Buddhistiskt zenläge, ensamtid med dotter & kalasbarn!

Vilken fantastisk helg det har varit! Vädret har varit fint och alla har varit på gott humör. Hela familjen tycks ha hamnat i något buddhistiskt zenläge.

Kaeli var på kalas i lördags, hos klasskamraten A som hon älskar. Hon blev kär i honom på studs redan i förskoleklassen. Kaeli gav honom hans allra första puss på skolgården berättade hans mamma för mig. Jag har pratat lite med hans mamma då och då, en himla härlig tjej. En mamma med två pojkar med diagnoser precis som vi så hon känner väl till hur det kan se ut. Men för Kaeli som lever med bröder med samma diagnoser var det inget konstigt med spralliga A. Hon föll som en fura! Haha. Han är så otroligt söt, den pojken. Det var 2 tjejer bjudna på kalaset. Kaeli och klasskamraten M som också är flickvän till A. De har någon överenskommelse och en udda konstellation av a förhållanden haha. Så himla söta!

Planen var att jag och Magnus nångång under dagen skulle köra till Burlöv center för att köpa färg till skrivaren. Men sen slog det mig att detta var ju det mest ypperliga tillfället.. så jag frågade Nena (min bonus) om hon ville åka till Burlöv center själv med mig. Hon ville följa med och lämna Kaeli på kalaset så jag frågar henne när vi gick tillbaka till bilen. Hon älskar ju att umgås själv med mig och har längtat efter det länge. Så hela hon sken upp med ett lyckligt ”Ja!! Det har jag längtat efter! Kan vi köpa glass?!”

Hon fick nya flipflops dagen innan som hon ville hem och byta först för hon tyckte inte man kan gå i affärer med dem. Jag tyckte försvisso inte det spelade roll, hon var hur fin som helst. Men jag sa att hon behöver säkert nya sommarskor ändå så vi kan ju köpa det. Så det blev första anhalten. Hon fick välja vilka skor hon ville, hon provade och letade och hittade ett par snygga svarta skor. De var lite för stora men storleken mindre var för små. Men hon ville så gärna ha de så hon fick dem. Sen in på TGR och handlade nån konstig slime till henne.

Alltså. Det var så mysigt att gå där med henne. Jag har också saknat den ensamtiden. Förr var det lättare att hitta tid och möjlighet men det var ett tag sen sist.

Vi köpte skoskavsplåster till hennes plötsliga skoskav för att lindra lite men hon vägrade byta skorna. Hon envisades med att ha de på sig så jag lät henne. Vi passade på att hämta mediciner och smet in på Cubus för att köpa strumpor till henne (tänkte att det kunde kännas skönare i nya skorna) och kom ut med 3 nya klänningar haha. Jag älskar att shoppa ju! ”Säg till om jag ska skicka mer pengar” sa Magnus. Mmhmm. Just det. Hade vi haft mer tid så hade han fått göra det.

Men vi skulle hämta Kaeli från kalaset. Jag hade lovat Nena glass men det blev en Frapino Cream Banana Split till henne från Espresso house. Hon såg lycklig ut när hon smakade den!

Det var så himla mysigt. Jag älskar ensamtid med mina barn. Det är minst lika välbehövligt för de som det är för mig. Att få rå om de och skämma bort de lite. Jag och Nena fick chans att prata ostört i bilen.

Vi hämtade Kaeli, körde hem och tjejerna var snabba ut för att leka. De är ute hela tiden!

Dagen efter hade grannpojken kalas. Kaeli var bjuden men inte Nena. Det kan bli lite svårt för grannarna att veta hur just vår konstellation ser ut. De vet inte om Nena ska ens vara här. Så när kalaspojkens mamma såg Nena ute fick hon dåligt samvete att hon inte var bjuden men Kaeli. Så hon smsa mig och frågade om Nena ville komma, hon kunde ringa och lägga till en. Jag var inte sen med att tacka ja till erbjudandet och Nena blev himla glad såklart. Jag brukar alltid köpa några presenter när de ska på kalas. Tre, fyra stycken, som jag slår in fint och lägger i presentpåse. Så där fanns ju presenter så det räckte åt de bägge att ge gemensamt. Sånt älskar jag! Köpa presenter, slå in de fint osv.

Kalaset var lyckat! De spelade bowling och fick hamburgare med pommes. Übernöjda flickor!

Alltså. Vilken fin helg. Så fin. Jag är så nöjd! Glada barn – glad mamma!

Igår kväll kom Nena och slängde armarna omkring min midja. Jag pussade automatiskt hennes panna och hon sa ”Jag vill inte till skolan imorgon. Jag vill vara hemma med dig!” Och jag måste erkänna att jag var på väg att säga att vi kan sjuka henne och ha en mysdag. Men sen har vi skolplikt. Och även om jag VILL ha henne hos mig så sänder det helt fel signaler att ljuga för att vara hemma och går emot allt jag försöker lära barnen om att vara sanningsenlig och rättskaffens. Inte läge nu alls.

Men det går bra nu. Har gjort ett bra tag och det är ljuvligt. Skam den som ger sig. Med tålamod, envishet & kärlek kommer man långt.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Buddhistiskt zenläge, ensamtid med dotter & kalasbarn!”

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: