ante omnis mea familia

Xmas spirit

Jag har inte varit sådär julhysterisk som vissa blir och pyntar en månad för tidigt och öser upp femtioelva små tomtjävlar som ska täcka helst varenda avtorkade yta man har i hemmet.
Jag har aldrig haft mycket pynt. Inte ägt mycket pynt. För nått år sedan hade vi översvämning i källaren och det jag hade då förstördes. Sen fick jag pynt av vänner här och där och av mamma. Det blev i alla fall lite.

Och jag hade inga storslagna planer i år heller. Tills Phini nämnde det härom morgonen på väg till skolan. Han undrade om vi skulle pynta så fint och mysigt som mormor gör. Och då mindes jag…

Då mindes jag plötsligt hur magisk julen är för barnen. Hur mysigt och speciellt de där jävla tomtarna är och varför man ska ha stjärnor i fönstret. Och varför allt ska vara rött, grönt och kanske lite guld. Och glitter.

Phini och Laaiti verkar mer medvetna detta året än förr. Och de verkar längta mer.

Ikväll när vi kom hem hade jag redan hunnit få upp lite pynt men en del stod kvar på golvet och de var snabba med att fråga om de fick pynta. Såklart. Så de fick själva bestämma om de skulle ha stjärna eller ljusstake i sitt rum. De valde en stjärna. Sen fick de glitter och tomtjävlar att själva placera i sitt rum. Så nu är de nöjda. Då är jag nöjd.
Och de längtar efter jul. Då längtar jag med dem.
De har jul anda och det ger MIG julanda.

Så jag köpte en julgardin idag till köket. Och satte upp ljusstakar och stjärnor och tomtar.

Tack ungar. NI gör julen.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Xmas spirit”