Vårdcentralen

Vårdcentralen ringde. Jag blev ombedd att gå ner och visa handen för sjuksköterskan. Sagt och gjort. Drog en long-story-short.
Blev opererad den 14 maj. Två veckor senare togs stygnen. Två stycken fick jag dra loss hemma. Misstänker att där kan ligga nått kvar och irritera där jag har sanslöst ont, i en liten “bula” som börjar se gul ut. Dessutom har jag vansinnigt ont i hela handen. Alvedon, som jag tagit 8 om dagen i ett halvårstid hjälper inte ett dugg. Får inte lov att ta ipren, treo eller naproxen. Undrade om det fanns något annat alternativ. Nej, svarar hon.
Hon ringde arbetsterapeuten, som kommer ringa mig under dagen.
Alltså, missförstå mig inte. Jag går gärna och träffar Christina, arbetsterapeuten. Henne gick jag en hel del till innan, hon är hur trevlig som helst. Jag kan ta med en termos kaffe och sitta och fika med henne, men vad kan hon göra..?
Min handvärk postop kommer jag ta upp med läkaren den 25:e när han ska operera andra handen. Fram tills dess vill jag ha hjälp med någon smärtlindring som ta bort värken så att jag kan fungera hemma och göra det som bara jag gör – hemmet och barnen. Sen måste det nog kollas upp vad det kan vara som ömmar och sticks i op-såret. Inget av detta gör Christina.

Men jag utgår från att sköterskan hade en briljant plan. Så jag är tålmodig.

!cid_46D7EC0B-21EA-45F8-B42F-505B8E6245F2

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Caroline. skriver:

    Hade det vart jag så hade jag tagit en av de piercingnålar jag använde när jag jobbade och börjat gräva i såret… Meeeeen, jag antar att det inte är vidare smart. :silly:

  2. Linda skriver:

    Det ser onekligen ut som att du har ett stygn kvar i den där bulan i handen. Frågan är om den inflammationen kan orsaka all smärta, det är jag tveksam till. Sen att det tar ett tag innan nerver mm läker ihop. Be att få prata med en doktor. Eller pratar du med henne sjukgymnasten (eller vad hon var) och ber om en läkartid.

  3. TezzeliTezz skriver:

    Har inget bra tips på hur du blir av med smärtan men jag hade anmält det att dem missat stygnen. Och dem får fan kolla så där inte ligger ngt skit i handen, infektion där under kanske?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com