Vilken diagnos blev det egentligen?

Jag ringde avdelningen igår för att få hans provsvar. De hade inte kommit in. Men en stund senare ringde en av de läkarna vi haft med svar. Problemet är att han är utländsk och bryter ganska mycket så jag förstod faktiskt inte allt han sa. Men jag förstod det viktigaste och resten fick jag googla istället för att fråga. 

Provsvaren visade att Meelo INTE har RS-virus. Däremot har han något som heter ”Parainfluensavirus” och som följd av det viruset har han bronkiolit. Samma symptom och problematik som RS. 

Precis som RS är det mer eller mindre en sjuhelvetes förkylning som för de minsta kan vara riktigt jobbig. 


Någon vidare behandling blir det mig veterligen inte. Det går liksom över. Det finns inget vaccin. Vi fick inga mediciner. Det enda vi kan göra är att underlätta för honom. Koksalt. Rensa näsan. Trösta. Höja huvudändan. 

Han har fått tillbaka en hel del aptit även om han fortfarande kräker upp i snitt vartannat mål. Han hostar fortfarande enormt mycket. Och han har blivit så mycket gnälligare. Innan denna sjukdomshistorien grät han aldrig. Han knorrade liksom men skrek aldrig. Men nu är det annorlunda. Nu gråter han och skriker och han vill ligga i famnen mest konstant. Innan var det bar på nätterna han ville ligga på mig, nu är det hela tiden. Men jag förstår. Han är sjuk och vill inte ligga själv. En trygg famn är det bästa och jag tror inte man skämmer bort en 5 veckors bebis med för mycket närhet när de är sjuka.. så min rygg får vara hur paj som helst och göra hur ont som helst, så länge han mår bättre. Men skulle ni ha kickass smärtstillande som ni inte behöver så maila mig för att få min adress ;-) 

Och med tanke på den ökade aptiten och energi nog att skrika som en stucken gris får jag anta att han mår bättre? Jag inbillar mig det i alla fall. Men jag kan ha fel. 


Nu fortsätter vi vår återhämtning. Vi tackar nej till människor som nyser eller hostar. Och jag har nog aldrig i hela mitt liv sagt åt barnen så ofta som nu, att tvätta sina händer. Rör inte bebisen. Sluta andas så nära bebisen. Nojjig? Nej. Men jag vill verkligen inte han blir sämre. 

/Maddis out. 

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Patruska skriver:

  Du kan aldrig skämma bort någon med närhet, allra minst en spädis anser jag.

  Har du bärsele? Din rygg orkar kanske inte men kanske att pappas gör? Ni kan få min om ni vill ha den

 2. Kicki skriver:

  Hej
  Tips till bebis hosta..
  Skiva gullök i en skål, häll på kokande vatten. Ställ nära sängen bebis sover i.
  Hjälpte lite till vår då 4 månaders som fick RS för två årsedan. (jag tyckte till o med det hjälpte lite på en själv när jag höll på att hosta ut lungorna)

  • admin skriver:

   Jag har läst det förr, om löken. Men jag tänker lite så – att han var så mycket slem som måste upp – som han måste hosta upp. Hur blir det med slemmet om han INTE hostar? Då samlas ju bara slemmet.

 3. admin skriver:

  Ja bärsele har vi! Bra alternativ, om ryggen pallar!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com