ante omnis mea familia

Vårdcentralen begär en självmutilation verkar det som

Något är det i alla fall som inte stämmer med mig. Så långt är jag överens med mig själv. Det är inte normalt att vara så trött som jag är. Även om jag lägger mig klockan 22 och går upp 06:45 (med några avbrott på nätterna såklart) så är jag astrött när jag kliver upp. Oavsett om jag lägger mig senare eller tidigare. Jag har testat både och. När Kaeli somnade i förmiddags, febrig och gnällig, så la jag mig pladask på sängen, tvärs över, med fötterna dinglandes utanför sängen och däckade som en slagen hjälte. Klockan var runt 11. Och både jag och Kaeli sov tills klockan 13. Jag var lika trött när jag vaknade. Och jag var trött HELA dagen och piggnade liksom inte till, oavsett hur mycket kaffe jag hällt i mig.
Jag klarar inte av att vara vaken en hel dag. Jag har ingen ork att göra någonting utöver alla mina måsten för barnen. Sen är jag tömd på energi och jag måste få en shuteye.
Sist jag kan minnas att jag var såhär överdrivet fysiskt SLUT så hade jag ett sjukt lågt järnvärde och intravenös järninfusion sattes in och B12 injektioner likaså. Av veckans 5 vardagar spenderade jag mellan 3-4 utav dem på vårdcentralen med nålar i armen (järninfusion) och arslet i vädret (B12 sprutor) för att få medicin för att starta igång mig.
Det är ju ett problem det där, att man kan inte skriva ut piller till mig, jag kan inte ta tabletter. Och inte alla flytande heller. Så intravenöst får det bli (vilket även kickar in lite fortare).
Så idag bestämde jag mig för att ringa vårdcentralen och få en tid. Jag måste fan börja ta bättre hand om mig själv. När det gäller barnen är man så duktig med att kolla upp & ta itu med men när det kommer till sig själv.. well – jag har fortfarande inga vinterstövlar men bägge pojkarna har nya munderingar. Ni känner kanske igen det?

Jag ringde vårdcentralen och pratade med sköterskan och hon undrade vad jag sökte för och jag sa som det var.
– Jag skulle vilja ha en tid för att kolla mina värden, järn och vitamin, förklarade jag.
– Okej. Är du trött?
– Ja så in i helvete. Jag har ju haft problem med detta ganska länge. Jag blev VBG opererad för över 10 år sedan och får ganska lätt brist på järn och har i omgångar fått intravenöst Venofer och B12, utvecklade jag min egen diagnos.
– Okej. Du får en telefontid på fredag. Doktorn ringer dig på morgonen, gav sköterskan till svar.

Nu är min fråga – hur går detta till? Hur i helvete kollar man järnbrist och B12 brist över telefon? Min vårdcentral måste vara av den nya moderna sorten för jag kan inte föreställa mig hur läkaren ska ställa diagnos över telefon? För att kolla järnvärde måste man lämna blodprov? Det förstår till och med jag som inte är utbildad medicinare. Correct me if I’m wrong. Men hur tänkte de nu? Ska jag snitta mig själv här hemma och smeta ut blodet på telefonen? De kanske har en järnmätarmanick kopplad till sina telefoner?

Jävla vårdcentral. Fan vad jag hatar vårdcentralen. Fan vad jag hatar att vart man än hör av sig får man alltid det till svar “kontakta din vårdcentral först” – VAAARFÖR? Vad i helvete vill jag med min vårdcentral? De är inkompetenta!
De borde anställa MIG – jag hade klarat deras arbete bättre – vet ni varför? För att jag kan läsa FASS!!
Fuck vårdcentralen och “vi-bokar-telefontid-för-att-kolla-ditt-järnvärde”.

Men om diabetiker kan få blodsockermätare borde väl jag kunna få en järnmätare? Fan vad smidigt.
“Nej jag har inte sockersjuka. Jag har järnsjuka.”

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 tankar om “Vårdcentralen begär en självmutilation verkar det som”

%d bloggare gillar detta: