Vår VS Vinter

<KENOX S630 / Samsung S630> Inatt yrde snön vilt utanför mitt köksfönster medan jag satt med filt och kudde inne i mitt värmeljusvärmda hem. Lavalampan pyrde i hallen och barnen sov sött i sina sängar med sina lampor tända.
Jag hoppades, för barnens skull, att snön skulle lägga sig lite och föreställ dig barnens förtjusta rop i morse när de kallade på mig för att visa mig snön utanför fönstret.

Men snö nu? Nu, i mars. Vi fick ingen vit jul, vi fick faktiskt ingen vit december alls. Januari passerade relativt färgglatt likaså – men nu behagar snön att komma, som om det vore på renaste jävulskap.
<KENOX S630 / Samsung S630> Våren hade just börjat infinna sig som om våren tänkte ”vafan, om vintern inte tänker infinna sig på sin plats tar vi över nu?” och med ens kom solen och värmde gräset och började planera alla våra gröna löv på träden. Inom kort började färgglada blommor titta upp – vi såg gula blommor och blåa blommor. Och om våra vädergudar kunde spela ut en säsong mot en annan skickade de vintern igen som <KENOX S630 / Samsung S630> föregrep sig på vår vår. Blommorna kastades fram och tillbaka i en horribel misshandel av blåsten och trampades till döds av snön. Jag såg deras kvarlevor idag.
Våren vs Vintern. Denna omgången vann vintern men jag satsar mina pengar på våren och tror att våren reser sig igen snart, samtidigt som jag faktiskt motvilligt njuter av snön som ligger nu och tar igen det jag missade i julas.

Det bor ett litet barn inom mig. Idag tog vi en omväg till dagis och gick på vita kullar.

<KENOX S630 / Samsung S630> <KENOX S630 / Samsung S630> <KENOX S630 / Samsung S630>

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Thomas skriver:

  Ja döm om min förvåning igår när man steg upp så sken solen o ohh en fin dag o hjälpa kompisen med lite trädgårdsarbete står där o vafalls det börjar snöa.Men ungarna måste ju gilla det.

 2. Anna skriver:

  Shit va snö ni har kvar.. vi har inget kvar alls här i lilla Harlösa.. :(

 3. patruska skriver:

  snöade som fasiken här i tomelilla igår, men i dag så syns inte ett spår av snön. mysko som fan

 4. Linda skriver:

  Här i Luleå har vi haft 3 dagars vinter, och 3 dagars vår, omvartannat sen i slutet på December. Trist att inte få ha en årstid åt gången, blir som lite roligare då.

 5. Ninna skriver:

  var snöstorm här hela dagen igår, men idag var nästan allt vitt bort töat, skönt måste jag säga för jag vill verkligen ha vår nu

 6. Therese Anerland skriver:

  Det lilla vi fick igår är nästan borta så det var ju ingen höjdare. :-(

 7. Jessica skriver:

  vädret e helt otrligt, snart blir de väl snö i sommaren med

Lämna en kommentar!