Xylocain

Stackars lille skitungen. Eftersom han hade 40 graders feber natten till igår blev jag lite nojjig. Några av hans blåsor har blivit lite infekterade så jag ringde vårdcentralen som gav oss en klämtid. Jag fick springa in och anmäla besöket i receptionen för att sedan slussas in via ambulansintaget på grund av smittorisk vid en vårdcentral. Läkaren kom och skrev ut Atarax. Väl vid apoteket kunde de inte förstå varför jus detta läkemedlet skrevs ut och eftersom det är ganska ovanligt så har de det inte hemma i sortimentet och undrade om jag ville ha någonting annat, annars fick jag hämta det på annat apotek. Hon var tvungen att få klartecken av läkarna och sa att hon kunde ringa dem efter en halvtimme. Så halvtimmen därpå fick jag lulla omkring i byn. Jag passade på att lämna in min mobiltelefon så att den kan skruvas ihop igen, in på ICA och handla lite sen ringde de från apoteket där jag hämtade Tavegyl och Xylocain åt honom. Blåsorna runt munnen som blivit infekterade baddar jag med alsollösning och blåsorna i ögonen får jag badda med ljummet vatten. De där blåsorna i hårbotten är svårt att göra någonting alls med..
Jag mutar min son för att få honom att dricka Tavegyl och lovar att han får en karamell (mammas starka halskarameller) eller en mugg choklad. Det funkade två gånger i går och en halv gång i morse. Han är smart, ungen.. och jag måste hitta nya vägar.

Min gårkväll var enormt intressant och  informativt och har fått mig att tänka i nya banor. Jag funderar på att offentligöra missmaddis secrets och låsa upp alla låsta inlägg. I dagsläget känns det inte aktuellt att hålla det hemligt längre..? Jag avvaktar och känner efter i magen.

Det känns som en börda lagts av mina axlar just nu. Jag känner mig lättad på ett annat sätt och ser en annan form av ljus för framtiden.

Du gillar kanske också...

21 svar

 1. Jessica skriver:

  Tror du verkligen det vore bra då?? Vill du inte ha lite av det du skriver mera privat??
  Bara tänkte att det är ju väldigt mycket folk som får ta del av det annars, men du gör självklart vad du känner för :)

 2. Millan skriver:

  Leave it where it is.
  Man vet aldrig vad för dåliga saker som kan komma efter en sådan offentlighetsgörelse…

 3. Morrica skriver:

  Blåsorna i hårbotten, hur knäppt det än låter, kan du lindra genom att skölja håret på den lille mannen med svalt kamomillte. Han löper risken att bli blondare på kuppen, men det kommer ingen att märka när sommarens solblekning sätter in om nån månad.

 4. Sarah skriver:

  Låter som om du är lite hämndlysten just nu,
  tänk efter en vecka eller två, och gör ditt beslut sen därefter. Men snälla, vänta minst en vecka med ditt beslut!

  Stackars stackare, han har verkligen åkt på en rejäl omgång vattenkoppor :-(
  Tur att man vet det går över.

 5. Martina skriver:

  Muta med den där glassen du har i kylen eller alla de grönsaker och frukter han gillar..

  Funkar inte det så får du muta med ngn busstur och döskallar.

  Skönt att höra att du mår bättre men som Sarah säger, vänta lite med att ta beslut om secrets.

 6. Tale skriver:

  I’m glad you seem to see the situation :) But I think you should leave your secrets where they are. It’s good to be open, but you can be too open also. Even if you feel the best will be to tell your boys all this when they grow up, it’s not so sure they will want all their friends to know it also.

  Poor little Phini. If you run out of bribes, tell him that he will get his very own letter from the crazy lady in if he manages to take his medicine all the way through the treatment. (but don’t you forget to let me know whether he has been good then!) (:

 7. helena skriver:

  Atarax är ju trots allt ett ganska vanligt preparat; används oftast som allergimedicin men också som ångestdämpande. Jag hämtar ut Atarax 25mg ofta, ofta och de har det alltid hemma. Skumt.

 8. Ninna skriver:

  usch stackars liten att bli så himla dålig av vattkopporna *uhh*
  Hoppas han piggnar till snart, jag har ibland fått muta min 2 åring med hennes favoritkex, funkar oftast efter lång övertalning när inte det vanliga går dvs att man måste ta medicinen för att bli frisk och för att slippa alla som i ert fall klåda och feber osv. Tro det eller ej så har min 2 åring alltid varit lätt att övertala då det gäller mediciner o vitaminer osv, hon förstår att hon blir inte frisk utan dom där grejerna. kanske funkar det på din pojke med??

 9. patruska skriver:

  stackars lill killen. tur är väl att han bara behöver dras med vattenkopperna en gång i livet, fast å andra sidan har jag faktikst haft det två gånger dock lite mildare andra gången. jag tycker inte att du ska låsa upp dina låsta inlägg det kommer säker bara komma tilbaka och bita dig i röven om du gör det

 10. dizzy skriver:

  dina hemligeheter är dina tycker jag!! du satt de på hemligt för en orsak,,, du är öppen med så mycket annat men det e du som bestämer,

  vilka heska vattenkropper ösnak jag kunde ta några ifrån honom,,, ge honom ennpuss från tant dizzy,,, *love*

 11. Anna skriver:

  Åhh stackars liten.. Va konstigt att han skulle få Atarax, det äter ju jag mot ångest.. Men det funkar säkert till allt möjligt.. Hoppas verkligen att han bli bra snart.. Och tänk över det där två gånger innan du bestämmer om du ska låsa upp allt… ;) Kram till dig och dina barn… B)

 12. Anna, Uk skriver:

  vettefaan om du ska visa alla dina hemligheter….for alla menar jag….

  har du funderat pa om dina barn laser det du skrivit en vacker dag..? det ar ju ganska latt att fa tag pa information som skrivs pa natet…och Phini kommer val snart vara pa g framfor daton och soka ny information…om allt…inclusive dig.

  tror nog du ska halla den hemliga last….eller..?

  love you
  AG

 13. Karin skriver:

  Urs vilken omgång vattkoppor han verkar åkt på, hoppas medicinerna hjälper. Säger som de flesta andra, tänk efter två gånger innan du låser upp…

 14. Emma skriver:

  Håller med Millan. Och Sarah.. Och förmodligen fler. Låt bli eller vänta ett tag med att låsa upp… Vad ska det tjäna till? Kanske lite som Pandoras ask?

 15. Emelie skriver:

  Av ren egoism hade jag blivit ”glad” om du låste upp..
  Jag kommer nämligen inte åt de hemliga sidorna längre, mitt gamla lösen funkar inte :(
  Försökte maila dig om det för ett tag sen, fast jag skickade kanske till fel adress där också…
  Känner mig lite lost nyfiken som man är!.. (:

 16. Josefine skriver:

  Stackars liten kille! Kan inte vara gott alls med så mycket koppor.

 17. ankan skriver:

  Stackars lille gossen han fick det värre än brossan men om några dagar är han piggare.Blev förvånad av attarax det äter min svärmor på äldreboendet för att få henne lugn.men der är mot allergi också till allt möjligt.Men de andra medlen du fått är mycket bra.Ha det så bra ni kan och sköt om er.Hoppas det känns bättre snart.Kram kram från Ankan

 18. Emma skriver:

  Stackars Laaiti. Hoppas verkligen han blir bra snart. Jag hade också mycket koppor, men inte SÅ mycket. Minns att jag var galen när det kliade, pga min muskelsjukdom kan jag ju inte klia själv… Det enda som hjälpte var potatismjöl, hur lustigt det än låter. Men bra att han fått medicin nu, hoppas det värsta lägger sig.
  Tyvärr kan jag väl inte hjälpa till så mycket i de låsta inläggen, men jag tänker på dig i alla fall.
  Måste bara säga att din blogg verkligen är kanon. Beundrar dig verkligen.
  Kram.

 19. nina skriver:

  ”jag har en hemlig trädgård,som ingen annan når
  i den följer jag dolda stigar, men undviker täta snår
  bländas ibland av solen,och känner doft av viol
  den vackra steniga muren,lyser av kaprifol
  jag skördar mina frukter,och njuter av mitt vin
  min hemliga trädgård är fridlyst,för den är bara min”

  du verkar vara en kvinna med stor integritet trots din kanske ännu större öppen- och ärlighet. din riktiga trädgård tror jag du behåller för dig själv! ha en bra dag!

 20. A skriver:

  Jag är så jävla orolig för vad det kan tänkas handla om (ja, genom bloggar blir man ju väldigt engagerad när det är nån man tror sig gilla som skriver…) så lite hoppas jag att du ska låsa upp och att jag ska bli lugnad. Så jävla ego av mig, sorry.

 21. Therese Anerland skriver:

  Usch lillkillen fick det rejält jobbigt med vattkopporna :(
  Hoppas att det går åt rätt håll nu.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com