Winter is coming.

Idag var det is där ute när Magnus gick ut. Sen förmiddag. Det började snöa helt plötsligt. Det såg ut som snöblandat hagel. Det såg nästan surrealistiskt ut med våra mogna hallon, tomater och gurkor.

Så jag bestämde mig för att plocka det som plockas kan. Har ni smakat frusna tomater eller gurkor? Ingen hit.

Det blev en del gurkor. Första omgången gurkor gick lite sisådär. Jag fick väl en tre, fyra gurkor innan det såg ut som plantan höll på att dö. Nästan alla blad var döda nästan hela vägen upp. Så jag bestämde mig för att klippa av allt som såg dött ut. Jag hade inget att förlora tänkte jag. Den var i stort sett död.

Sen plötsligt frodades den. Det kom nya blad och blommor. Sen såg jag många nya gurkor som kom, fler än vad vi hade innan. Så jag antar att jag gjorde helt rätt, det är nog så man ska göra. Det var ju samma effekt på melonerna när jag klippte plantan. Tomater vet man att man får fler frukter om man missar sidoskott.

När man tänker efter är det logiskt. All energi går åt en stor planta och alla blad. Ska man fokusera på frukten så får man omdirigera plantans energi från att inte växa sig stor utan istället göra frukt.

Så nu fick vi massa gurkor från en planta jag trodde var död eller skulle dö.

Mina paprikor ska vara gula eller röda. Inte gröna som de fortfarande är. De är ganska stora men fel färg och nu kommer frosten. Vad gör jag? Hur gör man?! Jag är helt ny ju! Varför har jag massa frukt/grönsaker när vintern kommer?

Vad gör jag med alla frukter som inte hunnit mogna? Magnus sa att vi inte kommer hinna äta upp all gurka. Hahahaha han är så rolig. Han har missat att kidsen älskar gurka. De tar nog gärna med sig en hel gurka som frukt till skolan. Laaiti har mer än en gång plockat en gurka och ätit som den är. Det är lyx. Undrar vad alla de gurkorna ni ser på bilden, hade kostat i affären?

Och vad fan hände med vädret!? Det var bara omkring en vecka sen som SMHI förberedde oss på sommarvärmen som återvände. Nu är det vinter och snö, minusgrader och frost. Oktober. Innan halloween. Jaha..?

Jag längtar redan till nästa sommar…

Du gillar kanske också...

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com