Vårdcentralen begär en självmutilation verkar det som

Något är det i alla fall som inte stämmer med mig. Så långt är jag överens med mig själv. Det är inte normalt att vara så trött som jag är. Även om jag lägger mig klockan 22 och går upp 06:45 (med några avbrott på nätterna såklart) så är jag astrött när jag kliver upp. Oavsett om jag lägger mig senare eller tidigare. Jag har testat både och. När Kaeli somnade i förmiddags, febrig och gnällig, så la jag mig pladask på sängen, tvärs över, med fötterna dinglandes utanför sängen och däckade som en slagen hjälte. Klockan var runt 11. Och både jag och Kaeli sov tills klockan 13. Jag var lika trött när jag vaknade. Och jag var trött HELA dagen och piggnade liksom inte till, oavsett hur mycket kaffe jag hällt i mig.
Jag klarar inte av att vara vaken en hel dag. Jag har ingen ork att göra någonting utöver alla mina måsten för barnen. Sen är jag tömd på energi och jag måste få en shuteye.
Sist jag kan minnas att jag var såhär överdrivet fysiskt SLUT så hade jag ett sjukt lågt järnvärde och intravenös järninfusion sattes in och B12 injektioner likaså. Av veckans 5 vardagar spenderade jag mellan 3-4 utav dem på vårdcentralen med nålar i armen (järninfusion) och arslet i vädret (B12 sprutor) för att få medicin för att starta igång mig.
Det är ju ett problem det där, att man kan inte skriva ut piller till mig, jag kan inte ta tabletter. Och inte alla flytande heller. Så intravenöst får det bli (vilket även kickar in lite fortare).
Så idag bestämde jag mig för att ringa vårdcentralen och få en tid. Jag måste fan börja ta bättre hand om mig själv. När det gäller barnen är man så duktig med att kolla upp & ta itu med men när det kommer till sig själv.. well – jag har fortfarande inga vinterstövlar men bägge pojkarna har nya munderingar. Ni känner kanske igen det?

Jag ringde vårdcentralen och pratade med sköterskan och hon undrade vad jag sökte för och jag sa som det var.
– Jag skulle vilja ha en tid för att kolla mina värden, järn och vitamin, förklarade jag.
– Okej. Är du trött?
– Ja så in i helvete. Jag har ju haft problem med detta ganska länge. Jag blev VBG opererad för över 10 år sedan och får ganska lätt brist på järn och har i omgångar fått intravenöst Venofer och B12, utvecklade jag min egen diagnos.
– Okej. Du får en telefontid på fredag. Doktorn ringer dig på morgonen, gav sköterskan till svar.

Nu är min fråga – hur går detta till? Hur i helvete kollar man järnbrist och B12 brist över telefon? Min vårdcentral måste vara av den nya moderna sorten för jag kan inte föreställa mig hur läkaren ska ställa diagnos över telefon? För att kolla järnvärde måste man lämna blodprov? Det förstår till och med jag som inte är utbildad medicinare. Correct me if I’m wrong. Men hur tänkte de nu? Ska jag snitta mig själv här hemma och smeta ut blodet på telefonen? De kanske har en järnmätarmanick kopplad till sina telefoner?

Jävla vårdcentral. Fan vad jag hatar vårdcentralen. Fan vad jag hatar att vart man än hör av sig får man alltid det till svar “kontakta din vårdcentral först” – VAAARFÖR? Vad i helvete vill jag med min vårdcentral? De är inkompetenta!
De borde anställa MIG – jag hade klarat deras arbete bättre – vet ni varför? För att jag kan läsa FASS!!
Fuck vårdcentralen och “vi-bokar-telefontid-för-att-kolla-ditt-järnvärde”.

Men om diabetiker kan få blodsockermätare borde väl jag kunna få en järnmätare? Fan vad smidigt.
“Nej jag har inte sockersjuka. Jag har järnsjuka.”

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Tamagal skriver:

  Hu, jag har oxå vansinnigt lågt järnvärde – igen…
  Blir så dålig på tabletterna att jag drar mig för att sätta igång, men så snart min mage tillåter måste jag börja ÖSA i ig dem *sucka*

  Tar ju typ 2 v innan tabletter ger verkan dock.. Intravenöst märkte jag av direkt.

  Kanske ska prata med min VC jag med och övertala dem att jag inte ska ta tabletter som de ber mig…
  Skulle behöva injiceras typ. NYSS

  Tar upp dåligt med järn när jag ligger högt i blodsocker med och det har jag gjort sedan Tida föddes pga de läskiga kännigarna jag hade…
  Blodsocker blir man ju med sjukligt trött av.

  All CRED till dig som klarar TRE ilbattingar på egen hand!

  • missmaddis skriver:

   Jag fick testa järndroppar en gång. Har du provat det? Det funkade inte för mig, men kanske har bättre effekt för dig?
   Jag får inte behålla flytande järn, inte dropparna heller, jag spyr upp allt meddetsamma.
   Det är kasst med låga värden, man mår verkligen inte bra, och har man då diabetes som du har kan jag tänka mig att det blir ännu jobbigare, huua.
   Men de är verkligen inte glada att skriva ut intravenöst järn.

 2. Nina Ö skriver:

  Jag letar efter en ny vårdcentral och familjeläkare. Har noll förtroende för de läkare jag har träffat där än så länge. Ända gången jag har fått en ordentlig undersökning och specialistkontakt var när jag själv föreslog diagnos, utredning och åtgärd efter långt samtal med läkaren utan att han själv kom in på mitt spår (gallsten, vilket visade sig vara korrekt och är inte jättesvårt att diagnostisera..) Problemet med många privata vårdcentraler är att de inte tar in nya patienter. Jag ska höra mig för lite, så kan jag tipsa dig sen :-)

 3. Helena skriver:

  Be dem kolla din sköldkörtel också! Görs med enkelt blodprov. Underfunktion av sköldkörteln är mkt vanligt, särskilt bland kvinnor. Det kan göra att man blir myyyyyycket trött, hängig, deppig mm mm.
  Många går och drar på dåliga värden helt i onödan, det är lätt att råda bot på med läkemedel.

  • missmaddis skriver:

   Min mamma har fel på sin sköldkörtel. Men vad & hur det påverkar henne har jag ingen aning om.
   Tanken att kolla det har aldrig slagit mig. Tack för rådet, det ska jag be dem!!

 4. Det är så typiskt att man ska orka hålla på och tjata sig till och ställa egna diagnoser..
  Sitter just nu mitt i världens soppa efter en totalt onödig operation i måndags, enligt läkaren som opererade som inte hittade det FEM doktorer under senaste året sagt finns i min mage…
  Men jag har tur, jag har min make -forskare – som har chefer som direkt ställer upp och börjar ringa runt…
  Så nu ska de helt plötsligt följa upp det här..
  Men alla de som inte orkar (som mig om jag hade varit själv) och som inte har andra som kan dra i trådar….

 5. anniz skriver:

  Usch, känner igen den där tröttheten. Har kunnat sova i flera dagar t.o.m, tack o lov så har jag inga barn (inte för att det skulle vara något negativt) så jag slapp känna mig kass för jag glömde bort dom en dag!

  Har även jag dåligt järnvärde, inte ens järntillskotten och den där drickbara sörjan hjälpte mig. Min vän fick för länge sedan ett tips av en läkare. Laga all mat du kan i en gjutjärnspanna, då får man i sig lite järn också.

  Min pappa, som förvisso led av en helt annan sak, skulle enligt hans läkare också göra läkarsaker på sig själv. Visst, han åkte till sjukhuset och fick träffa läkaren, dock så visade det sig att dessa läkarbesök var onödiga. Han dog några månader efter att hans läkare sa ”Nej då, det är ingen fara”. :struggle:

  Min ena systerson var med om en onödig operation, endast 2 veckor gammal. Dock fick sjukhuset skit av sjukhuset som hade kompentens (rättstavat?) för operering av småbarn. Inget gnäll på att de fick ta bort ena testikeln (en bit av tarmen hamnade i pungen) utan när de skulle väcka barnet igen så kraschade han totalt. In på OP igen och opererade bort en bit av tarmen. Vilket var onödigt, för den lilla bit av tarmen hade inte behövt att bli bortopererad.. lillkillen hade så ont bara därav kraschen!

  Dagens vårdcentralar/sjukhus.. :no:

 6. Åsa Nilsson skriver:

  Hej!
  Såg att du hade fåt ttips angående sköldkörtlen. Jag har precis fått en diagnos på underproduktion och det är jätte vanligt efter en grav. :) Lycka till och hoppas allt blir bättre snart!

 7. Vårdcentralen skriver:

  Fan vad snygg sida som du har lyckats med, underhållande och bra läsning samtidigt!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com