Walking dead – inte serien, men jag.

Det var verkligen länge sedan jag bloggade. I ärlighetens namn har jag inte skänkt många tankar åt bloggen.
Ni vet ju att vi flyttade men mycket mer än så vet ni inte.

Såhär är det. Om det kan kallas skov, det jag upplever så är detta ett skov från helvete. Jag har minsann sällan varit så multidrabbad som jag varit den senaste månaden. Det känns som om mitt immunförsvar ligger nere, som om någon har en checklista med åkommor som ska drabba mig. Nej, jag tycker inte synd om mig även om det låter så, jag berättar bara hur det är.

Var ska jag börja..?
När jag färgade håret under graviditeten fick jag sår över hela skalpen. Små röda prickar som kliade utav förbannelse. Trots att jag provade olika märken och mildare toningar så fick jag problem. Jag trodde ju att det var på grund av hormonerna under graviditeten. Men nu senast jag färgade håret blev det likadant igen,m men värre. Mina öron, baksidan av öronen och hela skalpen är nu fulla av rodnad, svullnad och röda som prickar som varit sår och numera ruvor och kliar utav förbannelse. Och med det fick jag en ögoninflammation samtidigt och små röda utslag över knän, ben, armbågar, armar som kliar som fan.

Sen smällde ryggen och den smällde rejält! Jag hade gått nån månad med ryggont, i synnerhet efter flytten men sen small den utav helvete. Jag kunde inte gå, jag kunde fan inte röra mig. Och som vanligt strul med att få tag på vårdcentralen och min läkare och få min medicin utskrivet. Nåja. Jag hade pisseont och var sängliggande. Magnus tog väl hand om mig den helgen och på måndagen fick min mamma avlösa honom och komma hit och hjälpa mig. Jag kunde ju inte gå än mindre lyfta Keeron och byta blöja etc.. De första dagarna kom mamma hit, sen när jag fått min medicin (smärtstillande) så kunde jag i alla fall ta Keeron. Men mina föräldrar tog Kaeli några dagar för att underlätta – jag vill ju inte köra bil när jag tagit starka tabletter. Så de lämnade henne på dagis och hämtade. GULD värt med familj som ställer upp!

Min rygg är inte riktigt bra. Det kan ta tid innan den är okej. Sen har jag ju kvar den andra ständiga värken i fötter, händer, knän etc osv. Och som grädde på moset hittade vi en knuta på halsen. Den är mellan 1,5-2cm stor. Den sitter under, snett bakom örat på sidan. Det är förmodligen bara en svullen lymfkörtel som reaktion på min plötsliga allergi mot kemikalier (hårfärg) men det hör liksom till att man bli en aning nojjig när man får knutor – i synnerhet när pappa hade lymfom (cancer) med en likadan knuta på samma ställe som jag. Om den inte lägger sig så kollar jag upp det. Sen plötsligt märker jag att jag har oförklarliga blåmärken lite här och där, framför allt på benen.. Sen har jag haft feber ovanligt ofta.. eller ja,. feber och feber, förhöjd kroppstemperatur i alla fall.. normalt ligger jag på 36 grader men på sistone har min kroppstemperatur gått uppemot 37,5-37.9 grader och då känner jag mig febrig. Va fan är detta…

Jag har i alla fall fått tid till smärtrehab. Det är en remiss jag tjatat om i flera år, och äntligen har min läkare skrivit och skickat den. Jag ska dit under två dagar och träffa läkare, psykolog, sjukgymnast och lämna prover och svara enkäter igen. Ingen önskar mer än mig att de hittar orsaken till alla mina hundra symptom och kanske vet hur man kan bota/lindra. Ge mig mer energi så jag slipper gå omkring i dvala dygnet runt.

Så är det här. Jag hade kunnat lova att bli bättre på att skriva men jag har varken energi eller ork eller lust att sitta och skriva.. jag mår verkligen sanslöst dåligt och hela min kropp värker.. Jag upptäcker mer eller mindre nya symptom dagligen och börja undra om inte min kropp ger upp helt.

Men jag är oerhört tacksam för den lilla skaran trogna läsare som fortfarande hänger kvar. Om någon alls? Jag har förmodligen mist alla mina läsare med dessa sparsamma uppdateringar.

Vem av er hänger kvar?

Du gillar kanske också...

40 svar

 1. Kattis skriver:

  Några är ju kvar.. jag till exempel :) krya på dig!!

 2. Sandra i Mjölby skriver:

  Usch du har det inte lätt du :(
  Hoppas verkligen att de hittar en orsak och därmed någon hjälp, håller tummarna för dig och tänker på dig ibland!

  Du har en underbar familj som stöttar dig :heart:

 3. Karin skriver:

  JAG!!! Tjates kärring :yes:
  Hoppas du snart blir bättre :-*

 4. Helena skriver:

  Tittar in med jämna mellanrum och spanar efter nya inlägg.
  Din vårdcentral verkar vara under all kritik. Förstår om du inte har orken men landstinget, som betalar ut vc’s ersättning, borde få veta hur illa de sköter sig.
  Hoppas utredningen leder till att du får rätt behandling och får en tillvaro med mindre värk.

 5. Hanna skriver:

  Jag!

 6. Saija skriver:

  Såklart jag är kvar!

 7. Patruska skriver:

  Till Death do us apart mamma maddis. Eller åtminstone tills den dagen du slutar (fan ta dig) att blogga. Jag vill rekommendera dig att besöka en kiropraktiker med dig rygg, det är dyrt och dom vill ofta att man kommer en massa gånger (muskelminne och sånt shit) men ge det ett par-tre gånger iaf, det brukar göra susen.
  Puss din allra bittraste men trognaste stalker

 8. Millan skriver:

  Lär ju knappast sluta följa dig efter alla dessa år.
  Önskar dig lycka till med att få ordning på din arma kropp!
  Stor kram.

 9. Matilda skriver:

  Jag stannar alltid! :-*

 10. mia skriver:

  Jag kikar in här och förlorar inte hoppet om ett nytt inlägg så lätt :)

 11. Jeanette skriver:

  Hänger kvar! Fortsätt kämpa du starka kvinna!

 12. Anna skriver:

  Hänger kvar

 13. Sandra skriver:

  Jag kommer aldrig sluta läsa

 14. Frida skriver:

  Mig blir du inte av med i alla fall ;)
  Ingen människa förtjänar att må så, särskilt inte du. Men du verkar vara så himla stark så bara fortsätt kämpa! Vi hejar på dig, glöm aldrig det :)

 15. Karin skriver:

  Jag är också kvar, men det vet du nog. Jag hoppas innerligt att du snart blir bättre. Mamma hade också lymfom och jag är precis lika nojig över knutar och bulor som du. Alltid bäst att kolla upp det för säkerhets skull…

  Stor kram! Hang in there!

 16. Tess skriver:

  :-) :yes: jag finns kvar oavsett hur sällan du uppdaterar!
  I första hand kommer du!!
  Önskar din smärta bara kunde försvinna. Tycker du skall söka för knutan så du slipper ha det snurrandes i skallen. Tror du har tillräckligt ändå att tänka på med övriga symtomer.
  Ta hand om dig! :rose:

 17. Christine skriver:

  Jag är kvar och kommer så förbli :-)

 18. Anne skriver:

  Jag följer inte dig.
  Läser aldrig vad du skriver och tänker fan inte börja med det heller.
  Med det sagt… du beställer en akuttid till läkare idag/imorgon!
  Knuta. Blåmärken. Förhöjd temperatur/feber. Värk. O.s.v…
  Du VILL att dina barn ska ha en så bra fungerande mamma som möjligt väl?
  Du VILL väl att dina barn ska lära sig att man tar väl hand om sig då man är sjuk? – Barn ser —> barn gör!
  Fine… lyd kvinna!
  Gå till läkare, och ge dig inte! Nöj dig INTE med att vänta till tiden hos smärtrehab.

 19. Veronica skriver:

  Och jag är också kvar. Krya på dig och ta väl hand om dig!! :sun:

 20. Malin skriver:

  Jag får alltid konstiga blåmärken av tramadol och liknande :-/

 21. Mie skriver:

  Men usch, krya på dig! <3

 22. TuffLoysan skriver:

  Jag är kvar =)

 23. Maja skriver:

  Vet du, jag känner igen mig i det du skriver. Jag har en genetisk sjukdom som heter Eds. Hoppas du får den hjälp du behöver…

 24. Malin skriver:

  Stort krya på dig!!!

  En sak som många inte vet är att man kan skriva en ”egenremiss” när läkaren inte skriver en. Glöm aldrig det! Står mycket om det på 1177.se och där finns även blanketter att skriva ut.

  Det finns ett ställe utanför Göteborg (långt att åka för dig, jag vet) men de är specialister på fibromyalgipatienter. (ett minne säger mig att du skrivit om fibromyalgi?) http://www.gottfriesclinic.se Kan kanske vara värt att kolla upp, om de kan ge dig bättre hjälp?!

  Stort krya på dig!

 25. Anna skriver:

  Vill bara skicka lite tankar till dig och hoppas du snart blir bättre..Måste vara riktigt skit att må så.Så hoppas verkligen de hittar problemen och du snart får njuta av familjen och nya huset :)

 26. Jenny skriver:

  Har nog kommenterat en gång eller två på alla år. Vet inte när jag började läsa men minns när Laaiti (stavas? ☺️) föddes så det är några år. Hänger kvar

 27. Kicki skriver:

  :heart: Kram pådig! :heart:

 28. Karin skriver:

  Jag brukar inte kommentera men går in ibland och läser, fortsätter kolla nu även om du inte uppdaterar lika ofta! Känns som att du behöver prioritera dig själv just nu så det är helt förståeligt att bloggen kommer efter. Jag kommer fortsätta kolla in ibland och se om du har skrivit! Hoppas verkligen att du kommer må bättre snart!

 29. Jonna skriver:

  Stalker #1 is here, never giving up!:-*

 30. Hanna skriver:

  Skriver inte jätteofta men läser destomer. Jag är också kvar. Kram och stort krya på dig.

 31. Mrs Andie skriver:

  Jag hänger kvar! Tycker det är strongt gjort av dig att ens hinna med att blogga med fem barn i huset, för att inte tala om all skit du går igenom hela tiden med krämpor.

  Jag har typ fått omprioritera sedan vi fick vårt andra barn och bloggläsandet är något som ligger på is för det mesta. Men jag läser när jag får tid och tackar för att det finns bloglovin som man kan följa med.

 32. raffa skriver:

  Hängt med sen lunarstormtiden så hänger allt kvar :)
  fy så hemskt att du ska drabbas av detta :/ ser en del av det inom jobbet och hoppas dom hittar en lösning för dig. sköt om dig <3

 33. Tina Wedin skriver:

  Jag är kvar!!

  Tänkte på dig häromdagen iom att min son fyller 6 år i morgon, när jag träffade dig med Suss så låg han i min mage (det var då du var i Östersund -08).. Det roliga då är ju att jag innan jag ens visste att du och Suss kände varandra så hade jag läst din blogg rätt länge, jag har alltså läst din blogg i över 6 år! :-* :-P :yes: :-D :giggle: :-)

  Skriv när du känner för det, ingen surar över att du inte skriver pga att du mår dåligt och krya på dig!

  kram Tina

 34. AlexandraL skriver:

  Hänger kvar :)

 35. Marie skriver:

  Jag e här :)

 36. Jessica jönsson skriver:

  Jag är kvar och blir lika glad var gång där är nytt inlägg. Mindre glad över att läsa hur du mår dock. Måtte där bli rätsida någon gång!

 37. Elin skriver:

  Följer dig i vått och torrt. Inte lika stalkeraktigt som det låter dock :P

 38. TezziliTezz skriver:

  Jag :)

 39. Sarah skriver:

  Jag tittar in lite då och då och läser ikapp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com