ante omnis mea familia

Vilken KALABALIK!

Idag började som vilken annan måndag som helst. Om man bortser från att jag skulel jobba och barnen har semester. Jag stressade inte i morse eftersom jag skulel börja klockan 13 och barnen ska ju inte lämnas på dagis utan hos mamma. SÅ jag tog det lugnt med mitt kaffe, tog det lugnt med att bre frukost till killarna och kollade min facebook, mina mail och allt annat småpill. Jag tog min tid i badrummet när jag tvättade av mig, borstade tänderna, sminkade mig och fixade håret och till och med när jag valde ut dagens kläder. Jag ringde mamma, som faktiskt hade glömt (!!!) att pojkarna hade semster – och att det faktiskt är HON som tagit semester. Haha. Men det gjorde ju henne ingenting, att hon snart skulle få två små vilda pojkar. När klockan slog tjugo i tio slog jag upp min kalender. Jag minns inte vad jag egentligen skulle kolla men såg att på dagens ruta var det markerat med “10-18”.
Hey.. vänta lite. 10..? 10!?     10!!     Jag börjar tio idag!! Satans kuk i helvetes fittkuk! Jag skulle ju ÖPPNA idag!! Och vi har butik i köpcentra, det finns regel för att öppna samma tid och böter om man inte gör det!

Needless to say – jag fick panik. Jag fick verkligen panik och jag skämdes, på en och samma gång. Det finns inte en chans i helvete att jag hunnit dit på 20 minuter, inte ens om jag hade haft bil & körkort. Det första jag gjorde var att säga till pojkarna att rappa på för nu var det bråttom, sen slog jag numret till Lasse och hann be en stilla bön att han skulle svara på sin lediga dag. Tack och lov.. Lasse svarade. Och jag pratade väldigt fort när jag förklarade att jag hade fått fel för mig, jag trodde jag började ett, men jag börjar ju tio och jag kom på det nu och fan jag hinner inte in, snälla snälla snälla Lasse kan du springa dit och öppna så kommer jag så fort jag kan, jag hoppar på nästa buss, förlåt och tack, förlåt! Och Lasse, som ju är ledig idag.. eller ja, han var det tills jag ringde, hoppade in i bilen och körde till Triangelns köpcentra för att öppna butiken i mitt ställe. Jag var där kl 11. Jag skickade ett sms när jag väntade på bussen och sa förlåt igen och igen och till svar fick jag att jag skulle skicka ett sms när jag närmade mig så sätter han på kaffe. Vilken lättnad att han inte var arg på mig.. Nu återstår bara Robban, tänkte jag.. Chefen. The boss. Han lär inte bli glad, tänkte jag..
Jag fick kaffe när jag kom till jobb och småfixade i nån timme innan Robban kom. Och han verkade inte arg så jag tog tjuren vid hornen och drog upp ämnet, för jag visste att han redan visste. Men han verkade inte heller arg. Tack och lov. Jag tackar min lyckliga stjärna. Det var en dundertabbe och jag skäms som fan.. hur kunde jag missa det..? Jag förutsatte att jag jobba eftermiddagspass för det är det jag gör till 99.9% och nu är Cindy på semster, Cindy som oftast påminner mig de dagarna jag jobbar annorlunda. Ack vi klarar oss inte lika bra utan henne.
Men jag jobbade röven av mig idag på jobb oh det får fantamig gottgöra. Jag hade en förbannat bra kassa och jag hoppas att Robban ser hur snabbt och effektivt jag jobbar.
Jag satte de två sista i en tjejs trippel DA i nacken och det blev klockrent.
10p till mig.
Jag hade en incident i studion med två muslimska kvinnor., Den ena kvinnan skulle pierca naveln och hennes väninna stod med min kunds 11 månaders bebis i famnen vid sidan om. Och när jag var färdig såg vi att kompisen, med bebisen i famnen höll på att tuppa av. Jag stod med hanskar och nål i handen som jag snabbt fick släppa och bad henne sätta sig ner, där på plats, på golvet. Fort, tänkte jag, innan du tappar barnet. Hon satte sig ner men jag tyckte hon såg så instabil ut och min första reaktion var att ta barnet som såg lite vinglande ut på armen. Så jag slängde nålen och la ner tången och sträckte fram mina händer, fortfarande i svarta handskar, och tog bebisen. Sen lät jag kompisen sitta kvar på golvet och andas ut och sen märker jag att kunden också mådde dåligt och höll på att tuppa av, hon med. Så jag gick in i köket för att hämta vatten åt dem. Jag kom in i köket med bebisen i famnen och bad Robban fylla muggen jag höll fram med vatten ocg berättade som hastigast vad som hänt. “Oj men shit, behöver du hjälp?” frågade Robban,”Nej, de är muslimer, jag klarar det nog.”. Och anledningen till varför jag sa att de är muslimer, innan ni kallar mig rasistisk igen, är för att mina muslimska kunder är ofta noga med att ingen annan får komma in i studion när vi är där, särskilt inte en annan man. Det är en religionsfråga och det respekterar jag. Så nej, Robban fick inte komma in.
Jag kom tillbaka, gav de vatten, balanserade bebisen på ena höften och en bordsfläkt på andra höften och försökte få mina kunder att må lite bättre. Efter en stund mådde de alla bra och kunde gå därifrån.
Men vilken kalabalik såhär på en rekordmåndag. Inte ens det försenade mig och jag är faktiskt stolt över mig själv som senare tog 4 tungor på löpande band under ca 15 minuter och två kunder (en tragus och en off-center läpp) på en bokning (10 min). Så jag hade ett jävla flyt idag och jag jobbade bra som fan. Grattis till mig.. där gottgjorde jag för min tabbe i morse. Eller?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Vilken KALABALIK!”

%d bloggare gillar detta: