Världens sjukaste kommentar

Alright. Första pris till världens sjukaste kommentar går till den kvinna som gick fram till mig igår när jag var på rökpaus utanför jobb.
Hon var sällskap till en av mina kunder jag för en stund sedan hade piercat näsan på. Hon kom fram till mig och sa “Ursäkta men jag måste få fråga – VAR tränar du och VAD tränar du?!”

What the FUCK?!

 

“Eh jag tränar inte.., har inte tränat en dag i hela mitt liv.” svarade jag.
“Inte?! Va? Men du är så vältränad och biffig!!” svarade hon och min enda ursäkt var att jag har tre barn jag brottas med, det är den enda fysiska aktivitet jag ägnar mig åt.
Jag trodde då fan aldrig att jag uppleva en dag där någon tycker att jag ser vältränad ut – hon såg förmodligen inte mitt extrema gäddhäng. Haha.

Men jag förmodar att det är en komplimang? Eller är det en förolämpning?
Jag har svårt att veta vad som är vad, men jag har lärt mig att det är fult att vara tjock och därför är den en förolämpning att påpeka hur någon gått upp i vikt.
Jag vet att det ska vara snyggt och bra att vara smal så det är en komplimang att fråga någon om de gått ner i vikt. Har jag rätt, so far?

Men hur är det med “biffighet”? Det råder ju delade meningar om huruvida det är snyggt. Jag tycker inte att bodybuilare är snygga – vare sig det är män eller kvinnor. Lagom är väl bäst, tycker jag. men jag förutsätter att kvinnan igår menade det positivt och jag  tackade just-in-case.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Anna Klara skriver:

  Helt klart menade ju hon det som en komplimang iaf – hon ville ju veta var och vad du tränade! Jag skulle bli glad om nån tyckte att jag såg stark ut (OBS kommer ej hända), och det är väl vad som menas med biffig? Även om man kunde uttryckt det snyggare.

 2. Jessica skriver:

  Jag är 100% säker på att det var en komplimang. Ta åt dig! :D

 3. Jessica skriver:

  Aja, världens sjukaste komentar är väl att ta i :) . Har du inte hört värre??

 4. wousch skriver:

  Jag hade tagit det som en komplimang, gör du också det! Biffig ser jag som vältränad, behöver nog inte betyda belgian blue storlek ;-)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.