ante omnis mea familia

"Vill du bli min pappa?"

Igår var det grillning hemma hos Emma som fyllde år. Vi hade med oss en liten rosa picknickkorg proppat med massa doftljus och ett litet rosa paket i korgen. Det var en annorlunda kortlek – "Sanning eller konsekvens; den ELAKA versionen". Det kan jag tänka mig att man kan ha mycket skoj med.
Vi grillade och åt men gick relativt tidigt för att hinna inom ICA innan de stänger klockan 21. På väg hem skulle vi visa Fredde vår egna lilla skogsdunge och sen fastnade vi på lekplatsen vid skolan som alltid annars när pojkarna får syn på den och Fredde var inte sen med att lufta upp dem, klättra upp med dem och leka.. halv tio på kvällen. Jag blev varm i hela kroppen när jag såg de leka tillsammans och hur barnen stormtrivdes med Fredde.
Tänk vad de tytt sig åt honom redan.. 
  
Mot kvällen satt jag och rensade ut ett skåp kläder till brorsans pojke. Anton har minsann blivit stor, kan ni tro och jag träffade honom igår hos mina föräldrar för första gången sedan julas. Fan vad de växer de små.. på så kort tid!! Man ser det inte på samma sätt på sina egna barn när man träffar de varje dag men andras ungar.. Jesus. Fasters älskling..!! Så jag plockade ihop pojkarnas kläder de växt ur och det blev 4 ICA påsar proppfulla, av bara en hylla. Jag får ta mig igenom byrån i hallen och byrån i ungarnas rum med.

När jag och Fredde sen satt på balkongen kom Phini ut och satte sig på golvet, sen kom frågan jag hoppades jag skulle slippa.. Han vände sig mot oss och frågade mig om Fredde kan bli hans pappa och hela jag frös till is för en sekund. Vad svarar man på det..? Sanningen. Hur mycket det än svider, så är det sanningen. "Phini, du har redan en pappa och man kan inte få en ny" – och så är det. Tyvärr kan jag inte byta ut deras pappa. På denna veckan som Fredde varit här har han tagit dessa två pojkarna till sig mer än vad deras pappa någonsin gjort alls. Och särskilt Laaiti tyr sig åt honom och kryper upp i hans knä, pussar på honom och Laaiti frågar Fredde om han älskar honom. Han är en osäker liten pojke när det kommer till känslor söker han ständig bekräftelse.
Så jag har fått prata med pojkarna och återigen berätta att de faktiskt redan har en pappa. En pappa som inte är här, som har en ny familj ochen pappa som inte kommer att komma. Men ni ska veta det, att Fredde är det bästa alternativet till en pappa.

Idag kom Lotta och Kim &co på besök och fick träffa Fredde. Vi drack kaffe och käkade kakor och alla barnen lekte vilt. Lotta är lite besviken för att jag inte kan följa med henne ut ikväll och hon får dras med Swing-inn istället för Breeze med mig. Men det säger sig själv att jag inte kan lämna barnen till mormor och morfar när pappa nyss kommit hem från en bypass opreration. Och hur mycket jag än uppskattar Fredde som erbjuder sig att stanna hemma med pojkarna så är det faktiskt bara mormor i dagsläget som får lov att passa mina barn.

Och vädret ute viskar om mys med det droppande regnet och det kan ju också vara bra!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 tankar om “"Vill du bli min pappa?"”