ante omnis mea familia

Vår fredag och mitt eviga planerande

Idag gick vår morgon ovanligt bra. Jag gick upp vid sex som jag brukar och Phini kom upp runt kvart i sju och satte sig bredvid mig i soffan, där jag satt i mörkret och njöt av stillheten och vaknade i lugn och ro. Fem minuter senare kom Laaiti in i rummet och berättade att Kaeli var vaken. Jag hörde inte henne först men efter en liten stund hörde jag henne skrika från sovrummet “Mammaaaaa!!!”. Haha – gullunge. Det är faktiskt riktigt mysigt att höra henne kalla på mig.
Barnen åt sina cornflakes utan protester och de klädde på sig utan protester och Phini kom själv på (!!) att han hade en gympapåse att packa och gjorde det själv. Morgon flöt på så bra och jag slapp att tjata och jag skrek inte en enda gång. Helt otroligt. Vilken bra morgon.

Idag står det inte mycket på min agenda. Men min pappa behöver komma till i klädkammaren för att måla därinne. Wayne använde ju den som en liten tattoo-studio och har vandaliserat väggarna där inne. Han har klottrat och skrivit och det måste såklart återställas. Så mamma kommer hit idag med fler lådor så vi kan packa. Klädkammaren har varit förvaring av mög för mig. Bägge mina klädkammare, faktiskt. Där har jag öst in mög som ska hottas (skånska), men som jag aldrig fått tummen loss för att hotta. Och med tiden har man fyllt på. Öppnat dörren,  kastat in föremål och stängt dörren igen. Jag tänker tänka två gånger innan jag gör det fortsättningsvis..
Så jag ska smörja händerna med Voltaren, spänna mina skenor och tejpa fingrarna och göra det jag måste, sen blir det vila.

I andra lägenheten har jag diffusa planer på att använda klädkammaren som datorrum, mest för att få mer utrymme i vardagsrummet där min dator stått nu. Jag får se hur mycket utrymme vi behöver för kläder, det finns en mindre klädkammare till och eftersom jag har kastat så vansinnigt mycket kan jag få plats i den med kläderna. Och jag tänker bli bättre på att nyttja källarförrådet till just saker som ska förvaras en tid. Julsaker exempelvis.. De behöver ju nödvändigtvis inte stå i lägenheten.

Och växa-sängen som har stått i klädkammaren kanske jag borde fundera på att skruva ihop och introducera Kaeli. Hon är ju 19 månader nu och det kan ju passa att slippa spjälsängen. Hur gamla var era barn när ni bytte säng till era?
Phini fick sin första riktiga säng (växa-säng) när han var 12 månader – när vi flyttade in i denna lägenheten och han fick ett eget rum. Laaiti likaså. Det är nog mest av bekvämlighet som Kaeli fått ha sin spjälsäng så länge, vi delar ju rum och detta sovrummet i denna lägenheten rymmer inte en växa-säng och min 160cm-säng, men i andra lägenheten är sovrummet större och borde få plats.

Jag är ute efter en hel del andra/nya möbler med. I synnerhet som jag får uterummet som kan möbleras. Jag har sparat (ibland är det BRA att samla på sig!!) glasbordet jag hade i vardagsrummet innan och även mattan jag hade. De tänkte jag ställa i uterummet tills jag har kunnat ordna de möbler jag kanske egentligen vill ha (min plan är att ha ett rottingset där. En rottingsoffa, rotting fåtöljer och ett matchande bord). 
Jag har en tresitsig skinnsoffa ståendes i min chefs förråd som hon har ordnat och förvarat åt mig, som jag tänkte ha i uterummet.
Jag behöver fler byrås – speciellt till pojkarna som inte har plats med alla sina kläder. Egentligen vill jag nog helst ha Ikeas Malmbyrå.
Men det får komma lite då och då, när ekonomin tillåter. Icke att förglömma, att min nya hyra är nästan 1000 kronor högre..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Vår fredag och mitt eviga planerande”