mest spontana när det gäller dyra inköp. Jag kommer på tanken sen suger jag på den karamellen. Sen efterforskar jag. Jämför modeller. Jämför pris. Alternativ. Och detta är en process som kan ta veckor eller månader innan jag verkligen bestämt mig. Sån är jag med allt – ja jag vet att det kan vara drygt men jag hatar verkligen att ångra mig. Om inget annat blev jag inget mindre än hobbyproffs på Moccamaster. Nu vet jag iaf vad skillnaderna är och vad deras modellnummer betyder. 
Sen när det var spikat, efter några veckors gammaldags kaffekokning med vattenkokare så kom Magnus hem med Majsan. Så får hon heta. Hon har ingen antikalklampa. Hon har manuellt droppstopp och en knapp som justerar värmehållning och hon är silver till färgen. Hos oss kommer hon verkligen känna sig behövd och nyttosam. Så välkommen Majsan! Men nämnas bör, att även om jag givetvis är nöjd (framförallt med 10 års garanti) så förväntade jag mig ett hallelujahmoment när jag drack första klunken efter allas hyllningar om hur gott kaffe den gör. Jag hade helt enkelt höga förväntningar. Men någon gudomlig upplevelse befann sig inte. Antar att jag alltid gör så gott kaffe att jag inte ens märker skillnad.. 

Och när detta beslutet är avklarat tar vi oss an nästa. En ny soffa. Soffan vi har nu är en gigantisk bäddsoffa med en stor divan som jag köpte när jag bara hade 3 barn. Den kostade närmre 10.000:- och det var för min plånbok då en massiv summa. Jag köpte den på XXXLutz.  Och även om jag fortfarande tycker den är stor (runt 285 cm bred) så är den faktiskt för liten. Bäddar man ut den som vi gör på fredagskvällar så får alla plats. 

Inte vara det – men med så många barn är det nästan oundvikligt att någon spiller i den. Nån unge har varit magsjuk och kräkt i den. Nån kissade i den av misstag, när blöjan satt fel. Och nån skulle välling. Även då vi givetvis tvättat av den (köpte dessutom en Kärcher textilvårdsmaskin för tusentals kronor, med inbyggd spray & rengöringsmedel)  – så känns den ändå inte riktigt ren. Vissa fläckar går inte bort och soffan känns så äcklig. På en del av soffan känner man en springfjäder precis under tyget. Det är en tidsfråga innan någon penetreras.  Så beslutet ATT vi måste ha ny soffa är enkel. Men sen kommer resten. 

Vi har kollat olika butiker som säljer soffa. Vår budget tycker om Trademax & Furniturebox. Eftersom trademax har en fysisk butik i närheten av oss så körde vi dit för att se soffor i verkligheten och även provsitta. Vi tittade på bord också och har hittat ett kvadratiskt bord (svart eftersom möblerna i vardagsrummet är svarta) med 4st pallar under man kan dra ut – fler sittplatser eller mys på fredagarna om man ersätter bordets plats med pallarna. 

Detta har vi kikat på: 


Denna soffan är 345 cm bred. Så ja, större. Precis så den egentligen får plats i vårt vardagsrum. Avtagbart tyg på både ryggkuddar & sittdynor. Perfekt! Så jag tror vi har bestämt oss. Jag känner mig nöjd med detta. Nu ska det bara verkställas. Nån gång. När jag är helt hundra haha! 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.