Vårdcenfuckingtralen

I dagens post fann jag ett brev från Landskrona lasarett som informerade mig om remissen de har fått. Jag ska få en tid till obesitas mottagning om ca 6 månader.
6 månader?! Jag trodde vårdgarantin lullar nått om 3 månader eller har jag fel för mig? Nåja. Kändes lustigt olustigt att få ett “likadant” brev nu som jag fick 1997. Skillnaden är väl att jag då vägde 122.6 makalösa kilon till mina 159 (166?)cm och bar på en fenomenal BMI på 47/48. Slå det, era svin! Hah!
Denna gången sitter jag med omkring 60 kilo och undrar hur i helvete jag ska få till en ny viktop. “Jo du vet, mina lår är ju lite feta.. och eh.. Min röv tycker de flesta är lite fläskig. Så vi skippar era BMI-trams regler och kopplar bort hela magsäcken denna gången, eller? För jag gick ju bara ner 72 kilo förra gången och jag vill ju ner 20 till.” – Vad tror ni om det? Kommer det funkar tror ni? Haha.
Skämt åsido – mer om detta i låsta inlägg. 

Förutom det brevet fick jag en faktura på 200:- från min jävla vårdcentral. Jävla as! De debiterar mig 200:- för en “SEN AVBOKNING”.
Jamen FÖRLÅT! Förlåt för att jag ringde och avbokade samma dag som jag hade tid. Förlåt för att det var en måndagsmorgon just precis när ni hade öppnat slussarna, bara nån enstaka timme innan mitt besök – eftersom jag faktiskt inte kunde ringa på helgen då mitt barn blev sjuk. Vad i helvete förväntar de sig? Mitt barn blev sjuk på helgen och jag kunde inte avboka då, eller hur?
Dagens mest hederliga fuckyou går till vårdcenfuckingtralen. Tradelaah!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. eightbits skriver:

  Jag hatar att få tider på måndagar, så om jag inte kan gå så får jag betala i alla fall. :smug:

 2. Linda skriver:

  Fy fan! Hur kan de debitera för sen avbokning? Jag har patienter som ringer 10min innan tiden och de får vi inte debitera (också landsting). Precis som du säger, eftersom DE inte har öppet på helgen kunde du inte avboka. Skithögar! Vi har en privat-listad VC (alltså man kunde välja den i vårdvalet)… Öppettider mån-fred 8-22, lörd-sönd 10-16! Fenomenalt! samt personal som svarar i tfn (dvs ingen telefonsvarare)…

 3. wousch skriver:

  Note to self: ska alltid boka om måndagstider hädanefter…

 4. Andie skriver:

  I mitt län (Uppsala) så kan man förfråga efter läkartid, recept förnyelse samt avboka tid via nätet. Men jag förstår att du blir lack.

 5. carro skriver:

  jag hade bmi 50, nästintill! Tappade också 72 kg men har gått upp 20 på 4 år :-( matmissbruket försvann inte med open…

 6. MansonDust skriver:

  Ring & skäll!

 7. anniz skriver:

  Jag undrar mest hur de tror man kan ringa o avboka när det är en helgdag? Jag skulle ringt och vägrat betala och frågat vem fan man ska ringa om man måste avboka en måndagstid, då de inte har helgöppet. Skulle även tillägga att alla är inte synska och vet inte om sin framtid!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com